20 tc, problemy z żołądkiem dziecka

W mojej rodzinie po kilku poronieniach dziewczyna jest w 20 tygodniu ciąży. Wszystko jest OK, po za tym, że lekarza zaniepokoił żołądeczek malucha, podobno jest na mały i przy łykaniu się nie powiększa.

Czy ktoś miał styczność z podobną sytuacją? W miarę możliwości bardzo proszę Was o pomoc.

5 odpowiedzi na pytanie: 20 tc, problemy z żołądkiem dziecka

1. zbadałabym za tydzień/dwa na innym sprzęcie
    niewiele ta rada pomoże, wiem, ale taka zasadę praktykowałam (a różne rzeczy w ciążach przerabiałam – za duże główki, za krótkie nóżki, wielowodzie itp….)
    to tylko sprzęt i przekrój…. Niekoniecznie lekarz może mieć rację
    niedawno robiłam usg serca synowi – z trzech stron było dobrze, z czwartej coś babie dziwnie wychodziło i mówiło że lewa komora powiększona. Znów bada pod innym kątem – i tu dobrze. I tak kilka razy.
    I sama zgłupiała

• gosik dzięki :Buziaki:

• Zamieszczone przez Lucjaa
        gosik dzięki :Buziaki:

nie ma za co 🙂
        wiem jak to jest martwić się w ciąży….
        to naprawdę może nie być nic groźnego – ale warto zbadać (za jakiś czas) na innym sprzęcie
        u nas np. w 32 tc średnica i obwód główki wskazywał na….40tc (czyli 8 tygodni różnicy między wiekiem ciąży a wynikiem) przy innych parametrach odpowiednich do wieku
        lekarz badał, badał, mruczał pod nosem i w końcu stwierdził, że chyba ktoś mu poprzestawiał coś w ustawieniach, bo to niemożliwe
        po tygodniu na innym sprzęcie różnica….zmniejszyła się, owszem ale do 6 tyg (za duża główka )
        no i?
        zdrowy byk się chowa, tyle że łepek na początku większy miał od kolegów z sali porodowej 😉
        łot,,,taka uroda ciąży”
        przy drugim synku obwód główki o 4 tyg się rozjeżdżał (też za duża)
        jak córka miała wyniki w normie, to serio się bałam że coś z nią nie tak 😉

• Chciałabym napisać, że duże i zdrowe dziecko urodziło się w sierpniu:)

• Zamieszczone przez Lucjaa
            Chciałabym napisać, że duże i zdrowe dziecko urodziło się w sierpniu:)

cudownie 🙂

Znasz odpowiedź na pytanie: 20 tc, problemy z żołądkiem dziecka

Dodaj komentarz

Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
            Logo