Mam do was pytanko kobietki. Moja dzidzia ma 6 tygodni. Od trzech ma wysypke na buzi i glowce, reszte ciala ma czysta. Jestem teraz na diecie bezmlecznej i bezzielnej(zero warzyw i owocow z wyjatkiem ziemniakow). Moze jest jakas poprawa, ale niewielka. Moze wam sie cos takiego przytrafilo i wiecie na co to moze byc uczulenie. Dodam ze nie uzywam zadnych kremow ani oliwek tylko na twarzy. Doradzcie cos prosze bo umre w koncu z glodu :((
Monika, Adaś (18.09.03) i Izunia (9.08.05)
3 odpowiedzi na pytanie: Alergia – tylko od czego?
Re: Alergia – tylko od czego?
A może to trądzik niemowlęcy? Szczerze mówiąc nie wiem jak to dokładnie wygląda ale jakbys poszła do pediatry to na pewno rozpozna. A może potówki? To niekoniecznie musi być alergia. Mam koleżankę, której córczka (teraz juz półroczna) ma non stop jakieś krostki i wysypki w różnych miejscach. Zmieniała juz praktycznie wszystko: mleka (bo karmi butelką), proszki, kremy, oliwki itd i nic nie pomaga. Lekarz też nie ma pojęcia co to i mówi że po prostu musi z tego wyrosnąć (oczywiście życzę Ci by było to tylko chwilowe ale czasem są dzieci niezwykle wrażliwe nawet na słońce, świerze powietrze, zanieczyszczenia w powietrzu a od tego nie uchronisz dziecka).
A z jedzeniem to nie musisz się tak ograniczać, tym bardziej że mówisz że nie ma większej poprawy. Myślę że marchew, pomidory bez skórki, ogórki na pewno nie zaszkodzą.
6 tyg to czas na szczepienie – spytaj lekarza przy okazji tej wizyty.
Pozdrawiam
Bea i Julcia (10.04.2005)
Re: Alergia – tylko od czego?
Dzieki za odpowiedz. Znalazlam winowajce choc mialam nadzieje ze to nie to. Za uczulenie odpowiada winogron glownie. Mam nadzieje ze mleko do tego nie dolaczy.
Pozdrawiam
Monika, Adaś (18.09.03) i Izunia (9.08.05)
Re: Alergia – tylko od czego?
Ja tez zjadłam winogrona jak mateuszek był mniejszy. i wygladal po nich okropnie!!!! Walczylismy z wysypka 2 tygodnie. A co do skazy to jesli nie jesz mleczka ( podobno skaza objawia sie miedzy 6-12 tyg ) to pamietaj ze mleko jest tez w margarynach ( delma jest bezmleczna), w gotowych slodyczach, mieszankach przypraw typu wegeta, a nawet w ciemnym chlebie(ziarenka parzone w mleku),aha kazda mielona wedlina moze miec domieszke wolowiny nawet jesli nazywa sie drobiową.
pozdrawiam.
ania i mateuszek
Znasz odpowiedź na pytanie: Alergia – tylko od czego?