7 tydzień ciąży jak to będzie dalej

Jestem tak szczęsliwa a zarazem przerażona jak to będzie dalej w ciąży – czy dam radę?kiedy rośnie brzuszek?na co uważać itp..tyle pytań mam!!!Narazie czuję się super!bolą mne piersi i mam uczulenie na skórze…

11 odpowiedzi na pytanie: 7 tydzień ciąży jak to będzie dalej

1. Re: 7 tydzień ciąży jak to będzie dalej

jak to :jak to bedzie? dobrze bedzie! trzeba tylko czesto zagladac na forum, niczym sie nie stresowac i baaaaaaardzo sie cieszyc kazdym dniem, a wtedy najgorsze doznania ciazowe beda lzejsze!

pozdrawiam, zycze zdrowka i dobrego nastroju!

Effcia+sierpniowy wiercipiętek (11.08.03)

• Re: 7 tydzień ciąży jak to będzie dalej

Dla mnie były najtrudniejsze pierwsze 3 mc. a potem juz tak szybciutko leci z górki. Trzeba być pozytywnie nastwioną i za duzo nie mysleć to naprawde pomaga:)Pozdrawim i życze przyjemnej ciąży i ładnego brzusia:)

ja i moja córeczka(2.11.2003)

dzięki! za słowa otuchy! 🙂
        jestem tu nowa i chłonę waszą wiedzę szybko. Najgorsze jest to że jestem alergikiem a mam paskudna alergi skóry i nikt mi nie może pomóc!lekarze boją się przepisywac colowiek jak słysza że jestem w ciąży…

sama zobaczysz, ze ciaza zaskoczy cie jeszcze nie raz. ja tez jestem alergikiem… Ale w ciazy jakos mniej:-))))
          cos na czasie:
          zawsze dostawalam paskudnej wysypki po zjedzeniu nawet malej ilosci truskawek, wiec zazwyczaj jadlam truskawki na przemian z lekami odczulajacymi, a teraz? zadnych tabletek, a wysypki nie mam! mimo, ze objadam sie truskawami bez pamieci!

Ciąża niesie ze sobą wiele niespodzianek. Bywają mniej przyjemne i te bardzo słodkie i urodze. Delektuj się tym stanem!!! Wspaniale jest obserwować zmiany w swoim organizmie i śledzić rozwój maluszka. Ja do tej pory nie mogę uwierzyć, że mnie takie szczęście spotkało i mam malutkiego mieszkańca
            Na stronie [url=”https://”] [Zobacz stronę] znajdziesz bardzo przyjemny kalendarz ciąży wraz z foteczkami. Gorąco polecam!

,

Magda, Rafał i Albercik (7.09.03)

no właśnie tylko ja truskawek teraz nie jadłam od 2 tygodni!
              może pomidory?albo słońce sama nie wiem…

mnie od sloneczka obsypala jakas swedzonka, ale przeszlo. no i na poczatku ciazy caly czas mialam jakiez ohydniki na skorze i tez przeszlo. generalnie to trzeba sie uwaznie obserwowac, bo zauwazylam (przynajmniej u siebie) ze w ciazy wiele rzeczy wyglada inaczej niz kiedys:-)))

malaaga,
                  Pytasz jak będzie.
                  Z jednej strony będzie coraz gorzej a jednocześnie coraz cudowniej. Wrażeń i doznań czeka cię bez liku. I tych okropnych (np. nudności) i tych wspaniałych (pierwsze ruchy dziecka, obraz dziecka na monitorze usg).
                  Czytaj i pytaj. Wszystkie tu po to jesteśmy.
                  Pozdrawiam,

Marbella i (26/11/03)

no własnie teraz moge zawsze zwalić to na ciążę.
                    tylko że swedzi okropnie.co ci pomagało???

na to sloneczne paskudztwo to delikatny balsamik, zeby skora nie byla sucha.
                      przez cala ciaze nie bralam zadnych lekow i jakos trwam, troche smarkalam i plakalam ostatnio od trawy, ale co tam…
                      szczegolnie na poczatku (w pierwszym trymestrze) bylam spanikowana, zeby nie brac niczego, zreszta i tak nie przelknelabym zadnej tabletki, non stop rzygalam… teraz jest w porzadku, ale tez do konca niewiele mi zostalo:-)))))))

No jak to,co bedzie? Za rok o tej porze zapomnisz, ze o to pytalas,potem dziecko bedzie mialo roczek,potem na innym forum bedziesz pytala o ubranko do komunii,a potem na innym czacie bedziesz sie zalic na ziecia albo synowa,potem bedziesz tesknic za wnukami,a potem bedziesz marzyla o swietym spokoju od dzieci,bo bedfxziesz 97 letnia babcia,ktora bedzie dziergala swerterki dla prawnukow i wspominala dawne lata…jak to kiedys na forum bylo…..hmmm. PA. NORMALNIE BEDZIE! jestes kobieta i tylko ty bedziesz wiedzioala i czula najlepiej jak radzic z wlasnym brzuchem i dzieckiem. Taka madrala jestem,bo tez pierwszy raz bede rodzic…hehehe.pa.

Znasz odpowiedź na pytanie: 7 tydzień ciąży jak to będzie dalej

Dodaj komentarz

Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
                        Logo