grzybowa wariacja

Trafiło nam się trochę grzybów (maślaki, kurki, podgrzybki) i coś trzeba było z nimi zrobić, a że przy robocie się zgłodniało to wyszło cosik takiego pysznościowego.

Cebulkę na masełku podsmażyć, ale tylko zeszklić i przełożyć do miseczki.
Na patelnię wrzucić pokrojone nie za cienko grzyby (my wzięliśmy maślaki) i na tym masełku co cebulka poddusić 5 minut.
W tym czasie pokroić boczek wędzony na małe kawałki i podsmażyć.
Dodać cebulkę, listek laurowy i ziele, sól i pieprz do smaku. Dusić 5 minut.
Zdjąć z gazu i dodać 2 łyżki śmietany i i koperek.
postawić jeszcze na gaz na 5-7 minut.
jeść z pieczywkiem lub ziemniaczkami
smacznego

1 odpowiedzi na pytanie: grzybowa wariacja

Dodane ponad rok temu,

robie takie cos tylko bez boczku

Znasz odpowiedź na pytanie: grzybowa wariacja?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Nasze zdjęcia
brzuchacz pospolity
[COLOR="Sienna"][CENTER][FONT="Verdana"]Dawno nic tutaj nie wrzucałam ale teraz juz na końcówce wrzucę kilka zdjęć Niektóre z Was pewnie juz je widziały ;) [IMG]http://images47.fotosik.pl/14/5550a5cebda325fb.jpg[/IMG] [IMG]http://images31.fotosik.pl/366/705fe68adf32de38.jpg[/IMG] motyw stary ale wg mnie idealnie odzwierciedla stan duszy Ciężarówka [IMG]http://images37.fotosik.pl/13/969c76a79d7609cb.jpg[/IMG] podsłuchiwanie brata... może coś
Czytaj dalej
Noworodek, niemowlę
"Świeżość ubranek"
Drogie mamy:) Wydawać by się mogło, że przy drugim dziecku to ja już wszystko będę wiedziała... Tym razem mam pytanie dotyczące postępowania z ubrankami Waszych pociech. Czy codziennie zmieniacie ubranka,
Czytaj dalej