Witam,
Podaje sposób na pycha chińskie żarło do ryżyku doskonałe, sprawdza się na imprezach wszytko schodzi co do ostatniej okruszynki:
2 – 3 piersi z kurczaka
sos sojowy
przyprawa do chińszczyzny Kamis
Curry
marcheki z trzy
pietruszki z dwie
pieczarki tak trochę
cebule z dwie
3 kolorowe papryki
i zaczynamy. Dzień wcześniej trzeba zamoczyć piersi kurze ( nie swoje) w sosie sojowym, w dzień już docelowy na oliwie podrumieniamy piersi z cebulą. Całość przerzucamy do dużego garnka. wszystkie warzywa kroimy w zapałki (marchew, pieruszka, poapryka) tylko pieczarki na talareczki i dorzucamy do gara. Podlewamy wszystko wodą dodajemy jedną kostkę rosołową i na oko przyprawę kamis do chińsiego i curry dość sporo. Do tego przecier i można jeszcze na koniec zagęścić mąką jak normalny sos. Gotujemy tak żeby warzywa nie były ropaciane tylko takie troszkę chrupkie. Polecam i życzę smacznego No i czekam na opinie
pozdrawiam,
Beata
Beata i Filip 19,07,2003
5 odpowiedzi na pytanie: chińszczyzna. moj numer popisowy
Re: chińszczyzna. moj numer popisowy
Witaj ! a ile dodaje się tego przecieru pomidorowego?
Aneta i…
Re: chińszczyzna. moj numer popisowy
ten sojowy sosik to gotowy się kupuje? Jak to wygląda? W słoiczku czy jakoś inaczej?
Aneta i Maciuś (21.06.2004)
Re: chińszczyzna. moj numer popisowy
pozwolę sobie odpowiedzieć – tak kupuje się gotowy, najczęściej w takiej niewielkiej buteleczce.
Nie wyobrażam sobie chińszczyzny bez tego sosku, no imuszę wypróbować podany tu przepis;-)
pozdr
Iwona & dzidzia
Re: chińszczyzna. moj numer popisowy
gotowy w butwlce w każdym sklepie sie kupuje Jest taki brązowy i nie pachnie super ale efekt koncowy jest ok
Beata i Filip 19,07,2003
Re: chińszczyzna. moj numer popisowy
no tak na oko, ja z jakieś 2 łyzki daje
pozdrawiam,
Beata
Beata i Filip 19,07,2003
Znasz odpowiedź na pytanie: chińszczyzna. moj numer popisowy