Słuchajcie nigdy w życiu nie jadłam krewetek.
Mąż mi kupił takie duże bez skorupy ale w całości.
Szukam sprawdzonego przepisu na zrobienie tych krewetek.
Najlepiej jakieś smażone z warzywami lub w cieście.
Jak któraś z Was je robiła i wyszło to smaczne to poproszę o przepis.
6 odpowiedzi na pytanie: Do smakoszy krewetek
Ja np. nabijam je na patyk szaszlykowy, i albo podsmazam naturalne, albo posypuje ziolami prowansalskimi. Do tego sosik czosnkowy i palce lizac. Mozna tez utoczyc w panierce i smazyc na glebokim oleju.
Ty pewnie masz te tygrysie, duze,( nie w calosci- bo jadalne tylko sa odwloki ;-)), ale te male mozna podsmazyc poprostu, nie nabijajac jako szaszlyk.
gdzies w ksiazce kucharskiej powinny byc krewetki na masle z czosnkeim i pepperoni
mniam
tak mam te duże.
A panierkę do krewetek to z czego się robi?
Przepisów w necie kilka znalazłam ale który z nich jest dobry i sprawdzony to
mogę tylko zgadywać
Ja maczam w jajku i tartej bulce. Mozna tez zrobic ciasto zblizone do nalesnikowego (jajko, maka, mleko, woda) tylko bardziej zagescic, moczyc i na rozgrzany olej.
PS.Wiesz Edysiu z kim mi sie kojarzysz, przynajmniej ze zdjecia??
hehehe poważnie
“Legalna blondynka” no może 🙂
na stoiskach z kuchnia egzotyczna mozna kupic specjalna make do tempury
super sa takie krewetki w chrupiacym ciescie
Znasz odpowiedź na pytanie: Do smakoszy krewetek