Ciastka marchewkowe

Cuastka marchewkowe

15 dag drobno startej marchewki
*40 dag mąki
*paczka margaryny
*płaska łyżeczka proszku do pieczenia
*1-3 łyżki cukru pudru
Wyrabia się tak jak normalne kruche, czyli najpierw sieka zimną margarynę z przesianą mąką zmieszaną z proszkiem, a potem dodaje marchewkę i cukier. Można wycinać różne wzorki albo okrągłe ciasteczka z dżemem pośrodku (dobre są domowej roboty powidła z jabłek),
Ciasteczka pieką się ok. 20 min. w temp 180 st. ale to zależy od piekarnika, u mnie znacznie dłużej. Można je posypać cukrem pudrem.
Powodzenia

Anna i Maksio 12.01.03

Książka kucharska
Chleb bezglutenowy-znalazlam i pisze
Uwaga!Do wypieku chleba bezglutenowego najlepsze są niewielkie foremki (podobnie jest z ciastem bezglutenowym). CHLEB KUKURYDZIANY 175 g mąki kukurydzianej 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia 2 jajka 15 ml chudego
Czytaj dalej
Dla starających się
nie na temat ale ważne
Witajcie Mam pytanie, w zeszlym roku bralam slub i nie zmienialam paszportu, mam na stare dane, czy moge bez problemu wyjechac na wakacje za granice na ten stary????? Prosze powiedzcie , bo
Czytaj dalej