Cyc kurzęcy w cieście francuskim ala mumia ;)

Pamiętam, że był gdzieś ten przepis. Przeszukałam wątki około świąteczne i sylwestrowe. I nic.
Poratujcie. Proszę. Wygląda na szybkie i smaczne… Nawet mi powinno się udać :Wstyd: Tylko przepisu dokładnego brak :Boje się:

27 odpowiedzi na pytanie: Cyc kurzęcy w cieście francuskim ala mumia ;)

bep Dodane ponad rok temu,

Mam! Znalazłam :Wow!:
Jakby któraś szukała inspiracji na obiad:
[Zobacz stronę]
[Zobacz stronę]
Pewnie coś by się jeszcze znalazło, ale 2 mi na razie wystarczą :Śmiech:

anka332 Dodane ponad rok temu,

dzieki za przepis napewo wyproboje 🙂

ewike Dodane ponad rok temu,

Świetnie to to wygląda, lekko mnie niepokoi część manualna:Wstyd:

bep Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez ewike:Świetnie to to wygląda, lekko mnie niepokoi część manualna:Wstyd:
:Śmiech:
Mnie też :Wstyd:
Ale nie mam pomysłu na nic innego “mięsnego” ja jutrzejszą proszoną kolację 😉

maczu Dodane ponad rok temu,

Naprawdę litości nie macie. Już do tego działu już nigdy nie wejdę wieczorem bo znowu jestem głodny jak widzę takie rzeczy.
Obydwie wersje się dobrze prezentują. Ta druga może nawet ciekawsza w smaku.
Mogę polecić takie chudsze kieszonki z ciasta francuskiego (takie koperty).
Nadzienie jest ze szpinaku, kurczaka w kawałkach, czosnku, przyprawach i kawałkach sera. Mniam!:)

alice82 Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez Maczu:Naprawdę litości nie macie. Już do tego działu już nigdy nie wejdę wieczorem bo znowu jestem głodny jak widzę takie rzeczy.
Obydwie wersje się dobrze prezentują. Ta druga może nawet ciekawsza w smaku.
Mogę polecić takie chudsze kieszonki z ciasta francuskiego (takie koperty).
Nadzienie jest ze szpinaku, kurczaka w kawałkach, czosnku, przyprawach i kawałkach sera. Mniam!:)

własnie pośliniłam klawiaturę hehe muszą być pycha
przepis poproszę

aisa-m Dodane ponad rok temu,

Kiedyś w programie ugotowani robili łososia w cieście – jest boski.
Łosoś na ciasto, na łososia szpinak na masełku z czosnkiem, zawijamy i górną część smarujemy białkiem i posypujemy migdałami ( ja robiłam bez migdałów bo zapomniałam kupić) ale wyszedł boooosko.
Kurczak też jest świetny ja dodawałam pieczarki z cebulką do niego a górę posypywałam kminkiem 🙂

kiara Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez alice82:własnie pośliniłam klawiaturę hehe muszą być pycha
przepis poproszę

Ja podobnie 🙂

maczu Dodane ponad rok temu,

Drogie Panie- teraz smutna część. Takie frykasy do tej pory kupowałem w piekarni:). Ale trudne być nie może, zrobić ciasto francuskie lub pół fransukie, kurczaka w kawałkach podsmażyć, osobno zrobić szpinak z czosnkiem i wszystko to jakoś umieścić w tym cieście sensownie i piec.

mimbla Dodane ponad rok temu,

A ja dodam z innej beczki. Już to kiedyś robiłam i było pycha. Nie żebym była jakaś święta, mięso lubię jem i jeść będę ale boli mnie jak ktoś pisze CYC KURZĘCY. Przecież żebyśmy mogły zjeść tę skądinąd pyszną rzecz jakieś stworzenie oddało życie. 🙁
Na co dzień się nad tym nie zastanawiamy.

asik Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez Mimbla.:A ja dodam z innej beczki. Już to kiedyś robiłam i było pycha. Nie żebym była jakaś święta, mięso lubię jem i jeść będę ale boli mnie jak ktoś pisze CYC KURZĘCY. Przecież żebyśmy mogły zjeść tę skądinąd pyszną rzecz jakieś stworzenie oddało życie. 🙁
Na co dzień się nad tym nie zastanawiamy.

a jak ktoś napisze pierś to będzie lepiej? 😉
imo bez przesady 😉

beasia Dodane ponad rok temu,

muszę powiedzieć, że głodna się tak zrobiłam i na widok tych zdjęć z przepisu ślinotoku dostałam… zrobię w tym tyg., ale pewnie dopiero w weekend…

maczu Dodane ponad rok temu,

Rzeczywiście nazwa tej części zwierzaka jest niefortunna. Pierś jest chyba bardziej odpowiednia. Raz byłem świadkiem jak stary dziad zagadał to Pani na mięsnym w stylu “to z biustu”. Jakoś tak bardziej zboczenie zagadał ale wiadomo o co chodzi. Pani zaś odwdzięczyła mu się bazyliszkowym spojrzeniem i prawie rzutem zamówionej rzeczy. Aż mi się później głupio było pytać o to samo ale była promocja:)

agullec Dodane ponad rok temu,

wow,

tak jeszcze nie zawijałam w ciasto francuskie, tylko owijałam 😀
az mi slinka cieknie… mniam pieknie wygląda.

werbla Dodane ponad rok temu,

ja robię jutro na urodzinki córki, więc napisze jak wyszło po

mikusiowa Dodane ponad rok temu,

proste jak drut! na serio – robiłam już bez mała kilkanaście razy – za każdym razem wychodzi przepyszneeeeee!!!!

na ciasto kładę filet, na to pieczarki uduszone z cebulką, na to plasterek szynki surowej, na to plasterek żółtego sera i zawijam – tzn. robię tego jakby warkocza – smaruję jajkiem i do pieca – boskieeeeee
a ten zapach!!!!

kanapka Dodane ponad rok temu,

Ja tez chce zrobic ta potrawe,ale poradzcie czy cos do tego podajecie?Jakies frytki czy salatke?

mikusiowa Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez Kanapka:Ja tez chce zrobic ta potrawe,ale poradzcie czy cos do tego podajecie?Jakies frytki czy salatke?

to jest baaaardzo syte!
ja podaję sałatkę najlepiej pasuje z kapusty pekińskiej, lub bez niczego pochłaniamy 😀

werbla Dodane ponad rok temu,

zrobiłam i….boskie, soczyste, delikatne, pycha
gościom tez smakowało, ale część nie jadła, bo wczoraj był popielec i pościli
tylko zapomniałam wysmarować jajkiem, ale nic sie nie stało
mam jeszcze jedna porcję na dzisiaj :Cwaniak:

mama-janka Dodane ponad rok temu,

Robiłam kiedyś i pamiętam, ze bardzo mojej rodzince smakowało. I nawet manualnie dałam radę, chociaż wielkich zdolności manualnych nie posiadam 🙂

joa133 Dodane ponad rok temu,

jadłam to cudo,pychotka, moja mama mii to zaserwowała, ale dodała w środku pieczarki,cebulkę i ser zółty (do piersi z kurczaka) i to zawinęła w ciasto francuskie..mniam ,ale bym to zjadła!

magda Dodane ponad rok temu,

Robiłam 2 dni temu – pycha. Do tego mialam surówkę Colesław.

asik Dodane ponad rok temu,

Jutro będę robić 🙂
Już mi ślinka leci 😉

mikusiowa Dodane ponad rok temu,

u mnie właśnie siedzą w piekarniku :Cwaniak:
zaraz zdjęcie wkleję

asik Dodane ponad rok temu,

Zrobiłam wczoraj z pieczarkami, cebulką i plastrem żółtego sera
Wyszło rewelacyjne 🙂

mikusiowa Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez Asik.:Zrobiłam wczoraj z pieczarkami, cebulką i plastrem żółtego sera
Wyszło rewelacyjne 🙂

ja to samo + plasterek szynki długodojrzewającej 🙂

też były pyszne – zostało wspomnienie 😉

beasia Dodane ponad rok temu,

ja właśnie wsadziłam do piekarnika – z pieczarkami i serem dla nas, dla Ani z samym serem, a najmłodszej neistety muszę pierś usmażyc a,la schabowy bo w cieście nie ruszy

Znasz odpowiedź na pytanie: Cyc kurzęcy w cieście francuskim ala mumia ;)?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Tematy, których nie znalazłam w forum
"O" jest koło "I"
... wczoraj moja koleżanka w pracy pisała długopisem, zaznaczam [B]długopisem[/B], nazwisko naszej koleżanki w jakimś formularzu i pomyliła się bo koleżanka w nazwisku ma w środku literę "O" a ta
Czytaj dalej
Tematy, których nie znalazłam w forum
pomocy - komputerowo!
malz mi cos wczoraj naklikal w laptopie i cos zepsul :Boje się: moze ktos doradzi co mam zrobic, zeby dzialalo jak wczesniej - tylko tak wiecie jak chlop krowie na rowie
Czytaj dalej