Moze ktoś się skusi na cos takiego. Ja jadam to dość często, bo oboje z mężem przepadmy za tym daniem choć jest ciężkie
A więc:
do śmietany wcisnąć czosnek, wymieszać i wstawić do lodówki aby dobrze się schłodziło i przeżarło
– na pateli na minimalnej ilości tłuszczu wysmażyć mięso mielone, aby było sypkie
– do mięsa dodać sos do spagettii z torebki (ja daję neapolitański), wymieszać i podlewać wodą tak aby powstała gęsta masa czy raczej sos, można doprawić wg uznania
– ugotować dowolony makaron np. muszelki
nakładamy wszystko natalerz w następującej kolejności:
– schłodzona śmietana
– makaron (gorący)
– żółty ser (jak układam plastry)
– na to sos z mięsem
I gotowe!!
Szybko się robi i jest smaczne (pod warunkiem, że lubi się czosnek)
Smacznego!!!!!!!!!
2 odpowiedzi na pytanie: Danie awgańskie
Re: Danie awgańskie
Ta smietana to ma byc slodka, kremowka, kwasna czy creme fraiche???
Pomysl dobry…. cos jakby spagetti, tylko ze smietana i czosnkiem 🙂
A ja cos takiego daje na placki ziemniaczane i posypuje natka pietruchy 🙂
Pozdrowionka !
Anastazja i bardzo wyczekiwana Jagoda (01. 08. 03)
Re: Danie awgańskie
Ja kupuję zawsze z Krasnegostawu 12%. Ale chodzi o to, aby była smaczna i gęsta. Czyli kwaśna
Znasz odpowiedź na pytanie: Danie awgańskie