37 stopni

Sara ma taka lekko podwyzszona temperature i straszny katar. Kaszel juz jej przeszedl po syropku prawoslazowym.
Ale czy moge wziąsc ją dzis na spacer? Jest 6 stopni na zewnątrz….
I czy podac jej panadol w syropie? Czy to za niska temperatura i organizm sam sobie z nia poradzi….
Prosze pomózcie!!!

Gosia i księżniczka Sara ur 23.09.02

13 odpowiedzi na pytanie: 37 stopni

1. Re: 37 stopni

Na dwór to jej bym dzisiaj nie brała- zawsze to gorączka, a organizm jeszcze się do takiego ziąbu za oknem nie przyzwyczaił. Ale na obniżenie gorączki chyba nie ma co dawać- organizm próbuje w ten sposób sam zwalczyć infekcję. Nasza lekarka poleciła obniżać gorączkę dopiero przy 38,0-38,5 C.

Ania i Martusia-Już Nie Rudzielec :(( (10.09.02)

• Re: 37 stopni

Nie podawaj jej nic! To wcale nie jest temperatura! POdać coś można dopiero powyżej 38 stopni. A spacerek? Czemu nie ja bym poszła.
      Dorota i Nati 12-12-02

pewnie! zgadzam się z Tobą w stu procentach !

Kaśka z Natusią (19,5 miesiąca 🙂

Oj nie wiem,ale wydaje mi sie, ze powinnas poczekac skoro ma straszny katar,ja jak mam katar siedze w domu wiec tym bardziej zostawilabym w domu moje dziecko,kilka dni moze nie chodzic na spacer nic jej nie bedzie. Moze inne babeczki poradza Ci inaczej. Szybkiegopowrotu do zdrowia

Monia i Tymonek (08.08.03)

Oj nie wiem,ale wydaje mi sie, ze powinnas poczekac skoro ma straszny katar,ja jak mam katar siedze w domu wiec tym bardziej zostawilabym w domu moje dziecko,kilka dni moze nie chodzic na spacer nic jej nie bedzie. Moze inne babeczki poradza Ci inaczej. Szybkiego powrotu do zdrowia

Monia i Tymonek (08.08.03)

Gosiu, wysłałam Ci wiadomość na piva. A jeśli chodzi o wyjście to ja bym wyszła no chyba, że bardzo wieje albo strasznie ten katar jej cieknie z nosa. Panadolu przy takiej temeraturze nie podawaj.
              Pozdrawiam

Viola i Oliwia (24.09.2002)

Takiej temperatury nie powinno sie obnizac bo to znak dla organizmu ze ma walczyc z infekcja
                Zbiaja sie goraczke dopiero powyzej 38,5 stopnia (wg innych lekazy powyzej 38 stopni)

Krotki (do godziny) spacerek powinien pomoc na katar obkurczajac blony sluzowe

smoki i Dawidek (13 miesięcy)

…różne mądre książki mówią, żeby do 38 nie zbijać… A spacere zależny od pogody, jak nie ma u Ciebie mocnego wiatru to chyba śmiało mozesz:)

Ola i Igorek 25.03.2003

Ja takze uwazam, ze to nie goraczka, jedynie symptom walki organizmu i nie nalezy zbijac
                    i ze powietrze dziala kojąco na katar (wypróbowalam ostatnio na dziecku)

Powietrze faktycznie dobrze działa na katar! Mała miała katarek w zeszłym tygodniu i nie mogła spać w dzień bo jej przeszkadzał. Zasnęła dopiero na spacerku i obudziła się zadowolona. A katarek zaczął przechodzić jak wróciłyśmy do regularnych spacerów. Polecam spacerki na katar.

Aga i Paulinka (02.07.2003)

• A KĄPANIE??????

mozna kapac przy tej temperaturze?

Gosia i księżniczka Sara ur 23.09.02

• Re: A KĄPANIE??????

już się pewnie uporałaś z tym problemem….ja młodego nie kąpie ale on się jeszcze tak nie brudzi:)

Ola i Igorek 25.03.2003

Idż na spacer….. Nic Jej ie będzie….jesli to możliwe to dobrze by było, aby za dużo nie biegała……

Julka i 16 miesięczny Karolek

Znasz odpowiedź na pytanie: 37 stopni

Dodaj komentarz

Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
                            Logo