Dostałam ten przepis od Elzi
Pasztet rzeczywiście jest smaczny,choć sa gusta i gusciki,ale może ktoś ma ochotę na zdrowe wegetariańskie pożywne jedzonko,więc wkleję:-)
2 selery duże
5 cebul
powinno być tak 1:1
zetrzeć na tarce warzywnej (polecam maszynę do tej roboty), gotować pół godziny w szklance bulionu grzybowego (tylko szklanka, nie więcej). Można dodać odrobinę sosu sojowego.
Po ostudzeniu dodać:
4 żółtka
1/2 masła
1 szklankę bułki tartej
pianę z 4 białek
jakieś przyprawy sól, pieprz, gałkę
Wymieszać, włożyć do formy keksowej na pergamian, piec ok. 1 h w temperaturze 180-200 st. C. Nie wyjmować dopóki nie ostygnie.
ja dodałam zamiast cebuli dużą ilość czosnku,poniewaz uwielbiam go:-) z przypraw :estragon i gałkę
2 odpowiedzi na pytanie: El-paszteto (pasztet z selera)
Re: El-paszteto (pasztet z selera)
no i co??
Długie ząbki macie na selera???:-)
a to tak smaczny afrodyzjak 😉
Re: El-paszteto (pasztet z selera)
jadłam kiedyś pasztet z selera i potwierdzam – był BARDZO DOBRY 🙂
ale nie wiem czy z tego samego przepisu
Kasia,Kuba 01.03 i Borys 06.06
Znasz odpowiedź na pytanie: El-paszteto (pasztet z selera)