Chili con carne -Asia W

Chili con carne
czerwona fasola (moze byc z puszki)
papryka czerwona
papryka chili lub proszek
mięso wołowe 0,7 kg
cebula
ząbek czosnku zgnieciony( lub w proszku)
700 g pomidorów z puszki,posiekanych (lub świeżych,bez skóry)
300 ml rosołu wołowego
sól,pieprz,olej do smażenia
Mieso pokroic ma mala kostke okolo 2x3cm. Na b.goracym tluszczu obsmazac mieso na brazowo (partiami i przekladac do osobnego garnka) Zmniejszyc ogien i na tym samym tluszczu zeszklic cebule, nastepnie dodac czosnek, (proszek chilli) i jeszcze przez chwile smazyc. Dodac mieso, pomidory, rosol, wymieszac, przykryc i dusic przez 1.5 godz. az mieso jest miekkie. (Mieszac od czasu do czasu zeby sie nie przypalilo)
Na 10-15 minut przed koncem gotowania mozna dodac czerwona fasolke z puszki – ilosc fasolki dowolna, ale jedna puszka na te porcje to na pewno za malo. [Swieze chilli mozna zastapic – mielonym chilli w stosunku 0.5 lyzeczki = 1 sredniej wielkosci swiezy chilli]

Przepis autorstwa Kariny1976, która była uprzejma się nim ze mną podzielić.

Polecam
krem bambino jako....
...krem do stóp :) Dobrze się wchłania, zapobiega powstawaniu wszelkich odparzeń ;) Agus i Kamilek (24.03.2003) [img]http://foto.onet.pl/upload/45/69/_103176_n.jpg[/img]
Czytaj dalej
Książka kucharska
Ryz po chińsku - PYCHA !!! -Ola2
Oto przepis na ryz po chińsku. Składniki (dla 2 osób): - olej - szklanka ryżu - 2 szklanki wody - por - kostka rosołowa. Na patelni rozgrzewamy sporą ilość oleju
Czytaj dalej