Chrzan

Jak zrobić, żeby go złagodzić bo ostry jak piorun i żeby smakowało 🙂
Za chwilę świeta, bardzo proszę o fajne przepisy:)

7 odpowiedzi na pytanie: Chrzan

  1. Zamieszczone przez ciapa
    Jak zrobić, żeby go złagodzić bo ostry jak piorun i żeby smakowało 🙂
    Za chwilę świeta, bardzo proszę o fajne przepisy:)

    Najstarszy i najbardziej tuczący jaki znam 🙁 Ale ten chrzan jest smaczny. Nawet bardzo smaczny. Dzieci go zjedzą
    Do chrzanu dodajemy jajka ugotowane na twardo i przeciśnięte przez sitko (taka miazga jajeczna) i majonez do smaku. Robi się taka rzadsza masa… W sam raz do maczania jajek, nakładania na wędlinę.

    • Gotuję jajo na twardo. Oddzielam żółtko od białka. Żółtko rozcieram z łyżeczką cukru i łyżką kwaśnej śmietany. Dodaję chrzan ze słoiczka – ale mocno odciśnięty na sitku. Mieszam to wszystko i dorzucam pokrojone drobniusieńko białko. To wszystko.:)
      My lubimy taki lekko ostry chrzanik, ale można go jeszcze złagodzić dodając te same składniki co poprzednio (oprócz chrzanu, oczywiście;)) tylko w podwójnej ilości.

      • Dzieki
        Na pewno zrobie z jajami

        Znalazłam jeszcze przepis, aby dodać serka homogenizowanego lub zwykłego sera białego utartego – tak tez spróbuje, na pewno mniej kaloryczne 😀

        Pytanie jeszcze jedno – na długo przed podaniem to trzeba zrobić?
        Mam chrzan w korzeniu – ma się to przegryzać dłuższy czas?

        • Zamieszczone przez ciapa
          Pytanie jeszcze jedno – na długo przed podaniem to trzeba zrobić?
          Mam chrzan w korzeniu – ma się to przegryzać dłuższy czas?

          Chrzan to lepiej dzień przed podaniem. Bo wywietrzeje A w ciągu doby na pewno się przegryzie

          • Ja dodaje rodzynki do chrzanu bo tez nie lubie takiego ostrego..

            Czyli:

            1 słoiczek chrzanu

            smietana 12% kilka łyżek

            rodzynki mocze w wrzątku( zalezy jak slodko chcesz małe paczka, pół dużej)

            Jak zmiękną rodzynki wrzucam do masy, mieszam i tyle.

            Smacznego:D

            • Mój dziadek zawsze robił ćwikłę z chrzanem
              buraczki (dziadek dawał gotowe ze słoiczka – Motyla) mieszał z chrzanem, dodawał do smaku soli, cukru i octu.
              Ciekawe kto w tym roku zrobi na święta

              • Zamieszczone przez Bep
                Najstarszy i najbardziej tuczący jaki znam 🙁 Ale ten chrzan jest smaczny. Nawet bardzo smaczny. Dzieci go zjedzą
                Do chrzanu dodajemy jajka ugotowane na twardo i przeciśnięte przez sitko (taka miazga jajeczna) i majonez do smaku. Robi się taka rzadsza masa… W sam raz do maczania jajek, nakładania na wędlinę.

                Robię tak samo pyszny jest:)

                Znasz odpowiedź na pytanie: Chrzan

                Dodaj komentarz

                W majtkach czy bez?

                Problem z tych mniej poważnych: czy pod piżamę zakładacie majtki? Ja rozumiem, że w pewnych sytuacjach to gatek się nie zakłada, ale wtedy piżamy też nie. Ale tak na codzień...

                Czytaj dalej →

                Imię Nataniel – zbyt dziwne?

                Bardzo podoba mi się imię Nataniel. Zastanawiam się tylko, czy dziecko nie byłoby “pokrzywdzone”. Dużo się teraz mówi, żeby nie dawać zbyt “oryginalnych” imion, bo dziecko w dorosłym życiu będzie...

                Czytaj dalej →

                Gdzie zrobić obdukcję?

                Przepraszam, jeśli w złym dziale. Szukam jednak szybkiej odpowiedzi, bo nigdzie nic konkretnego nie umiem znaleźć. Chodzi mi o to gdzie można i za ile można zrobić obdukcję lekarską w...

                Czytaj dalej →

                Niepokoje w rozwoju rocznego dziecka

                Witam wszystkie mamy, moje dziecko za tydzień kończy roczek. Mała jest ruchliwa, zaczyna samodzielnie chodzić, często się uśmiecha, ma wiele energii. Niby wszystko jest ok, jednak od pewnego czasu zaczynają...

                Czytaj dalej →
                Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
                Logo
                Enable registration in settings - general