Witajcie
Bardzo proszę o przepis na polewę z czekolady na ciasto – ale taką miekką – jak ja robię to jest twarda.
Jak to robicie – żeby się rozplywała w ustach?
I najważniejsze – żeby to była czekalada a nie coś w podobie wyróbu czekoladowopodobnego
Dziekuję kuchareczki
6 odpowiedzi na pytanie: Polewa czekoladowa -miękka na ciastach – jak to zrobić?
Ja podgrzewam w garnuszku śmietanę kremówkę i roztapiam w tym czekoladę…
Taka polewa jest bardziej kremowa i czekoladowa.
a ja robie tak :
rozpuszczam w garnuszku cwiartke margaryny
osobno mieszam 3 łyzki mleka +3 łyzki kakao +3 łyżki cukru pudru
jak mi sie wszystko fajnie połączy dolewam margaryne i mieszam az sie bedzie swiecic wtedy wylewam na ciasto
gdyby wydawała sie za rzadka dodac troche cukru pudru lub kakao
Margaryna to świństwo,nigdy do niczego nie używam
Też tak robię, albo w mleku
Ciekawy przepis, chyba go sama wypróbuję…
Pyszna:)
Można dodać odrobinkę mleka i masła
100 g czekolady mlecznej
100 g czekolady deserowej
125 g masła (pół kostki)
Rozpuścić czekolady i masło w kąpieli wodnej, wymieszać.
polecam miękka i pyszna polewa 🙂
Znasz odpowiedź na pytanie: Polewa czekoladowa -miękka na ciastach – jak to zrobić?