canelloni z mielonym-łatwe i pyszne!

-makaron rurki canelloni(w tesco po 4.39)
-0,5kg mielonego mięsa(na całą paczkę canelloni)
-jajko
-sól, pieprz, można dać inne przyprawy(np.bazylia, vegeta)
-ser żółty
-koncentrat
-trochę śmietany
Do miseczki wkładam mielone, jajko, przyprawy, troszkę bułki tartej, mieszam. Wkładam mięsko surowe do rurek canelloni(nie upychać, nie może być za dużo mięska w rurce).
Na blachę układam jedną rurkę obok drugiej.
Do drugiej miski daję koncentrat pomidorowy, śmietanę, wodę i przyprawy. Następnie zalewam tym te rurki na blaszce. Wkładam do rozgrzanego piekarnika, na ok30-40min. Co jakiś czas zaglądajcie do rurek;jak zobaczycie że z wierzchu się zrumieniły to zalejcie jeszcze je koncentratową wodą. Pod koniec zapiekania wyciagnij blachę, posyp startym serem żółtym(na grubych oczkach) i jeszcze niech się troszkę zapiecze. JAKIE TO PYSZNIUTKIE! NIE TRZEBA DUŻO ROBIĆ. ja nie podaję do tego ziemniaków ani ryżu, to wystarcza na obiadek.

Edited by vieta on 2003/09/28 02:02.

30 odpowiedzi na pytanie: canelloni z mielonym-łatwe i pyszne!

asiulek Dodane ponad rok temu,

Re: canelloni z mielonym-łatwe i pyszne!

hm wyglada pysznie musze wyprobowac. A czy makaron sie wczesniej gotuje bo nie widze w przepisie(tak jak w lazani) skad mialby wziac “wode” do stania sie miekkim.

Asia z Jeremim (04.03.03.)

usianka Dodane ponad rok temu,

Re: canelloni z mielonym-łatwe i pyszne!

Raczej nie trzeba. Ja raz obgotowałam (HAHAHA) i musiałam z tego zrobić szybką lasagne bo nie mogłam nafaszerowac rurek 😉 A wodę wyciagnie z tego sosu pomidorowego (tak a’propos to ja to zalewam przecierem pomidorowym z kartonika wymieszanym z przyprawami).
pozdrawiam 🙂

Usianka i listopadowa dziewczynka (9.XI.2003 a może i później….)

vieta Dodane ponad rok temu,

Re: canelloni z mielonym-łatwe i pyszne!

nie gotuje sie makaronu, on ma być zalany wodą kethupową na blasze w piekarniku…serio!jest pyszniutkie!!!!!!!!!!!

Dodane ponad rok temu,

Re: canelloni z mielonym-łatwe i pyszne!

spróbuje!
nie wiem kiedy pojade na zakupy do Tesco, jak pojade to kupie i bede próbowac!
dzieki

Bruni i Filipek‘04.2003

vieta Dodane ponad rok temu,

Re: canelloni z mielonym-łatwe i pyszne!

polecam, mniamniuśne, już bym se zjadła ale od jutra dietka…hmmm, powodzonka

ewike Dodane ponad rok temu,

Re: canelloni z mielonym-łatwe i pyszne!

Zrobiłam i zabłysnęłam przed rodzinką

Ewike
[Zobacz stronę]

garfield Dodane ponad rok temu,

Re: canelloni z mielonym-łatwe i pyszne!

a te rurki powinny byc przykryte tym sosikiem cale czy nie?

Gosia i księżniczka Sara ur 23.09.02

vieta Dodane ponad rok temu,

Re: canelloni z mielonym-łatwe i pyszne!

tak,przykryte całe bo wtedy nie wyschną rurki mocno, ja zostawiam troszkę tego sosu i póżniej dolewam a zanim wyciągniesz z piekarnika to zetrzyj ser żółty na grubej tarce i posyp nim canelloni i jeszcze na trochę do piekarnika, mniamniuśne…

garfield Dodane ponad rok temu,

Re: canelloni z mielonym-łatwe i pyszne!

zrobilam: Pyszne!!!!

I Radek byl zachwycony :)))

Gosia i księżniczka Sara ur 23.09.02

rudasek Dodane ponad rok temu,

Re: canelloni z mielonym-łatwe i pyszne!

super…pyszne i mi..właśnie mi wyszło….a taka ze mnie noga w tym temacie

Rudasek i

vieta Dodane ponad rok temu,

Re: canelloni z mielonym-łatwe i pyszne!

cieszę się że smakowało…..ale mi chęciora narobiłaś….zjadłabym sobie…..o rajuśkuuuuuu

vieta Dodane ponad rok temu,

Re: canelloni z mielonym-łatwe i pyszne!

super!cieszę się, że Ci wyszło i smakowało…..wiesz,że ja tez jestem noga w tym temacie….wyławiam nowe przepisy i robię….np.te canelloni za pierwszym razem mi się wierzch przypalił ale ogólnie było dobre,hihi……NO I MASZ FAJNIUŚKIGO BOBASKA, PRZEKŁADAJ GŁÓWKĘ MIKUSIOWI NA DRUGĄ STRONĘ….POWODZONKA

shale Dodane ponad rok temu,

Re: canelloni z mielonym-łatwe i pyszne!

Właśnie dzisiaj zrobiłam na obiadzik. PYCHA!!!!! :-)))))))))

Ewa i Julka (15.07.2002)

dronka Dodane ponad rok temu,

Re: canelloni z mielonym-łatwe i pyszne!

Zrobilam, chyba nie wyszlo calkiem tak jak trzeba, ale nawet tesciowa pochwalila, hi, hi!!! Jak dla mnie pychotka!
Jakos malawo mi wyszlo tej wody ketchupowej, a nie chcialam zeby byla za rzadka, ale wlasnie sie doczytalam ze rurki musza byc cale zalane.
Aha, jakiego sera zoltego uzywacie do posypania???


Iwona i Karolinka (01.26.02)

julia Dodane ponad rok temu,

Re: canelloni z mielonym-łatwe i pyszne!

chciałm zrobić męzowi gdy wróci z delegacji
kupiłam rurki
otwieram a tam miał i gruz
kudre
czy ktoś po tym skakał w sklepie?

zrobię lazzanię chyba

Ignaśkowa mama

kasiulkawpk Dodane ponad rok temu,

Ja bym chciała zrobić ze szpinakiem…
tylko jak doprawić szpinak????

może ktoś podrzuci pomysł

bep Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez kasiulkawpk:Ja bym chciała zrobić ze szpinakiem…
tylko jak doprawić szpinak????

może ktoś podrzuci pomysł
Czosnek,feta, ew żółty ser do środka, żeby się trzymało w środku 😉
Można spróbować przesmażyć szpinak podsmażyć na boczku (Anek chyba o tym pisała 😉 )

alexis1972 Dodane ponad rok temu,

Kolejny fajny przepis na obiadek:) mniam 🙂

ty-gry-sek Dodane ponad rok temu,

również polecam,ja do mięska często dodaje przesmażone pieczarki(starte na grubej tarce), :Fiu fiu:

goracakawa Dodane ponad rok temu,

Odświeżam

Przypomniałam sobie o tym przepisie i dziś robię.
Polecam:Fiu fiu:

regi Dodane ponad rok temu,

Wlasnie zjedliśmy. Smaczne 🙂

Zalałam duża iloscia sosu pomidorowego i dość dużo śmietany

Zapomniałam dodać czosnek bo my bardzo lubimy i by tu pasował

Muszę jeszcze tak kiedyś zrobić z szpinakiem i fetą

Aha moje rurki sie troche rozpadaly bo chyba za długo siedziały w piekarniku

goracakawa Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez Reginka:Wlasnie zjedliśmy. Smaczne 🙂

Zalałam duża iloscia sosu pomidorowego i dość dużo śmietany

Zapomniałam dodać czosnek bo my bardzo lubimy i by tu pasował

Muszę jeszcze tak kiedyś zrobić z szpinakiem i fetą

Aha moje rurki sie troche rozpadaly bo chyba za długo siedziały w piekarniku

A jak zrobisz te ze szpiankiem?
Rozmrozisz szpinak i co dalej?
Napisz proszę .
Moje rury były akurat.

vieta Dodane ponad rok temu,

Mój wątek odswieżony po tylu latach..ale miło;)

goracakawa Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez vieta:Mój wątek odswieżony po tylu latach..ale miło;)

I nawet jest w nim mój wpis z 2003..:Fiu fiu:

Historia kołem się toczy…przy pierwszym synku miałm czas na gotowanie i teraz mam…
no i widzę że i ja i Ty czekamy na niespodziankę…

regi Dodane ponad rok temu,

szpinak usmaze z czosnkiem bo uwielbiam Przestudzony wmieszam z kawalkami fety i do srodka i zaleje sosem pomidorowym

Tak mysle

wygooglaj widzialam na necie mnostwo przepisow ze szpinakiem canelloni

goracakawa Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez Reginka:szpinak usmaze z czosnkiem bo uwielbiam Przestudzony wmieszam z kawalkami fety i do srodka i zaleje sosem pomidorowym

Tak mysle

wygooglaj widzialam na necie mnostwo przepisow ze szpinakiem canelloni

Ok. Dzięki, dam znać jak zrobię

vieta Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez rudasek2:I nawet jest w nim mój wpis z 2003..:Fiu fiu:

Historia kołem się toczy…przy pierwszym synku miałm czas na gotowanie i teraz mam…
no i widzę że i ja i Ty czekamy na niespodziankę…
Hihih…ale Ty jesteś bliżej konca, i masz synka, a ja parkę.
Będziesz miała synia czy córę? Ja córciaka. Ależ my za dwa lata będziemy obchodzić 10-lecie foruumowe – Ty tez?;)

goracakawa Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez vieta:Hihih…ale Ty jesteś bliżej konca, i masz synka, a ja parkę.
Będziesz miała synia czy córę? Ja córciaka. Ależ my za dwa lata będziemy obchodzić 10-lecie foruumowe – Ty tez?;)

Gratuluję!
Będę miała synka.
Ja też jestem z forum od 2003 tylko administrator nie potrafił odzyskać mojego hasła.
A tak jak w pierwszej ciąży tak i w drugiej forum się przydaje.:Kciuki:

aborka Dodane ponad rok temu,

mam plan zrobic. połowe rurek nadzieje szpinakiem a połowe mięsem….

jutro…

marzena2929 Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez vieta:-makaron rurki canelloni(w tesco po 4.39)
-0,5kg mielonego mięsa(na całą paczkę canelloni)
-jajko
-sól, pieprz, można dać inne przyprawy(np.bazylia, vegeta)
-ser żółty
-koncentrat
-trochę śmietany
Do miseczki wkładam mielone, jajko, przyprawy, troszkę bułki tartej, mieszam. Wkładam mięsko surowe do rurek canelloni(nie upychać, nie może być za dużo mięska w rurce).
Na blachę układam jedną rurkę obok drugiej.
Do drugiej miski daję koncentrat pomidorowy, śmietanę, wodę i przyprawy. Następnie zalewam tym te rurki na blaszce. Wkładam do rozgrzanego piekarnika, na ok30-40min. Co jakiś czas zaglądajcie do rurek;jak zobaczycie że z wierzchu się zrumieniły to zalejcie jeszcze je koncentratową wodą. Pod koniec zapiekania wyciagnij blachę, posyp startym serem żółtym(na grubych oczkach) i jeszcze niech się troszkę zapiecze. JAKIE TO PYSZNIUTKIE! NIE TRZEBA DUŻO ROBIĆ. ja nie podaję do tego ziemniaków ani ryżu, to wystarcza na obiadek.

Edited by vieta on 2003/09/28 02:02.

Robiłam to juz nie raz ,pychota:)

Znasz odpowiedź na pytanie: canelloni z mielonym-łatwe i pyszne!?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Polecam
Przeciery Hame
Kupiłam ostatnio w Tesco te słoiczki, żeby spróbować innej firmy, niż dotychczasowej BoboVity. Słoiczek jest dużo większy (190 g) i wychodzi taniej. Poza tym uważam, że jest smaczniejszy, bardziej zwarty
Czytaj dalej
Oczekując na dziecko
Zrobmy sie na bostwo ;-)
Dziewczyny wiadomo ze okres ciazy to troszke trudny okres dla kobiety, stale obserwujemy zmiany zachadzace na naszej skorze i nie zawsze sa to zmiany jakich bysmy sobie zyczyly :-(
Czytaj dalej