Wczoraj zrobiłam pizze wg waszych przepisów(3szklanki mąki, 3dag drożdży, 3 łyżki oleju, 3/4 szklanki wody). Wyrobiłam, odstawiłam na 30 min. Potem znów wyrobiłam, rozwałkowałam, naładowałam sosu i dodatków i wsadziłam do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na 30 min. Wszytsko byłoby super, tylko czemu to ciasto wyszło takie twarde i suche?? Dodam, że chciałam, żeby była to pizza na cieńkim cieście…
Jaki jest sposób żeby nie było takie suche i twarde??
Całuski
bianka i jednak chłopiec (24.12.03)
1 odpowiedzi na pytanie: co z ciastem na pizze??
Re: co z ciastem na pizze??
moim zdaniem pieklas za dlugo i dlatego wyschlo. Ja tez pieklam te pizze ale w 200 stopniach 15 min.
kleeo i Natalia (ur.26.07.02)
Znasz odpowiedź na pytanie: co z ciastem na pizze??