1/2 kostki masla
3/4 szkl.cukru
4 jajka
aromat migdalowy
lyzka wodki
2 tabliczki czekolady deserowej
5 lyz.maki
1 budyn czekoladowy
2-3 lyzki mleka
2 lyzeczki proszku do pieczenia
Miekkie maslo utrzec z cukrem.Dodawac kolejno zoltka.Wsypac make, z proszkem budyniowym i proszkiem do pieczenia.
czekolade zetrzec na tarce (drobne oczka) dodac do masy…wlac mleko,aromat i wodke
Bialka upic na piane,wymieszac delikatnie z masa
Korytko wysmarowac maslem,wysypac maka,nalozyc ciasto
Piec 50-60 min temp.180 stopni
Posmarowac polewa czekoladowa,mozna posypac platkami migdalowymi
Smacznego 🙂
7 odpowiedzi na pytanie: Ciasto czekoladowe
to coś w “moim sytylu” bo ja uwielbiam wszystko co czekoladowe
dzisiaj robiłam murzynka 😉 ale to ciasto zrobię w najbliższym czasie :p
zrobie jutro!
!O!
zrobilam zniknelo w pol godziny
lasuchy 😉
No dobra- robię!
Normalne wariactwo!!!
Boskie, cudowne!
Mąż chodzi oszalały;)
Zaangażował się już w sam wyrób- co jest ewenementem;)
Ciesze sie ze smakowalo 🙂 U nas tez szybko znika..
Wiedzialam, ze bedzie smakowac 😀 😉
Znasz odpowiedź na pytanie: Ciasto czekoladowe