Gdzie mozna kupic bietole?

To takie warzywko:

20 odpowiedzi na pytanie: Gdzie mozna kupic bietole?

  1. pierwsze słysze o takim warzywku….
    a jak to wyglada?
    🙂

    • Zamieszczone przez kiara2003
      To takie warzywko:

      W sklepie warzywnym kazdym na sycylii. Po co ci te zielsko?

      • Zamieszczone przez KasiaKl
        pierwsze słysze o takim warzywku….
        a jak to wyglada?
        🙂

        tak

        • Zamieszczone przez kiara2003
          To takie warzywko:

          Botwinka (boćwinka)? tak wygooglowałam. I jeśli to jest to to u nas na targu jest 🙂 Bietola rossa to botwinka.
          a taką biała widziałam na 70% w tesco, ale nie przyglądałam się wiec na 100% nie jestem pewna.

          • Zamieszczone przez Devilry
            Botwinka (boćwinka)? tak wygooglowałam. I jeśli to jest to to u nas na targu jest 🙂

            W sumie to z tej samej rodziny ale nie jest to bocwinka. Smakuje raczej jak szpinak i tak samo jest gotowany.

            • Fajnie wstawlysmy to samo zdjecie Pokasawalam moje

              • A Ty pokasowalas swoje

                • Zamieszczone przez sole
                  W sklepie warzywnym kazdym na sycylii. Po co ci te zielsko?

                  No wlasnie, ze we Wloszech to wiem:)
                  mama przywiozla w Swieta (mieszka we Wloszech) i zrobila z tym cos pysznego.
                  Ciasto jak na pizze walkowala na malekoleczki i smazyla na oleju, potem robila w nim dzirke i nadziewala masa z tym zielskiem. Ugotowala go, pokroila,a nastepnie podsmazyla na oliwie z czosnkiem. do tego dodala ricotte i cieplyn nadziwala placki:)
                  Pyyycha
                  Oczywiscie sol i pieprz do smaku
                  I tak mnie wlasnie naszla na to ochota.

                  • Zamieszczone przez KasiaKl
                    pierwsze słysze o takim warzywku….
                    a jak to wyglada?
                    🙂

                    Nie widac zdjecia?

                    • Zamieszczone przez kiara2003
                      No wlasnie, ze we Wloszech to wiem:)
                      mama przywiozla w Swieta (mieszka we Wloszech) i zrobila z tym cos pysznego.
                      Ciasto jak na pizze walkowala na malekoleczki i smazyla na oleju, potem robila w nim dzirke i nadziewala masa z tym zielskiem. Ugotowala go, pokroila,a nastepnie podsmazyla na oliwie z czosnkiem. do tego dodala ricotte i cieplyn nadziwala placki:)
                      Pyyycha
                      Oczywiscie sol i pieprz do smaku
                      I tak mnie wlasnie naszla na to ochota.

                      Uwazaj z kuchnia wloska bo ja sie nadzialam na te smaki i kurde teraz spodnie trzy numery wieksze nosze

                      Zamiast bietoli ( jak nie znajdziesz) szpinak tez sie ladnie poslubi z ricotta.

                      A tu tez robi sie takie z sama ricotta i pozniej obtacza w cukrze pudrze. AJAJAJAJAjjjj. Omijam z dala wszelkie bary i panificia co by nie kupic.

                      • Zamieszczone przez sole

                        po co ci te zielsko?

                        lo, matko, sole
                        najprostszy pomysl na bietole jaki mi do banki przychodzi:
                        ugotuj na poltwardo pokrajana na 1 cm szerokosci paski, tylko te boiale kawalki wrzuc do goracej wody wczesniej niz zielone
                        dobrze odcedz i podaj z oliwa i gestym octem balsamicznym (takim potrojnie odparowywanym), odrobina soli i grubo mielonym swiezym pieprzem
                        smakuje suuuper!

                        • Zamieszczone przez kiara2003
                          To takie warzywko:

                          widzialam bietole w pl w takich wiekszych marketach, mysle, ze trzeba dobrze popatrzec
                          nie pamietam jak to nazywali

                          kiedys nie moglam kupic bietoli, zamiast niej do nadziewania plackow uzylam chinska kapuste bok choi i tez wyszlo dobrze
                          tylko bok choi drogie w pl, a bietola to taki w sumie tani chwast w it chyba jest:D

                          • Zamieszczone przez kantalupa
                            lo, matko, sole
                            najprostszy pomysl na bietole jaki mi do banki przychodzi:
                            ugotuj na poltwardo pokrajana na 1 cm szerokosci paski, tylko te boiale kawalki wrzuc do goracej wody wczesniej niz zielone
                            dobrze odcedz i podaj z oliwa i gestym octem balsamicznym (takim potrojnie odparowywanym), odrobina soli i grubo mielonym swiezym pieprzem
                            smakuje suuuper!

                            Ja znam tysiace przepisow na bietole.Zyje z sycyliczykiem, tu ten chwast na codzien jedza, ciekawa bylam po co

                            A ten przepis co podalas to tu staruszki na kolacje jedza bo zdrowe i nie obciaza zolodeczkow styranych pizza. 😉

                            • Zamieszczone przez kantalupa
                              widzialam bietole w pl w takich wiekszych marketach, mysle, ze trzeba dobrze popatrzec
                              nie pamietam jak to nazywali

                              kiedys nie moglam kupic bietoli, zamiast niej do nadziewania plackow uzylam chinska kapuste bok choi i tez wyszlo dobrze
                              tylko bok choi drogie w pl, a bietola to taki w sumie tani chwast w it chyba jest:D

                              Chwast chwast, kosztuje 5€ za skrzynke.

                              W pizzerni moj maz robi z tego scaciate albo jako farsz do aranciny, fritelle tez robia z tym na sniadanie. Oj z tego to wszystko mozna. Ja robie tez jako farsz to tarty na ciescie francuskim.

                              Oj przeniosa na kuchnie, przeniosa drogie moderatorki.

                              • Zamieszczone przez sole
                                Chwast chwast, kosztuje 5€ za skrzynke.

                                W pizzerni moj maz robi z tego scaciate albo jako farsz do aranciny, fritelle tez robia z tym na sniadanie. Oj z tego to wszystko mozna. Ja robie tez jako farsz to tarty na ciescie francuskim.

                                Oj przeniosa na kuchnie, przeniosa drogie moderatorki.

                                Dawaj przepis na tarte!:)

                                • Zamieszczone przez kantalupa
                                  widzialam bietole w pl w takich wiekszych marketach, mysle, ze trzeba dobrze popatrzec
                                  nie pamietam jak to nazywali

                                  kiedys nie moglam kupic bietoli, zamiast niej do nadziewania plackow uzylam chinska kapuste bok choi i tez wyszlo dobrze
                                  tylko bok choi drogie w pl, a bietola to taki w sumie tani chwast w it chyba jest:D

                                  poszukam i ja:)
                                  a chinskiej kapusty to jeszcze nie jadla, albo jadlo ino nie wiedzialm o tym

                                  • Zamieszczone przez sole
                                    Uwazaj z kuchnia wloska bo ja sie nadzialam na te smaki i kurde teraz spodnie trzy numery wieksze nosze

                                    Zamiast bietoli ( jak nie znajdziesz) szpinak tez sie ladnie poslubi z ricotta.

                                    A tu tez robi sie takie z sama ricotta i pozniej obtacza w cukrze pudrze. AJAJAJAJAjjjj. Omijam z dala wszelkie bary i panificia co by nie kupic.

                                    szpinak jadlam raz w zyciu 11 lat temu i nie posmakowal mi 🙁
                                    mowisz, ze smakuje podobnie?
                                    To moze lubie tylko o tym nie wiem;)

                                    • Zamieszczone przez kiara2003
                                      Dawaj przepis na tarte!:)

                                      Tarte robie na kruchyn ciescie lub na fancuskim gotowym kupionym w sklepie. Farsz robie tak. Blanszuje szpinak, odsaczam na sitku, rticotte tez odsaczam co by duzo wody nie miala, dodaje lyzeczke maki ziemniaczanej jak badzo wodnista dodaje roztrzepane jajko co by ladnie sie polaczylo w piekarniku, oczywiscie czosnmek, sol, pieprz, mieszam to wrzucam do piekarnika wczesniej posypujac parmezanem albo grana padano. Jak widze ze ciasto ladnie sie zarumienilo po bokach a parmezan zrobil sie sliczniutko zloty to juz gotowe. Pracy z tym nie ma nic a nic jak robisz z ciasta gotowego. W rulonach jest w sklepach, w zamrazarkach lub lodowkach. Wychodzi ladny torcik slony i wszyscy jedza z wielka ochota. Jak znajdziesz bietole to mozesz zrobic na tej samej zasadzie.
                                      JA zazwyczaj takie tarty robie jak juz naprawde nic mi sie nie chce albo mam resztki w lodowce, wystarczy wszystkie skladniki jakie ci do glowy przyjda wymieszac z jajkiem i ladny sie farsz zrobi w piecu. A ciasto takie zawsze mam w lodowie na wszelki wypadek.
                                      Co do kruchego robie zupwlnie jak na cisteczka tyle ze bez cukru i z odrobina soli, dodaje tez ziola prowansalskie do ciasta lub startego parmezanu wtedy cisto jest bardzo smaczne i do ostatniego okruszka mi jedza.

                                      • Zamieszczone przez kiara2003
                                        Nie widac zdjecia?

                                        widać juz, ale na początku nie było widoczne…:)

                                        • Zamieszczone przez sole
                                          Chwast chwast, kosztuje 5€ za skrzynke.

                                          W pizzerni moj maz robi z tego scaciate albo jako farsz do aranciny, fritelle tez robia z tym na sniadanie. Oj z tego to wszystko mozna. Ja robie tez jako farsz to tarty na ciescie francuskim.

                                          Oj przeniosa na kuchnie, przeniosa drogie moderatorki.

                                          jezu

                                          mlask mlask

                                          zglodnialam

                                          w sumie po cholere mi reszta wloch skoro moge 2 tyg wazonowac na sycylii?

                                          Znasz odpowiedź na pytanie: Gdzie mozna kupic bietole?

                                          Dodaj komentarz

                                          Mozarella w ciąży

                                          Dzisiaj naszła mnie ochota na mozarellę. I tu mam wątpliwości – czy w ciąży można jeść mozzarellę?? Na opakowaniu nie ma ani słowa na temat pasteryzacji.

                                          Czytaj dalej →

                                          Ile kosztuje żłobek?

                                          Dziewczyny! Ile płacicie miesięcznie za żłobek? Ponoć ma być dofinansowany z gminy, a nam przyszło zapłacić 292 zł bodajże. Nie wiem tylko czy to z rytmiką i innymi. Czy tylko...

                                          Czytaj dalej →

                                          Dziewczyny po cc – dreny

                                          Dziewczyny, czy któraś z Was miała zakładany dren w czasie cesarki? Zazwyczaj dreny zdejmują na drugi dzień i ma on na celu oczyszczenie rany. Proszę dajcie znać, jeśli któraś miała...

                                          Czytaj dalej →

                                          Meskie imie miedzynarodowe.

                                          Kochane mamuśki lub oczekujące. Poszukuję imienia dla chłopca zdecydowanie męskiego. Sama zastanawiam się nad Wiktorem albo Stefanem, ale mój mąż jest jeszcze niezdecydowany. Może coś poradzicie? Dodam, ze musi to...

                                          Czytaj dalej →

                                          Wielotorbielowatość nerek

                                          W 28 tygodniu ciąży zdiagnozowano u mojej córeczki wielotorbielowatość nerek – zespół Pottera II. Mój ginekolog skierował mnie do szpitala. W białostockim szpitalu po usg powiedziano mi, że muszę jechać...

                                          Czytaj dalej →

                                          Ruchome kolano

                                          Zgłaszam się do was z zapytaniem o tytułowe ruchome kolano. Brzmi groźnie i tak też wygląda. dzieciak ma 11 miesięcy i czasami jego kolano wyskakuje z orbity wygląda to troche...

                                          Czytaj dalej →
                                          Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
                                          Logo
                                          Enable registration in settings - general