Forum: Tematy, których nie znalazłam w forum
4.września ,g. 9:00
Jutro czeka Danielka operacja-sprowadzenie jąder do moszny z plastyką powrózków. Właśnie skończyłam kompletowac badania, skierowania, ciuszki i inne pierdoły. I zaczęłam myśleć 🙁
Boję się. Tzrymajcie kciuki…
- Czy zielona kupa po borówkach jest normalna? - Forum 2023
- Ile dac na wesele - Forum 2023
- Augustyn czy Milan - Forum 2023
- Co to znaczy, gdy piersi przestają boleć w ciąży? - Forum 2023
- Wasze "tajne" sposoby na wywołanie porodu !!! - Forum 2023
- Co może piszczeć na bramkach w sklepie? - Forum 2023
- Czy spływ kajakowy w ciąży jest bezpieczny? - Forum 2023
- Czy z anginą można wyjść na dwór? - Forum 2023
- Jak przykładać rywanol na siusiaka - Forum 2023
- Jak rozpoznać czy sączą się wody płodowe? - Forum 2023
- Koncert rockowy w ciazy???? - Forum 2023
- Kto U was w związku gotuje obiadki? - Forum 2023
- Moje Dziecko jest opoznione?! :( - Forum 2023
- Negatywny test pomimo ciąży?Czy to możliwe? - Forum 2023
- Pobolewanie i kłucie w brzuchu w 15 tygodniu ciąży - Forum 2023
- Telefon na kartę dla dziecka - gdzie najtaniej ? - Forum 2023
- Trzęsące się dziecko zaraz po przebudzeniu... - Forum 2023
- Tunezja - Forum 2023
- Urząd pracy - zmiana terminu wizyty - Forum 2023
- czy jarzębina jest trująca? - Forum 2023
- Teściowa zdradziła mi trik na czystą i pachnącą pralkę. Wlewa do bębna jedną rzecz
- Czym umyć brudne ściany? Wykorzystaj prosty trik za 5 zł. W mig zapomnisz o malowaniu
- Dociśnij obcinacz do paznokci w tym miejscu. Niewiele osób wie, o jego ukrytej funkcji
- Specjalny dodatek za wychowanie dzieci? ZUS wypłaca nawet 1500 zł. Skorzystają także babcie
- Położyła makaron na stół i zalała zimnym sosem. Tak wyprawiła synowi przyjęcie urodzinowe
- Jak kisić ogórki, żeby były twarde? Wystarczy wrzucić do słoika jeden składnik
- ZUS wprowadził ważne zmiany dla emerytów i rencistów. Przez niefrasobliwość mogą stracić świadczenie
- Początek roku szkolnego 2023/2024 przesunięty! Uczniowie nie rozpoczną nauki 1 września, wakacyjny odpoczynek potrwa dłużej
- To magiczne imię dla dziewczynki robiło furorę 70 lat temu. Hit z lat 50. znów zyskuje na popularności. Oznacza "prawdę i szlachetność"
- Zła wiadomość dla uczniów. Rok szkolny 2023/24 może być niewesoły
- Zagadki dla dzieci w różnym wieku. Łatwe, krótkie, ciekawe i zabawne.
- Życzenia urodzinowe dla dzieci [+śmieszne wierszyki]
- Ani z ogórka, ani z kapusty. Surówka z tego składnika to hit tegorocznego lata!
- Dodatkowe pieniądze za okres choroby. Od 1 lipca w ZUS obowiązują nowe zasady
- Jak otworzyć słoik bez użycia siły? Z tym prostym trikiem żadna zakrętka nie będzie problemem
Enable registration in settings - general
Strona 3 odpowiedzi na pytanie: 4.września ,g. 9:00
Re: 4.września,g. 9:00
Trzymam kciuki za was! Napewno wszystko będzie dobrze! Pozdrawiam serdecznie
Alina
Agat! Jak tam Dadi?
Na pewno wszystko OK, ale napisz jak zniósł zabieg…
Szymuś
Dzięki dzewczyny !
Mały miał ful zestaw – wnętrostwo, przepuklina pachwinowa ( nie wiedziałm), przyklejony napletek, za krótki powrózek, prawe jądro niedorozwinięte… Wszytko wyprostowali w ciągu 40 minut.
Wszystko dobrze się skończyło – wyszliśmy ze szpitala na drugi dzień, bo mały miał problemy z tetnem :(. Ale dzięki temu dowiedziałam się że przy okzazji odkleili mu napletek ( mały w nocy zaczął sikac moczem z krwią!). Lekarz zapomniał wspomniec wcześniej…
Niestety 3 dni później znów wylądowaliśmy w szpitalu – szwy na jądrze puściły – szyli mi go a żywca 🙁
3 dni po drugim szyciu, znowu puściły – trafilismy na innego lekarza – złapał się za głowę, gdy dowiedział się że pan dr Z. kazał robic przymoczki z rivanolu na szwy rozpuszczalne. Nie szył małego tylko przykleił takie 2 maleńkie plasterki. Dziś już sie ładnie wszystko zarosło, tylko szwy jeszcze nie wylazły. Napletek pięknie schodzi i nawet Daniel już nie wyje przy ściąganiu.
Drugie cięcie miał mniej węcej na wysokości wyrostka. Tu zero problemów – szew śródskórny i taki specjalny plaster na szyciu – dzięki temu nie obchodziła mnie ta rana wcale. Wyciągnięcie szwów trwało dosłownie 5 sekund.
Mały 2 godziny po operacji chciał biegać 🙂
Za to mnie nerwy całą noc trzymały.
Ehhh co przezyłam wiem tylko ja…
Ważne że jest ok 🙂
Jeszcze raz dziękuję za kciuki!!!!!
Buziaki:)
Cieszę się że już wszystko w porządku. podrawiamy. Ucałuj synka.
Marysia
Oj to faktycznie mieliście przeżycia. Dzielny chłopak! i Ty też!!!
Agatek normalnie jak to czytałam to mi tetno skoczyło 🙂
Nie wiem czy nas czeka operacja czy nie bo wszystko sie Jonkowi jakos wchłoneło.
Dr mówiła, że przy infekcjach moze wyjsć i wtedy wyszedł wodniak ale kurcze teraz go nie ma.
Nie wiem juz co sądzic.
Chyba podejde do dr i pokazę Jonka niech madrzy debatuja co dalej.
Jonatan
U nas dokładnie tak samo! Kilka godzin po operacji nie mogłam go w miejscu utrzymać 🙂 fajnie, że dzieci tak szybko dochodzą do siebie!
Oj, a co się stało? Chyba nie doczytałam.
Dzięki za kciuki, teraz ja trzymam moooocno!
Może uda się Wam uniknąć cię
PS. Tylko koniecznie idź z małym do naprawdę mądrego lekarza. Nie zapone, jak mi poprzedni chirurg dał receptę na hormany w zastrzykach – ponoć miały sprowadzić jąderko do moszny. Nie kupiłam, poszłam skonsultowc się z innym lekarzem. Ten zrobił usg, pomacał i stwierdził, że hormony nic tu nie pomogą, bo powrózek za krótki i nawet jeśli jądro zejdzie to jak tylko hormonki przestaną działć ucieknie z powrotem.
Znasz odpowiedź na pytanie: 4.września ,g. 9:00