do raportu:)

witajcie:) dziewczyny, do raportu!:) co sie u Was dzialo przez ten czas, na jakim jestescie etapie? piszcie koniecznie!

30 cykl – urodzinowo-inseminacyjny! wykresy

29 odpowiedzi na pytanie: do raportu:)

cik Dodane ponad rok temu,

Re: do raportu:)

Melduje się Kasia.U mnie 20 dc. To był cykl naturalny. Może uda się naturalsik(Boże spraw!). Po ostatnim cyklu stymulowanym clo,było okropnie. Cały czas plamienia,cykl bez monitoringu.Wszystko poszło żle. Małe endometrium. Myślę,że byłam prowadzona niefachowo.W 4dc robiłam LH,FSH,DHEA-S.FSH wyszło 9.39mIu/mI, LH 4.40 mI/ml. Natomiast DHSA-s 392.3 ug/dl. Norma na okres rozrodczy jest od 70-300. Chyba jest coś nie tak! 12 dc zrobiłam test owu wyszły dwie kreski.13dc miałam owu. Przytulanko bardzo intensywne. Teraz czekam.Uf,ale się rozpisałam. Chciałam streścićto,co działo się pod moją nieobecność.A tak na marginesie :cieszę się,że ”wróciło”forum. .

CIK.

jaiza Dodane ponad rok temu,

Re: do raportu:)

a ja czekam, czekam, czekam… i tak do kwietnia – potem się okaże… czasem czekanie jest najtrudniejsze. Właściwie to żadne novum, ale raport to raport 🙂

natusia Dodane ponad rok temu,

Re: do raportu:)

jaiza, byle do kwietnia, trzymam kciuki:) moim zdaniem nie “czasem”, ale wlasnie czekanie jest najtrudniejsze, niemoznosc dzialania. ale mam nadzieje, ze czas szybciutko Ci minie, i ze wszystko bedzie tak, jak bys tego chciala:) pozdrawiam

30 cykl – urodzinowo-inseminacyjny![Zobacz stronę]

natusia Dodane ponad rok temu,

Re: do raportu:)

cik, nie znam sie niestety na DHEA, nie wiem “co sie z tym robi” i co to oznacza, ale jednak za duzo tego jest…. mam nadzieje, ze znajdziesz dobrego lekarza. nastepnym razem, prosze, podaj normy obok wynikow, zeby mozna bylo – nie przeszukujac sieci – zobaczyc,m czy sa w normie, czy nie, oki?:)
na pierwszy rzut oka stosunek LH do FSH jest nieprawidlowy – powinien byc okolo 1 do 1. Ale ja sie jeszcze za malo znam.
musisz znalezc dobrego lekarza, takiego, ktory robi monitoring dajac clo.
a moze nie trzeba bedzie i poszukasz po prostu dobrego poloznika?;)
pozdrawiam

30 cykl – urodzinowo-inseminacyjny![Zobacz stronę]

jaiza Dodane ponad rok temu,

Re: do raportu:)

za to u Ciebie zaczyna się ciekawie… mam nadzieję, że termin IUI wyznaczą jak najszybciej i że się uda – masz dwa dobre przykłady na forum 🙂
trzymam kciuki 🙂

cik Dodane ponad rok temu,

Re: do raportu:)

Dzięki Natusia że się odezwałaś! Już podaje normy(wg. mojego lab) LH (mam 4.40mIU/Ml)faza folikularna 2.4-12.6. Faza owu 14-95.6. Faza lutealna 1.0-11.4. FSH (mam 9.39mIU/ml) faza folik 3.5-12.5.Faza owu 4.7-21.5.Faza lutealna 1.7-7.7.DHEA-S normę imój wynik podałam.Wiesz co, mam głęboką nadzieję,że kiedyś będę musiała poszukać dobrego położnika (OBY). Mam wielką nadzieję. .

CIK.

natusia Dodane ponad rok temu,

Re: do raportu:)

ja mam za mala wiedze, ale moim zdaniem, mimo, ze LH i FSH mieszcza sie w swoich normach, to niepokojacy jest ich stosunek do siebie 1:2. chyba powinnas jeszcze zbadac estradiol. masz cykle monitorowane? nie wiem, co Ci poradzic.

30 cykl – urodzinowo-inseminacyjny[Zobacz stronę]

cik Dodane ponad rok temu,

Re: do raportu:)

Cykli niestety nie miałam monitorowanych nigdy! Estradiol II miałam badany.W 14 dc wyniósł 305.1,przy normie faza fol. 24.5-195.Faza owu 66.1-411.Faza lutealna 40-261.Wiesz co zła jestem na siebie,że zmarnowałam tyle czasu! Od następnego cyklu wybieram się do kliniki niepłodności.zdaję sobie sprawę ilejeszcze przede mną. Mam cichutką nadzieję,że…..może,ale chyba nic ztego.Wiem potrzebny mi konkretny lekarz. Takiego bym sobie życzyła.Gdyby ktoś 9 lat temu(gdy urodziłam syna, zaszłam w pierwszym cyklu),że będęmiała jakieś problemy to bym go wyśmiała! Jaki przewrotny jest los?Zmienia się jak w kalejdoskopie.A co najdziwniejsze :moja siostra też ma problemy!!! Więc nie możemy obie. Tylkożę ja już mam,ona nie.A głód na dzidziusia taki sam. Mam bardzo dużą potrzebę macierzyństwa. Denerwują mnie ludzie,którzy mówią masz już jedno nie wystarczy? Ja odpowiadam,że nie i robię dobrą minę do głupiej gry.Zła jestem na siebie,żle się z tym czuję(czuję się pusta jak stodoła -dobre określenie).Ja tak czuje i nikt nie ma prawa mnie potępiać. Tonie jest jakieś widzimisie,tylko potrzeba z serca płynąca.Wiem,że Wy tez tak myślicie. Sorry za przynudzanie. Czasem myślę,że tylko mam WAS.(Ale się zgłosiłam do raportu). Nie strofujcie mnie proszę!

CIK.

karolakoj Dodane ponad rok temu,

Re: do raportu:)

tak troszke sie wtracając….. Natusia tez czekała i to od wrzesnia (o ile się nie mylę), ale czekanie zostaje wynagorodzone:)
cium

karkoj

jaiza Dodane ponad rok temu,

Re: do raportu:)

Mam nadzieję, że moje też tak się skończy 🙂 Karlola – jak się czujesz? Jak Maleństwo??? Napisz, bo ciekawosć mnie zżera 🙂

karolakoj Dodane ponad rok temu,

Re: do raportu:)

dziękuję Ci:) Dzidziuś wspaniale, tzn ma serduszko:)) Nawet sie nie zryczalam jak zobaczyłam, ale za to w drodze powrotnej łzy cisneły sie do oczu. Tylko torbiele mi dokuczają…jeden jajnik 11 cm, drugi 8 cm. Leze sobie i pożeram wszystko w co moj maż zaopatruje lodówkę….z nudów 😉 Niech diabły rogate szybko się wchłaniają!!
całusy
ps. na pewno Twoje czekanie skończy sie tak jak powinno. Wiem….czekac strasznie trudno

karkoj

jaiza Dodane ponad rok temu,

Re: do raportu:)

Torbielami nie martw się za bardzo – znam dziewczynę, która miałą podobne problemy i urodziła wielkiego chłopczyka 🙂 Leż więc sobie, zjadaj (byle nie za duzo) – jej, to chyba przecudowne uczucie wiedzieć, ze w Tobie bije jeszcze jedno serce – całe do kochania 🙂 Trzymam kciuki, żeby całą ciąża przebiegła, jak trzeba 🙂
Całuski dla Maluszka!

Dodane ponad rok temu,

Re: do raportu:)

U mnie wiesz co i jak bo ostatnio miałyśmy kontakt. Odpisuję Ci tylko dlatego, ponieważ pisałaś, że pierwsze IUI się nie udaje. Napewno słyszałaś o trojaczkach, o których ostatnio pisałam. One właśnie wyszły przy stymulowanym cyklu przy pierwszym IUI. I co udało się.
Bądź dobrej myśli.
Pozdrawiam

13 cykl rozpoczęty.

Edited by ines on 2006/02/19 09:01.

natusia Dodane ponad rok temu,

Re: do raportu:)

wczesniej pomijajac oczywiscie kiepskich lekarzy, to masz racje, Karola, czekalam od wrzesnia zeby w ogole moc zaczac dzialac. najpierw CMV, potem torbiele i bakterie….
wiec teraz z sila wodospadu…. najpierw pierwsza iui – potem druga – potem hsg – potem trzecia…. potem chyba zaczne sie juz puszczac hehe zeby zarobic na invitro. ale najwazniejsze, ze mam plan i moge dzialac. jak moglam gdzies dojsc, skoro stalam w miejscu?
a za kilkanascie dni pierwsza proba:)

trzymam kciuki za poczete juz malenstwa i za starajace sie dalej…:)

30 cykl – urodzinowo-inseminacyjny[Zobacz stronę]

karolakoj Dodane ponad rok temu,

Re: do raportu:)

dziekuję, dziekuję, dziękuje…..

karkoj

karolakoj Dodane ponad rok temu,

Re: do raportu:)

no nie….. Tobie Natusiu to trzeba porządnie tyłek przetrzepać?? jaka trzecia iui?? Jakie in vitro?? Po co robisz pierwsza iui?? PO TO, ZEBY SIE UDAŁA! Ewentualnie po to, zeby mogła być druga 😉 A jeśli będzie druga to po co ją robisz?? PO TO, ZEBY SIĘ UDAŁA!! A nie po to, zeby sie szykować do in vitro.
Ja nie wiem…..poclowej depresji jeszcze nie masz….
całuski

karkoj

kaja26 Dodane ponad rok temu,

Re: do raportu:)

ona tak zawsze, ten typ tak ma
a ja dziewczyny do pierwszego badania nasienia które w marcu próbuje zmajstrować naturalsika

20 cykl starań, 3 po zabiegu męża…

karolakoj Dodane ponad rok temu,

Re: do raportu:)

niech zaklęte bedzie to nasienie i niech niesie cała armie uczciwych żołnierzy…..

karkoj

kaja26 Dodane ponad rok temu,

Re: do raportu:)

dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!

20 cykl starań, 3 po zabiegu męża…

eliz Dodane ponad rok temu,

Re: do raportu:)

Zgłaszam się :-)) U mnie w tym cyklu naturalsik wspomagany clo (czyli jak co miesiąc). Tak się fajnie złożyło, że zaraz po owu udało mi się wyjechać w górki (pierwszy raz zimą). Uczyłam się jeździć na nartach, chodziłam na spacery w śniegu po kolana. Było super i odpoczęłam też trochę od myślenia o staraniach. Teraz mam 26 dc i spokojnie sobie czekam. Tempka trochę spadła, więc się za bardzo nie łudzę, ale przecież wszystko się może zdarzyć. I tego się trzymam!
Pozdrawiam cieplutko

ELA

Znasz odpowiedź na pytanie: do raportu:)

Dodaj komentarz

Dla starających się
plodnosc po poronieniu?
Czy to prawda, ze plodnosc po poronieniu sie zwieksza? Cos mi sie o uszy obilo, ze organizm skoro juz raz byl w ciazy, hormonalnie jest jakby chetniej nastawiony na przyjecie
Czytaj dalej
Dla starających się
clo na wzmocnienie owu?
Cześć dziewczyny, wiem, że o clo było już dużo, tylko we wszystkich postach piszecie, że clo jest na wywołanie owulacji. Moja pani doktor na moje pytanie, dlaczego przepisała mi clo,
Czytaj dalej