pare razy czytalam w tym kaciku o takim problemie, wiec postaram sie poradzic..dla tych co nie wiedza…
po pierwsze:
jak zapobiec zwazeniu?
-skaldniki mieszac stopniwo. Np..margaryne z masa budyniowa;. nie calosc na raz, tylko po lyzce i ucierac; i kontrolowac jakosc masy, bo czasami moze nam wyjsc za duzo masy budyniowej, iwec nie trzeba dawac calosci, gdy konsystencja i smak nam odpowiadaja
po drugie:
gdy juz krem sie zwazyl
-zagotowac mleko i dodawac po lyzce, w zaleznosci ile masa potrzebuje zeby wrocic piewotnego stanu; czyli dajemy lyzke goracego mleka i ucieramy, jesli wciaz masa wyglada zle, dajemy jeszcze jedna i ucieramy i sprawdzamy, i tak do skutku: mysle ze po 2-3 masa powinna wrocic do normy
jesli to nie pomoze..to sorry..moze przyczyna tkwi w czyms innym;)))
claudia..ur.29maja2003;)))
Znasz odpowiedź na pytanie: