chrupiące wątróbki

Wlewamy dość dużo tłuszczu na patelnię, rozgrzewamy go do wysokiej temperatury a następnie wrzucamy otoczone mąką wątróbki drobiowe i uciekamy z kuchni. Kiedy przestanie pryskać tłuszczem wchodzimy w ochronnym płaszczu i obuwiu przekręcamy wątróbki i tak długo smażymy aż wątróbki się dobrze przypieką. Następnie smażymy cebulkę i jak cebulka się podrumieni wrzucamy do niej wątróbkę i dopiero doprawiamy wszystko solą. Potem częstujemy męża a my zabieramy się za zmywanie tłuszczu z sufitu, ścian i podłogi :))))))))))))))))))
Przepis tylko dla osób które chcą urozmaicić sobie dzień w kuchni 😉

Agus i Kamilek (24.03.2003)

2 odpowiedzi na pytanie: chrupiące wątróbki

ewike Dodane ponad rok temu,

Re: chrupiące wątróbki

Hi, hi, hi świetnie to opisałaś :)))
Ostatnio miałam tak przy gotowaniu gulaszu z serc, po czym mama uświadomiła mi, że to z powodu tego, że serca były mokre.
Nastepnym razem spróbuję wytrzeć papierowym ręczniczkiem i ciekawa jestem bardzo czy pomoże …

Ewike
[Zobacz stronę]

laura1 Dodane ponad rok temu,

Re: chrupiące wątróbki

Bardzo dobra jest watrobka z pieczarkami bez cebuli.

laura (26.10.03)

Znasz odpowiedź na pytanie: chrupiące wątróbki

Dodaj komentarz

Noworodek, niemowlę
Pierwsze pytanie :-)))
Dziewczyny, które karmicie piersia czy dopajacie swoje pociechy czyms ?? Chodzi mi na poczatku bo z czasem to wprowadza sie i jedzonko i picie. Ja czytalam ze noworodow nie powinno
Czytaj dalej
Noworodek, niemowlę
dzięki Pluto moje dziecko nie jest głodne ;)
Pamiętacie post Pluto, w którym pisała o tym, że Karolek je tylko wtedy, kiedy wszyscy siedzą przy stole...? na szczęście sobie o tym przypomniałam, zanim zagłodziłam dziecko... hihi... Natalka od
Czytaj dalej