A ja robię tak : warzywa marchew cebulkę itp warzywa które lubię kroję w cienki słupki najczęściej robię z piersi z kurczaka pierś też kroję drobno lekko podsmażam jak warzywa są prawie miękkie wrzucam pierś i do tego słoik: sos do potraw chińskich są w nim warzywa plus ananas bambus itp no i przyprawy. Dla mnie super.polecam
Zamieszczone przez ewkam:jak zrobić sos do chińszczyzny?
taki jak to podają u chińczykodajni
dziecię moje takiego kurczaka w sosach mogłoby jeść non stop
a matka nie potafi TAKIEGO zrobić
Taki jak podają w chinczykowni to musiałabyś laboratorium młodego chemika kupic 😉
Sama chemia
Ja daje do warzyw (papryka, pieczarki, marchewa) fix knora do potraw chińskich i moje jedzą 🙂
Zamieszczone przez ciapa:Taki jak podają w chinczykowni to musiałabyś laboratorium młodego chemika kupic 😉
Sama chemia
Ja daje do warzyw (papryka, pieczarki, marchewa) fix knora do potraw chińskich i moje jedzą 🙂
dam radę, w pracy coś ugotuje 😉
Zamieszczone przez ewkam:Twoja pomoc jest jak zwykle nieoceniona 🙂
zapewne do tego wszystkiego uduszonego dolewa sie wody z rozrobiona mąka kartoflaną. do tego sos sojowy i glutaminian sodu czyli vegeta. i tyle
Witam wszystkich.
Mam taki problem, bo ostatnio byłam na wizycie u okulisty z moim 11-miesięcznym synkiem. Dostał skierowanie na zbadanie kanalików łzawowych.
Przy rejestracji telefonicznej(wizytę mamy na 17lutego) pani powiedziała mi,że to
Witam, niedługo zaczną się zapisy do przedszkoli... mam pytanie czy zapisując dziecko do paru przedszkoli (może do któregoś się dostanie ) muszę do każdego zanosić wniosek w formie pisemnej czy
15 odpowiedzi na pytanie: chińszczyzna proso od chińczyka ;)
Nie wiem 😀
Twoja pomoc jest jak zwykle nieoceniona 🙂
Wiesz co…
ja też nie wiem:D
ale fajnie bo ja tez nie wiem
a taki z torebki nie moze byc
knorr “do potraw chinskich”…
A ja robię tak : warzywa marchew cebulkę itp warzywa które lubię kroję w cienki słupki najczęściej robię z piersi z kurczaka pierś też kroję drobno lekko podsmażam jak warzywa są prawie miękkie wrzucam pierś i do tego słoik: sos do potraw chińskich są w nim warzywa plus ananas bambus itp no i przyprawy. Dla mnie super.polecam
[Zobacz stronę]
może coś takiego
można dodać też ananasa i pędy bambusa
dziecię moje takiego kurczaka w sosach mogłoby jeść non stop
a matka nie potafi TAKIEGO zrobić
moje też by jadły codziennie;)
Kiedyś zrobiłam tak: do mrożonki z warzyw i piersiaka pokrojonego dalam ketchup, kukurydzę wraz w wodą, ananasa z wodą + sól i pieprz. I dobre bylo.
najczęściej kupuję sos slodko-kwaśny w sloiku.
dziecię moje takiego kurczaka w sosach mogłoby jeść non stop
a matka nie potafi TAKIEGO zrobić
Taki jak podają w chinczykowni to musiałabyś laboratorium młodego chemika kupic 😉
Sama chemia
Ja daje do warzyw (papryka, pieczarki, marchewa) fix knora do potraw chińskich i moje jedzą 🙂
dam radę, w pracy coś ugotuje 😉
glutaminian sodu to podstawa 😀
kup sos sojowy…. ciemny i grzybowy np…
te warzywa w słupki….. seler, marchewka, por…. itp do tego cycki…
kup też makaron ryzowy np…..
i może jeszcze sos słodkokwasny
o np. taki
[Zobacz stronę]
do tego grzybki
[Zobacz stronę]
sól pieprz….. i gotowe
Ja tylko dodam, że zagęszczam sos własnej roboty mąką ziemniaczaną, wtedy jest taki przejrzysty i przypomina ten z chińskiej knajpy.
zapewne do tego wszystkiego uduszonego dolewa sie wody z rozrobiona mąka kartoflaną. do tego sos sojowy i glutaminian sodu czyli vegeta. i tyle
może jeszcze taki pomysł:
[Zobacz stronę]
nie próbowałam!
🙂
Znasz odpowiedź na pytanie: chińszczyzna proso od chińczyka ;)