Ciasto budyniowe
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
3 złótka 1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 kubek masła roslinnego
zagnieś ciasto
2/3 ciasta schłodzi, a 1/3 ciasta zamrozi. następnie 2/3 schłodzonego ciasta rozwałkowac na blaszkę. kwasne jablka obrac, podzielic w osemki i poukladac na rozwalkowane ciasto.2 budynie smietankowe lub waniliowe ugotowac jak w przepisie tylko wlac 1 szklanke mleka mniej jak w przepisie. Na jablka wylac goracy budyn. Wijac z zamrazalnika 1/3 ciasta i zetrzec na grubej tarce na budyn. Upiec w piekarniku 1 godzinę temp. 200 stopni.
,
2 odpowiedzi na pytanie: Ciasto budyniowe
Re: Ciasto budyniowe
Magdo, czy mogę prosić o przepis (na piśmie ) na Twoje placuszki bananowe. Pliiizzz
GOHA i Dareczek (02.04.03)
Re: Ciasto budyniowe
Zrobiła. Przetrwało u nas 2 dni, tzn. że udane.
Znasz odpowiedź na pytanie: Ciasto budyniowe