Fasolka z boczkiem

Jedliśmy u znajomych
Wrzucam co by nie zapomnieć
Nam smakowało bardzo, sama jakbym przeczytała przepis nie uwierzyłabym, że takie dobre
Można podawać i na ciepło (chyba smakuje najlepiej) i na zimno

Przepis:
Fasolka szparagowa, cięta, zielona, mrożona (2 paczki) ugotowana na parze, taka nie za miękka nie za twarda, teraz już świeża jest wiec można i świeżą

Boczek – pokroić w kosteczkę, usmażyć na patelni z dużą ilością cząbru – tak z 1/4 paczki, jak boczek jest tłusty to odlać nadwyżkę tłuszczu

pomidory krojone w puszcze plus w miarę możliwości dodać 2 świeże pomidorki pokrojone, bez skórki (pewnie znacie sposób jak się w łatwo pozbyć skórek ale podam – ponacinać pomidora noże, do wrzątku na chwilę i skórka zacznie odchodzić)

I miesza się fasolkę, boczek i te pomidorki i wychodzi rewelacja – przynajmniej dla mnie i małza 🙂

2 odpowiedzi na pytanie: Fasolka z boczkiem

  1. czuję,że ta potrawa może być dobra:-)
    na pewno zrobię:-)
    uwielbiam fasolkę świeżą. Mrożona już nie ma tego smaku
    Jakiś czas temu wymyśliłam fasolkę z masłem,bułką i tarkowanym żółtym serem.W domu u mnie wszyscy uwielbiają

    • ja robie z boczkiem i posypuje parmezanem. bez pomidorków.

      Znasz odpowiedź na pytanie: Fasolka z boczkiem

      Dodaj komentarz

      Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
      Logo