Adresy klinik i ich opinie

@ Centrum Leczenia Niepłodności “Ab-Ovo”

Adres: ul. Bociania 6
20-542 Lublin
Telefon: (81) 527 71 36, 527 71 37
Fax: (81) 527 71 36
E-mail: [email][email protected][/email]

Rejestracja wizyt i informacja od poniedziałku do piątku w godzinach od 11:00 do 19:00

@ Centrum Leczenia Niepłodności “Vital Medica”

Adres: ul. Kopanina 13
60-649 Poznań
Telefon: (61) 830-93-46
Fax: (61) 830-93-49
E-mail: [email][email protected][/email]

@ Centrum Leczenia Niepłodności Ferti-Med – Bielsko-Biała

Adres: Plac Wolności 10 III piętro
43-300 Bielsko-Biała
Telefon: 0 665 920 315
E-mail: [email][email protected][/email]

Diagnostyka i leczenie chorob niepłodności w ścisłej kooperacji z niemieckim Centrum Ferti-Med Bochum

@ Centrum Leczenia Niepłodności i Diagnostyki Prenatalnej PROVITA

Adres: Żelazna 1
40-851 Katowice
Telefon: (32) 359 09 27
Fax: (32) 359 09 27
E-mail: [email][email protected][/email]

@ Centrum Leczenia Niepłodności Małżeńskiej “Kriobank”

Adres: ul. Stołeczna 11
15-879 Białystok
Telefon: (85) 744-13-78, 742-10-56
Fax: (85) 744-13-78
E-mail: [email][email protected][/email]

@ Centrum położniczo-ginekologiczne BOCIAN

Adres: Akademicka 26
15-267 Białystok
Telefon: (85)744-77-00 602 636 656
Kierownik: dr n med.G. Mrugacz, mgr P. Pietrewicz
[email][email protected][/email]

@ Centum Ginekologiczno-Położnicze

Adres: ul. Waleniowa 24
Bydgoszcz
Telefon: (52) 34 90 645, 34 90 630

@ Dolnośląskie Centrum Ginekologiczne

Adres: Krynicka 22/1a
50-555 Wrocław
Telefon: 071 336 01 37

@ dr Wojciech Gontarek – diagnostyka i leczenie niepłodności

Adres: Odolanowska 40/44
91-012 Łódź Telefon: (42) 6530916
Fax: (42) 6530916
[email][email protected][/email]

diagnostyka i leczenie niepłodności, badania hormonalne, badanie nasienia, oznaczanie ASA, badanie na obecnośc Chlamydiia trachomatis, USG, techniki wspomaganego rozrodu.

@ FCH Fertility Center Hamburg

Adres: Speersort 4
20095 Hamburg
Telefon: 0049-40-30804400
[email][email protected]inderwunsch-hamburg.de[/email]

@ Fertility Center Berlin
(Berlińskie Centrum Leczenia Niepłodności)

Adres: Spandauer Damm 130
14050 Berlin
Telefon: +49 (30) 3035-49 37
[email][email protected][/email]

Latwy dojazd z autostrady i dworca Berlin Zoo; Pomoc polskiej psycholog

@ FERTILITY CLINIC
Polsko-Amerykańska Klinika Płodności i Chorób Kobiecych

Adres: Pl. Szczepański 3
31-001 Kraków
Telefon: (12) 422 57 74, 422 56 84
Fax: (12) 422 56 84

@ Gabinet Lekarski ANTRUM Stanisław Horák Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej
Adres: ul. Łużycka 64
41-902 Bytom Telefon: (32) 281 44 02
[email][email protected][/email]

@ Klinika Leczenia Niepłodności Gameta Szpital Łódź

Adres: Ul. Rudzka 34/36
95-030 Rzgów Telefon: (42) 645 77 77
Fax: (42) 645 76 00

@ Centrum Zdrowia Gameta Gdynia
ul. Derdowskiego 7
81-369 Gdynia
tel.: /+48/ 058 664 25 25,
fax: /+48/ 058 664 25 26

@ Centrum Zdrowia Gameta Kielce
ul. Kościuszki 11
25-310 Kielce
tel.: /+48/ 041 369 55 55,
tel.: /+48/ 041 369 55 50,
fax: /+48/ 041 344 49 33

@ Klinika Leczenia Niepłodności Gameta Szpital
Ul. Rudzka 34/36
95-030 Rzgów

@ Gemeinschaftpraxis NOVUM
Adres: Akazienallee 8-12
45127 Essen (Niemcy) Telefon: 0201 294 290
Fax: 02012942914
[email][email protected][/email]

@ GMW EMBRIO

Adres: 1 Maja 9/46-47
45-068 Opole Telefon: (77) 4538166
Fax: (77) 4538166
[email][email protected][/email]

Inne informacje: diagnostyka i leczenie niepłodności, badanie nasienia, USG, kolposkopia, histeroskopia, kriokonserwacja nasienia i zarodków, techniki wspomaganego rozrodu IUI, AID, AIH, zapłodnienia pozaustrojowe ICSI,

@ GRAVIDA-Ośrodek Diagnostyki i Leczenia Niepłodności

Adres: ul.Jasna 6a
09-400 Płock Telefon: (24) 266 89 42, 506 143 643
[email][email protected][/email]

@ GYNEMED

Adres: Szczanieckiej 6
Łódź Telefon: (0-42) 645 92 75

@ II Katedra i Klinika Ginekologii Operacyjnej Akademii Medycznej

Adres: Jaczewskiego 8
20-954 Lublin
@ INVIMED P – Europejskie Centrum Macierzyństwa

Adres: ul. Szelągowska 29/4
61-626 Poznań
Telefon: (61) 826 70 40, 826 70 44
Fax: (61) 82-68-392
[email][email protected][/email]

Inne informacje: Kompleksowa diagnostyka i leczenie niepłodności. Badania prenatalne.

@ InviMed W – Europejskie Centrum Macierzyństwa

Adres: Bulwar Ikara 16
Wrocław Telefon: (071) 79 50 600, 79 50 888
[email][email protected][/email]

@ InviMed
Europejskie Centrum Macierzyństwa

Adres: ul. Rakowiecka 36
02-532 Warszawa
Telefon: (22) 606 37 00
Fax: (22) 646 68 74
[email][email protected][/email]

@ Katedra i Oddział Kliniczny Położnictwa i Ginekologii

Adres: Batorego 15
41-902 Bytom
Telefon: (0-32) 786 15 36
Fax: (032) 786 16 47
[email][email protected][/email]

@ Katedra Położnictwa i Chorób Kobiecych AM w Bydgoszczy

Adres: ul. Ujejskiego 75
85-168 Bydgoszcz
Telefon: (52) 371 26 36

@ Klinika Ginekologiczno – Położnicza GERMEN Adres: ul. Janowskiego 13
02-784 Warszawa
Telefon: (22) 644 16 00
Fax: (22) 644 16 00
[email][email protected][/email]

@ Klinika Ginekologii AM w Białymstoku

Adres: ul. Marii Skłodowskiej-Curie 24a
15-276 Białystok
Telefon: (85) 746-83-47

@ Klinika Ginekologii i Położnictwa Samodzielnego Publicznego Szpitala Klinicznego nr 1

Adres: ul. Unii Lubelskiej 1
17-252 Szczecin Telefon: (91) 487 37 55, 487 60 51

@ Klinika IVF

Adres: al. 29 Listopada 178A
31-236 Kraków
Telefon: (012) 665 37 77
Fax: (012) 665 37 90
[email][email protected][/email]

Inne informacje: Klinika oferuje leczenie niepłodności metodą zapłodnienia pozaustrojowego w pełnym zakresie włączając w to: cIVF, ICSI, AH, PESA, TESE, AIH, AID, bank nasienia (dawcy przebadani w kierunku mukowiscydozy), mrożenie zarodków i nasienia. W przygotowaniu preimplantacyjna diagnostyka genetyczna.

@ Klinika Leczenia Niepłodności NOVOMEDICA

Adres: ul. Ks. N. Bończyka 34
Mysłowice
Telefon: (32) 316 37 71, (604) 952 503
[email][email protected][/email]

@ Klinika Niepłodności i Endokrynologii Rozrodu Katedry Ginekologii i Położnictwa Ginekologicznego – Położniczego Szpitala Klinicznego

Adres: ul. Polna 33
60-535 Poznań
Telefon: (61) 841 94 12

@ Klinika Rozrodczości i Andrologii AM w Lublinie

Adres: Staszica 16
20-081 Lublin Telefon: (081) 534-97-58

@ klinika Rozrodczości i Położnictwa AM we Wrocławiu

Adres: Dyrekcyjna 5/7
50-528 Wrocław
Telefon: 071 33 44 118

@ Klinika Rozrodczości Instytutu Centrum Zdrowia Matki Polki

Adres: ul. Rzgowska 281/289
93-338 Łódź Telefon: (42) 271 14 11, 271 12 22
[email][email protected][/email]

@ MEDGYN

Adres: Dąbrowskiego 20
Białystok
Telefon: (85) 652 20 25
[email][email protected][/email]


@ Medicor Klinika macierzyństwa w Rzeszowie

Adres: Jabłońskiego 2/4
35-068 Rzeszów
Telefon: 17/ 852-61-58
Fax: 17/ 857-58-32
[email][email protected][/email]

klinika wykonuje wszystkie badania na miejscu

@ NZOZ “Salve”

Adres: ul. Andrzeja Struga 3
90-420 Łódź Telefon: (42) 6335661, (42)6337801


@ NZOZ INVICTA
Klinika Wspomaganego Rozrodu
Adres: ul. Rajska 10 ( budynek Centrum Handlowego Madison Park)
80-850 Gdańsk Telefon: (58) 763 52 60
[email][email protected][/email]

Inne informacje: dr Liss 600 430 808
dr. Śliwiński 602 466 270
adres. e-mail: [email][email protected][/email]

@ NZOZ Mediconcept

Adres: ul. Krzycka 94
53-020 Wrocław
Telefon: (071) 33-99-036
Fax: (071) 33-99-036
[email][email protected][/email]

@ Ośrodek andrologii Klinicznej Wojsk.Inst. Med.

Adres: ul. Koszykowa 78
00-909 Warszawa
Telefon: 684-56-45

@ Ośrodek Diagnostyki i Leczenia Niepłodności “Macierzyństwo” Sp. z o.o. Adres: Białoprądnicka 8
30-221 Kraków
Telefon: 012 415 88 00
Fax: 012 415 88 22
[email][email protected][/email]

Inne informacje: Ośrodek prowadzi własny bank nasienia.
Posiada własny szpital ginekologiczno-położniczy z pełnym zapleczem zabiegowym, operacyjnym i laboratoryjnym.
Współpracuje z: Ośrodekiem Psychoterapii i Psychosomatyki (ukierunkowanym na kobiety leczące się z powodu niepłodności, placówkami zagranicznymi (USA) oraz Europejskim Bankiem Krwi Pępowinowej, którego rodowód wywodzi się z Ośrodka.

@ Ośrodek Diagnostyki i Leczenia Niepłodności “MedART” Sp. z o.o.

Adres: Słowiańska
61-664 Poznań
Telefon: (0-61) 820-30-51

@ Ośrodek Leczenia Niepłodności
Klinika Położnictwa i Ginekologii AM w Warszawie

Adres: Pl. Starynkiewicza 1/3
02-015 Warszawa Telefon: (22) 502 14 30
Fax: (22) 502 14 30
[email][email protected][/email]

@ OVUM
Adres: Staszica 14
20-081 Lublin
Telefon: (0-81)5344832
[email][email protected][/email]

@ Polmed

Adres: ul. Partynicka 45
53-031 Wrocław Telefon: 71 339 83 62
Fax: 71 339 83 62
[email][email protected][/email]

@ Poradnia Leczenia Niepłodności przy Szpitalu Specjalistycznym nr 2

Adres: ul. Batorego 15
41-902 Bytom
Telefon: (32) 281 71 06, 281 00 21 do24

@ Poradnia Przyszpitalna Leczenia Rozrodczości i Niepłodności

Adres: powstania Styczniowego 1
81-519 Gdynia
Telefon: 69-98-295
W poradni diagnozuje się przyczyny niepłodności. Wszytkie badania profilaktyczne są refundowane przez NFZ

@ Praxis für Kinderwunschbehandlung

Adres: Nürnberger Str. 35
D91052 Erlangen, Niemcy
Telefon: +49 9131 89 52 0
Fax: +49 91320 54 10
[email][email protected][/email]

Badanie przyczyn, obserwacja cyklu, spermiogram, inseminacja, IVF, ICSI, AH, mrożenie zarodków, poradnia psychologiczna.

@ PRO VIVO

Adres: Jutrzenki 10/6a
20-538 Lublin Telefon: (081) 5277285

@ Prywatna Klinika Położniczo-Ginekologiczna

Adres: Parkowa 6
15-224 Białystok Telefon: 085-732-20-22
[email][email protected][/email]

@ Prywatna Praktyka Ginekologiczna

Adres: Rynek Kościuszki 13/13
15-276 Białystok
Telefon: 85-742-45-66
prof. Sławomir Wołczyński

@ Prywatna Przychodnia Leczenia Niepłodności NOVUM

Adres: ul. Bociania 13
Warszawa Telefon: (22) 899-33-22, (22) 899-33-30
[email][email protected][/email]

@ Przychodnia Ginekologiczna ARKA

Adres: ul. Królowej Jadwigi 15
Kraków
Telefon: (12) 427 20 20 , (502) 509 560

@ Przychodnia Leczenia Niepłodności przy Szpitalu Bielańskim w Warszawie

Adres: Cegłowska 80
01-809 Warszawa
Telefon: (0-22) 569-03-82

Przychodnia nie realizuje programu IVF

@ Rush University Medical Center

Adres: 1725 West Harrison, suite 408 East
60612 Chicago
Telefon: 312-997-2229
Fax: 312-997-2354

@ Sanatorium REPROMEDA

Adres: Vinicni 235
615 00 BRNO
Telefon: +420-53303060351
Fax: +420-533306350
[email][email protected][/email]

@ VitroLive

Adres: Kasprzaka 2/a
70-074 Szczecin
Telefon: O91 4864345 lub 691776305
[email][email protected][/email]

Oferujemy pełny zakres konsultacji, metod leczenia i laboratoryjnych badań diagnostycznych. Stosujemy wszystkie metody leczenia niepłodności.

Zachęcam wszystkich do umieszczania swoich opinii na temat klinik leczenia niepłodności.

138 odpowiedzi na pytanie: Adresy klinik i ich opinie

  1. Gablysiu, poza lubelskimi klinikami Ab ovo, Ovum, Pro vivo reszta już nie istnieje. A i te kliniki wzięłabym w wielki cudzysłów. Sama chodziłam początkowo do Ovum i nikomu nie poleciłabym tej pseudo instytucji, gdzie wizyty trwają do 5 minut a wszystko odbywa się w biegu i w nastawieniu na wyciągnięcie kasy. Nie polecam nawet wrogowi! O Ab ovo to już wogóle lepiej się nie wypowiadać, tam dopiero jest prowizorka. Pro Vivo? Kolejna porażka. Szczerze mówiąc w Lublinie nie ma gdzie się leczyć, bo to co powstało to trudno nazwać klinikami leczenia niepłodności. W Lublinie brakuje efektywnego leczenia, brakuje specjalistów, jak się trafi dziecko to z przypadku a nie wyniku leczenia. Nie polecam żadnej z wymienionych “klinik”.

    • Vitrolive w Szczecinie polecam!:)z wiadomych względów!

      • Dziękuję za opinie. O takie informacje nam chodzi. Miejsca które ja odwiedziłam to:
        Bytom, Batorego, Poradnia przyszpitalna. Leczyłam się tam w 2003 roku. Za darmo. Ci sami lekarze co w Antrum i Provicie. Dziś wygląda tam troche inaczej. Pierwsza diagnostyka, laparoskopia w szpitalu, część badań na NFZ – posiew nasienia, czy cytologia. Podejście średnio na jeża… już póxniej nie lubiłam tam jeździć, bo czułam się lekko olewana. Wolę zapłacić za wizytę i czuć się naprawde ważna niz zaoszczędzić 60 zł i niczego sie nie dowiedziec.

        Antrum.= jak dla mnie miejsce najszybszego kontaktu z moim lekarzem. Wizyta umawiana w ten sam dzień, lub dzień poprzedni. Kameralnie cicho, spokojnie. Nie ma długich kolejek. Badania płatne, wizyta płatna. Skierowanie do szpitala na zabiegi- w pierwszej kolejności – Bytom Batorego, na NFZ. Metody wspomaganego rozrodu- pod wielkim znakiem zapytania…. ponoć mają 16 % skuteczność przy IVF. Cały czas ktoś tam się leczy… skutków nie znam, moze się udają te zabiegi. IUI robiona bez wirowania… na słabym płynie do płukania, przygotowanie nasienia do IUI trwa góra 15 minut. Bardzo słaba skuteczność.

        Provita. – Klinika spełnionych marzeń. To tam w końcu ręką tego samego lekarza co w dwóch poprzednich miejscach… udało się. Plusy tej kliniki za wygląd, czystość, sprzęt. Minusy to organizacja, kolejki i tłok. ALe to jest klinika, którą można umieścić w sredniej europejskiej. Czego nie można powiedzieć o dwóch poprzednich.

        Lekarz – Anioł spełnionych marzeń- Dr Grzegorz Tomanek.

        No… zapraszam do ocen swoich klinik.

        • Zamieszczone przez Gablysia

          Provita. – Klinika spełnionych marzeń. To tam w końcu ręką tego samego lekarza co w dwóch poprzednich miejscach… udało się. Plusy tej kliniki za wygląd, czystość, sprzęt. Minusy to organizacja, kolejki i tłok. ALe to jest klinika, którą można umieścić w sredniej europejskiej. Czego nie można powiedzieć o dwóch poprzednich.

          Lekarz – Anioł spełnionych marzeń- Dr Grzegorz Tomanek.

          No… zapraszam do ocen swoich klinik.

          Ja również oceniam Provitę bardzo pozytywnie. Leczę się u dra Grettki. Małomówny i konkretny. Do pogadania jest dr Mańka. Bardzo fajna jest pani dr Biernat.
          Dostępność cały tydzień. Dyżury w sobotę i w niedzielę. Telefon konsultanta, jakby były jakieś nieprzewidziane problemy.
          Długo czeka się na pierwszą wizytę, później to juz leci z “siłą wodospadu”.
          Miałam podobną ocenę odnośnie niepunktualności i kolejek. Nawet wypomniałam to w Ankiecie załączonej do Umowy.
          Zmieniłam zdanie, jak przygotowując się do IMSI bywałam tam często.
          Wybaczam im. Spóźnienia wynikaja z niezaplanowanych, tzw. “szybkich” wizyt kobiet w czasie stymulacji. Z wynikami Estradiolu po prostu musza być szybko przyjęte na USG i dr musi podjać decyzję o kolejnym dniu terapii. Drugi powód opóźnień, to punkcja jajników, która musi być o danej godzinie i już. Podobnie jest u urologa, jak pomiędzy pacjentami, wykonuje PESA lub TESA. Zrozumiałam to, jak sama byłam taką pacjentką poza kolejnością

          Pierwsze IMSI. Niestety wczorajsze beta HCG 0,10 i nic z tego. Ale walczę dalej. Szkoda, że muszę odczekać 2 cykle.

          • Alex, mam nadzieję, że masz mrozaczki – ostatnio Provita ma niezłe wyniki z criotransferów. A tak poza tym to zgadzam się w 100% z twoją opinią. Tylko ja miałam więcej szczęścia, bo udało się pierwsze IMSI.

            • Bardzo długa jest Twoja lista i nieukrywam ze wszystkich tych gabinetów nie przeczytałam. Ja mogę jedynie powiedzieć o gdańskiej invictie, z której uslug korzystałam i wciąż korzystam mimo iż mieszkam daleko od Trójmiasta. Moje pierwsze doświadczenia z lekarzami miały miejsce w invimed warszawskim u dr. Tomasza Rokickiego. Podczas wywiadu poczułam, iż chyba bardzo mu się spieszy… Jestem dość wrażliwa w tych kwestiach, wiec zrezygnowalam z tej firmy i spróbowałam następną – invictę. To był strzał w dziesiątkę. Wywiad w miłych warunkach i badanie PGD zarodka odkryło przyczynę dlaczego nie mogłam z mężem zajść w ciążę. Dziś ten problem nie istnieje…

              • Sara 22 przede wszystkim gratuluję Ci synka. Być może coś się zmieniło w tej klinice, bo ze zdziwieniem przeczytałam to co napisałaś. Ja nie leczyłam sie osobiście u pani Sz. ale u pana profesora Ł. i muszę powiedzieć, że USG dopochwowe to miałam na samym początku. Sama z polecenia poszłam do invikty i akurat jestem zadowolona. Pozdarwiam

                • Zamieszczone przez orchidea
                  Bardzo długa jest Twoja lista i nieukrywam ze wszystkich tych gabinetów nie przeczytałam. Ja mogę jedynie powiedzieć o gdańskiej invictie, z której uslug korzystałam i wciąż korzystam mimo iż mieszkam daleko od Trójmiasta. Moje pierwsze doświadczenia z lekarzami miały miejsce w invimed warszawskim u dr. Tomasza Rokickiego. Podczas wywiadu poczułam, iż chyba bardzo mu się spieszy… Jestem dość wrażliwa w tych kwestiach, wiec zrezygnowalam z tej firmy i spróbowałam następną – invictę. To był strzał w dziesiątkę. Wywiad w miłych warunkach i badanie PGD zarodka odkryło przyczynę dlaczego nie mogłam z mężem zajść w ciążę. Dziś ten problem nie istnieje…

                  A ja wszystkim polecam Invimed i właśnie dra Rokickiego. To właśnie “z jego ręki” mam drugiego synka (po IVF). To jest specjalista z najwyższej półki. Mnie nie chodziło o miłe gesty i uśmieszki, poszliśmy tam z mężem po dziecko! I za pierwszym razem strzał w 10. I dodam, że nawet sławetne nOvum mi powiedziało, że nigdy drugiego dziecka mieć nie będę!

                  Dodam też, że dr Rokicki był dostępny pod telefonem, a w razie potrzeby podjeżdzałam do kliniki i de facto nie płaciłam za żadne ponadplanowe wizyty (z USG włącznie).

                  • a to ja tak troszkę w obronie nOvum stając zapytam,czemu tak kategorycznie powiedzieli, ze drugiego dziecka nie będzie?(jeśli możesz oczywiście)

                    • gdzie biopsja

                      Czesc dziewczyny jestem z lublina i chicalam zebyscie mi doradzily gdzie mam sie udac z naszym problemem Chodzi o M i jego plemniczki a wlasciwie ich brak Pierwsze badanie robilismy w abo vo u doktora gasiora nie wiem co wy o nim sadzicie ale na mnie nie wywarl dobrego wrazenia Jak na moj gust to pacjentowi po pierwszym badaniu nie mowi sie ze tragedia i bez dodatkowych badan (bylo tylko badanie nasienia)nie powinno sie mowic ze jedyna szansa na dziecko jest bank nasienia badz adopcja.
                      Wlasnie powtorzylismy badanie w londynie i wyszlo to samo ludzilismy sie ze cos sie poprawi no ale niestety wiec teraz myslimy o biopsji i tu wlasnie zwracam sie do was z prosba jesli wiecie ktora z lubelskich klinik byla by do tego najlepsza badz znacie jakiegos dobrego specjaliste bede wdzieczna za kazde slowo

                      • Zamieszczone przez salem
                        Czesc dziewczyny jestem z lublina i chicalam zebyscie mi doradzily gdzie mam sie udac z naszym problemem Chodzi o M i jego plemniczki a wlasciwie ich brak Pierwsze badanie robilismy w abo vo u doktora gasiora nie wiem co wy o nim sadzicie ale na mnie nie wywarl dobrego wrazenia Jak na moj gust to pacjentowi po pierwszym badaniu nie mowi sie ze tragedia i bez dodatkowych badan (bylo tylko badanie nasienia)nie powinno sie mowic ze jedyna szansa na dziecko jest bank nasienia badz adopcja.
                        Wlasnie powtorzylismy badanie w londynie i wyszlo to samo ludzilismy sie ze cos sie poprawi no ale niestety wiec teraz myslimy o biopsji i tu wlasnie zwracam sie do was z prosba jesli wiecie ktora z lubelskich klinik byla by do tego najlepsza badz znacie jakiegos dobrego specjaliste bede wdzieczna za kazde slowo

                        jak pisałam powyżej brak słów jeśli chodzi o lekarzy z Lublina

                        • Słyszałem, że mysłowicka Novomedica jest OK. Dopiero idę na pierwszą wizytę więc zobaczymy co z tego wyjdzie, ale słyszałem o nich dobre rzeczy. Dam znać co i jak.

                          • No ja właśnie tez w novomedice zaczelam się leczyć…. dr. błaszczyk robi na mnie dobre wrażenie….. tyle sie o tej klinice naczytalam, że zaczynam się bać, czy nie wtopie kasy! Tylko, że jak na razie naprawde ok!! Bede zdawać relacje, tylko może nie tu.. założę osobny wątek 🙂

                            • Czy ma ktos aktualne wiadomości o Invikcie w Gdańsku. Czytałam post z lutego i trochę się przeraziłam – chciałam tam iść.

                              • Moja bratowa leczy sie w invikcie i jest bardzo zadowolona, zwlaszcza ze wczesniej miala przykre doswidaczenie z gin, laboratorium maja niezle, co sie bardzo liczy, i najwazniejsze piskle juz w drodze 🙂 – cala rodzinka juz nie moze sie doczekac 🙂

                                • Olesia, ja idę dziś do Invikty na badania, to napiszę coś więcej. Poleciła mi ją koleżanka z pracy, ale nie pamiętam do kogo chodziła. Baśka ma rocznego synka a walczyli o niego 2 lat. Dowiem się i napiszę. Sama też jestem zainteresowana, bo roczek mija i nic.

                                  • i jak w invikcie?

                                    • leczenie niepłodności – Invicta

                                      Witaj Olesia,
                                      w invikcie pierwsze wrażenie całkiem pozytywne. Wstępne badanie i wyjaśnienie jakie badanie trzeba będzie w pierwszej kolejności zrobić. Mają całkiem niezłe laboratorium na miejscu, więc nie będzie trzeba biegać po całym mieście. Mają być tam wprowadzone jakieś promocje i rabaty. Myślę,że warto się tym tematem zainteresować.
                                      Pozdrawiam

                                      • Mewka, a na jakie promocje mozemy liczyc w invikcie i kiedy ma ruszyc taki program?, przydaloby sie pare badan zrobic, a nie mam cierpliowsci na czekanie w zwyklej przychodni

                                        • Adresy klinik i ich opinie

                                          Olesia, i jak byłaś w Invikcie? Baśka chodziła do Łukaszuka Krzysztofa – bardzo polecała. Kocica ja chwilowo musiałam spasować z badaniami, więc proponuje zadzwonić do kliniki i zapytać o konkretne badania. W necie znajdziesz wszystkie namiary. Może akurat się wpasujesz 😉 Ostatnio ja korzystałam z cytologii za 1 zł.

                                          Znasz odpowiedź na pytanie: Adresy klinik i ich opinie

                                          Dodaj komentarz

                                          Mozarella w ciąży

                                          Dzisiaj naszła mnie ochota na mozarellę. I tu mam wątpliwości – czy w ciąży można jeść mozzarellę?? Na opakowaniu nie ma ani słowa na temat pasteryzacji.

                                          Czytaj dalej →

                                          Ile kosztuje żłobek?

                                          Dziewczyny! Ile płacicie miesięcznie za żłobek? Ponoć ma być dofinansowany z gminy, a nam przyszło zapłacić 292 zł bodajże. Nie wiem tylko czy to z rytmiką i innymi. Czy tylko...

                                          Czytaj dalej →

                                          Dziewczyny po cc – dreny

                                          Dziewczyny, czy któraś z Was miała zakładany dren w czasie cesarki? Zazwyczaj dreny zdejmują na drugi dzień i ma on na celu oczyszczenie rany. Proszę dajcie znać, jeśli któraś miała...

                                          Czytaj dalej →

                                          Meskie imie miedzynarodowe.

                                          Kochane mamuśki lub oczekujące. Poszukuję imienia dla chłopca zdecydowanie męskiego. Sama zastanawiam się nad Wiktorem albo Stefanem, ale mój mąż jest jeszcze niezdecydowany. Może coś poradzicie? Dodam, ze musi to...

                                          Czytaj dalej →

                                          Wielotorbielowatość nerek

                                          W 28 tygodniu ciąży zdiagnozowano u mojej córeczki wielotorbielowatość nerek – zespół Pottera II. Mój ginekolog skierował mnie do szpitala. W białostockim szpitalu po usg powiedziano mi, że muszę jechać...

                                          Czytaj dalej →

                                          Ruchome kolano

                                          Zgłaszam się do was z zapytaniem o tytułowe ruchome kolano. Brzmi groźnie i tak też wygląda. dzieciak ma 11 miesięcy i czasami jego kolano wyskakuje z orbity wygląda to troche...

                                          Czytaj dalej →
                                          Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
                                          Logo
                                          Enable registration in settings - general