Bigos marynarski -Asia W

60 dag kapusty kwaszonej,
tłuszcz,
10 dag cebuli,
2 dag mąki,
15 dag parówek cienkich,
25 dag wieprzowiny bez kości,
25 dag papryki,
4 dag ketchupu,
15 dag pieczarek,
sól, pieprz,
papryka mielona,
curry
Kapustę odcisnąć, pokroić, zalać wrzącą wodą, dodać tłuszcz, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować około 50 min na małym ogniu pod przykryciem. Mięso umyć, pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać przyprawy, skropić wodą, dusić do miękkości. Cebulę i paprykę oraz pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać do mięsa w połowie duszenia. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z kapustą, mięsem, ketchupem oraz obranymi i pokrajanymi w plasterki parówkami, dusić kilka minut, doprawić.

Przepis autorstwa Kariny1976, która była uprzejma się nim ze mną podzielić.

Książka kucharska
KROKIETY Z NIESPODZIANKĄ -post Asia W
Danie łatwe, bo najtrudniejszą rzeczą jest usmażenie naleśników. Nadzienie stanowią: przecięta wzdłuż cieńka parówka, na to kładziemy kilka paseczków marynowanej papryki czerwonej, nastepnie cieniutkie plastereczki ogórka konserwowego i plasterek sera
Czytaj dalej
Polecam
krem bambino jako....
...krem do stóp :) Dobrze się wchłania, zapobiega powstawaniu wszelkich odparzeń ;) Agus i Kamilek (24.03.2003) [img]http://foto.onet.pl/upload/45/69/_103176_n.jpg[/img]
Czytaj dalej