Witam,
teraz ja bardzo szybkie i dobre wręcz pyszne danie podaje, najlepiej poijać te bułki barszczykiem ja kupuje gorący kubek knnora.
10 bułek takich zwykłych państwowych koniecznie (nie dmuchanych przypadkiem)
70 dkg pieczarek
3 cebulki
troszke startego sera żółtego na grubych oczkach
żółty ser w plastrach
Z każbej bułki odcinamy piętkę na tyle szerokoą aby dwa paluch wlazły ( może innym nawet trzy bo ja mam grube paluchy)
wydrążamy cały miąsz z bułeczek i zanosimy gołębiom do zjedzenia piętki też
pieczarki dusimy z cebulką na oliwie aż wyparuje cała woda ( ja odcedzam bo jestem niecierpliwa)
potem te pieczarki mieszamy ze stratym serem i takim ciepłym farszem napełniamy bułki. Na końcu zaklejamy dziurkę po piętce grubszym plastrem sera żótego. Wkładamy w pionie do foremki najlepiej takiej długiej i wązskiej i zapiwakamy aż ser sie rozpuści a bułki zarumienią. Acha jeszcze ważnie farsz powinien być ciepły bo bułki się szybko palą i zajmuje im tylko chwilkę zarumienienie a farsz nie zdążył by się przegrzać
smacznego.
Beata i Filip 19,07,2003
Znasz odpowiedź na pytanie: