3 Migdał-termin za tydz-przeziębienie. Co teraz??

Wiem, ze było mnóstwo razy o migdałkach, czytałam archiwum ale nie znalazłam odpowiedzi na nasz problem.
Mój Kuba ma przerośnięty 3 migdał, trzykrotnie podwyższone ciśnienie w uszach, termin ustalony (właściwie ubłagany) na 20 IX a wczoraj się przeziębił. W ncy gorączka 38,7, kaszel, katar. Idę do lekarki po południu, ale zdaje się, ze z operacji nici? Wiecie może coś na ten temat?? Czy jeśli przeziębienie minie za kilka dni jest szansa wyciachania tego migdałaka w terminie czy to zbyt duże ryzyko?

Daga,Kubuś 5.8.00 i Ania 18.1.05

6 odpowiedzi na pytanie: 3 Migdał-termin za tydz-przeziębienie. Co teraz??

1. Re: 3 Migdał-termin za tydz-przeziębienie. Co teraz??

Cześć!
    Pewnie juz byłaś u lekarza i wiesz czy będzie wyciety czy nie,u nas było podobnie w poniedziałek córka zdrowa we wtorek przyjęcie na odział i zapalenie ucha,a w srode miał byc zabieg.Dostała antybiotyk i wszystko przesunęło się o ponad trzy tygodnie na szczęście zabieg doszedł do skutku i juz od prawie miesiąca nie chorujemy. Napisz co z tym waszym migdałkiem. Pozdrowionka.

• Re: 3 Migdał-termin za tydz-przeziębienie. Co tera

Kuba miał wirusa z wysoką gorączką (dwa dni 39,5 stopni), byliśmy dziś u laryngologa-tego który ma operować i zgodził się na zabieg. Mamy mu dawać jakieś leki na krzepnięcie, rutinoscorbin i krople do nosa. Termin za kilka dni ale już umieram ze zdenerwowania. Jak to u Was poszło?

• Re: 3 Migdał-termin za tydz-przeziębienie. Co teraz??

Ja wprawdzie nie mam doświadczenia z migdałami, ale z operacjami owszem i moje zdanie jest takie: jesli infekcja przejdzie to idź na zabieg. Jesli nie przejdzie to ja bym nie szła. Dziecko po zabiegu i narkozie jest osłabione, jeśli w szpitalu lata jakis wirus czy bakteria (a pewnie lata, bo w szpitalach zawsze coś lata) to ją złapie i bedzie cos gorszego niz katar. Chorobe po zabiegu dziecko znosi gorzej niz zwykle.

No i argument altruistyczny: tam będą też inne dzieci. Niektóre po zabiegu, osłabione i kupią “waszą” infekcję…

Jak się Kuba czuje?
        POwodzenia

Kas

i…

Kuba już zdrowy a operacja jutro. Boję się tego jutra jak niczego wcześniej…boję się tej chwili, kiedy go zabiorą na salę operacyjną i drzwi się zamkną. Jestem okropną fatalistką i zadręczam się od wczoraj jakimiś “gdybaniami”. A najbardziej boję się, ze będzemy stać pod tą salą operacyjną i minie pół godziny a jego nie wywiozą albo zobaczę jakieś wielkie zamieszanie. Wiecie co, wykończe się psychicznie do jutra

Doskonale Cię rozumiem 🙁 Trzymaj się dzielnie, weź coś na uspokojenie.
            Czekam na dobre wieści i będę jutro trzymać kciuki

Kas

i…

• Już po wszystkim

Kuba jest już po operacji. Zniósł to wszystko nadzwyczaj dzielnie, nie przeraziło go nawet usypianie, wymiotowanie krwią i inne rewelacje pooperacyjne. Najgorzej zniósł dziś wyciąganie wenflonu. Rana się goi, przed Kubą dwa nudne tygodnie, bez biegania, szaleństw za to z dietką.
              Dzięki wszystkim za wsparcie i dobre słowo. Pozdróvka

Znasz odpowiedź na pytanie: 3 Migdał-termin za tydz-przeziębienie. Co teraz??

Dodaj komentarz

Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
              Logo