Uff, no to wróciłam z wakacji! Właściwie to wróciliśmy tydzień temu, ale do tej pory nie miałam czasu żeby na dłużej zajrzeć na forum – musiałam poprać i wysuszyć tony prania (także domowego, z kosza na bieliznę wypadało..) i doczyścić mieszkanie po rządach męża – bałaganu (tj porozrzucanych rzeczy) to nie było, ale podłogi, zlew w kuchni – pożal się Boże! W każdym razie spieszę zdać relację:
prawie 2 i pół miesiąca spędziliśmy w Kamieńczyku nad Liwcem (w połowie drogi na Mazury). Tak się cieszę że Michaś był tyle czasu na świeżym powietrzu. Pogoda, jak wiadomo, piękna. Michaś od rana szalał w piaskownicy, “fruwał” po tarasie, ledwo mogłam za nim nadążyć.
Dzięki Bogu, nic mu się przez tyle czasu nie stało, choć zagrożeń było sporo – w domku strome schody na piętro, po otwarciu klapy w podłodze do piwnicy – wielka dziura na doł – aż strach pomyśleć co by się mogło stać. No i basen o głębokości 2 m. na szczęśćie przytomnie ogrodzony siatką przez mojego męża i tatę. Siatki tej, mimo wielu prób, nie udało się Michasiowi sforsować
Ten puchar w tytule to dlatego, że:
– Michaś w końcu nauczył się spać przez całą noc! (od urodzenia do teraz budził się 7- 8 razy w nocy !)
– polubił zupki z makaronem (wcześniej wszystko mielone)
– wcinał kotlety, ogórki i kiełbasę, wcześniej nieobecne w jego menu
– no i pięknie wyćwiczył chodzenie po schodkach w tę i spowrotem
Błogosławieństwem była obecność kuzynka starszego o 4 lata, Norbercika, którego Michaś we wszystkim naśladował (także w jedzeniu).
No i puchar także dla mojej mamy, że tyle z nami wytrzymała, oraz że miała świetne pomysły na małych uparciuchów – gdy kończyły się ulubione przez 6-cio letniego Norbercika soki: Gwiezdny owoc i Smoczy owoc, i pozostawały tylko zwykłe, owocowe – wymyślała dla nich nazwy: księżycowy owoc, nietoperzowy owoc itd – i Norbert chętnie pił taki sok
No, to teraz biorę się do czytania forumowych zaległości…
Pozdruffeczki
Michałek-Migdałek 2 lata!
14 odpowiedzi na pytanie: 2 miesiące nieprzerwanych wakacji!
Re: 2 miesiące nieprzerwanych wakacji!
Witaj spowrotem:-))))
Miło czytać takie wieści. Od razu bije z nich poczucie wypoczęcia maxymalnego:-))))
A zaległości masz spore, hihihhi:-))))
TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20060517/k/9e29/preg.png/images/obrazek.gif[/img]
Pawełek 19.9.2003 + Kruszynka 17.5.2006
mi się marzy chociaż tydzień… ale samiuśkiej
fajnie, że wypoczęłaś 🙂
[i]Ewa i Krzyś (2 lata i 8 mies.)
Fajny wypoczynek 🙂
Tylko pozazdrościć takich długich wakacji!!!!!!
Super, że się udały
Agata i Wiktorek (13.04.2003)
już nie pamiętam tak długich wakacji, pozazdrościć
a starsze dzieci mają duży wpływ na młodsze. Dobrze że Michaś załapał te pozytywne wpływy;-)))
Izka i Zuzia 3 latka 🙂
no nieee tak sie chwalić hihi witaj z powrotem ;-))))
buźka!
Natalia 2.06.2003
Witajcie!
No i ogromne gratulacje – za spanie, kotlety, makaronowe zupy, schody i dla Twojej mamy – należy jej się medal !
Magda & Marcia 07.09.04
W zupełności Cię rozumiem
Chociaż mi się nie marzy “samotny” wyjazd, mam za to takie skromne marzenie: wstać kiedyś rano jak Michaś jeszcze śpi i napić się samej, w zupełnej ciszy, kawy. Jest to na razie niewykonalne bo Michasia rano budzi każdy szelest, musiałabym chyba o 4 rano wstać, wtedy jeszcze śpi dość mocno.
Pozdrawiam!
Powiedzmy tak: pozytywne TEŻ załapał
bo oprócz tych dobrych rzeczy chłonął od kuzynka wszystko, również to, co złe: wchodzenie na ogrodzenie, sypanie piaskiem po głowie, polewanie nas, dorosłych, wodą z węża ogordowego…
Ale fakt, że lepiej je i ładnie śpi przyćmiewa wszystkie
“minusy”
iii tam, ja się wcale nie chwalę, bo nie ma i czym ! Cóż tam moja działeczka przy tych wszystkich Kretach, Egiptach i tym podobnych moiejscach, o których ja na razie mogę tylko pomarzyć?
mocno !
Nasze wakacje były fajne, alę Wasze – marzenie
A tak przy okazji – wielkie gratulacje z powodu malutkiej Kruszynki
Zazdroszczę tak długich wakacji i gratuluję sukcesów Michałkowi!!!
Magda & Aleks 03.02.2004
ee tam 😉 a kogo stać na 2m-ce wakacji na Krecie???
nie martw sie na pewno kiedyś tam pojedziemy ;-)))
buźka!
Natalia 2.06.2003
Znasz odpowiedź na pytanie: 2 miesiące nieprzerwanych wakacji!