Gulasz segedyński mojego brata ;)

nie wiem skad on ma ten przepis ale pychotka

Skladniki:
– 3 cebule
– 80 dkg łopatki wieprzowej bez kości
– 2 ząbki czosnku
– 1 kg kapusty kiszonej
– 2 kostki rosolowe
– 2 łyżki majernaku
– 3-4 łyżki sproszkowanej słodkiej papryki
– olej do podsmażenia cebuli
– pieprz, sól
– kwaśna śmietana

Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju w duzym garnku i caly czas na srednim ogniu :
dodac pokrojone jak na gulasz mieso
dodac rozdrobniony czosnek, majeranek papryke kostki rosolowe
podlac woda
dodac kapuste (sprawdzic czy nie jest za kwasna – w razie potrzeby przeplukac woda)
dusuć ok 1,5 godz pod przykryciem na niewielkim ogniu

czy to jest MM?

58 odpowiedzi na pytanie: Gulasz segedyński mojego brata ;)

snoopy Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez dorotka1:nie wiem skad on ma ten przepis ale pychotka

Skladniki:
– 3 cebule
– 80 dkg łopatki wieprzowej bez kości
– 2 ząbki czosnku
– 1 kg kapusty kiszonej
– 2 kostki rosolowe
– 2 łyżki majernaku
– 3-4 łyżki sproszkowanej słodkiej papryki
– olej do podsmażenia cebuli
– pieprz, sól
– kwaśna śmietana

Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju w duzym garnku i caly czas na srednim ogniu :
dodac pokrojone jak na gulasz mieso
dodac rozdrobniony czosnek, majeranek papryke kostki rosolowe
podlac woda
dodac kapuste (sprawdzic czy nie jest za kwasna – w razie potrzeby przeplukac woda)
dusuć ok 1,5 godz pod przykryciem na niewielkim ogniu

czy to jest MM?

a śmietanę kiedy?i ile?

dorotka1 Dodane ponad rok temu,

ilosc wg upodoban na talerz

snoopy Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez dorotka1:ilosc wg upodoban na talerz

jutro zrobię na obiadek

Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez alina24:jutro zrobię na obiadek
Ja chyba też, aż mi ślinka pociekła.

kotus Dodane ponad rok temu,

dorotka,a może być karkówa??bo rozmrażam jakieś mięcho
mam trochę kapusty i żeby mi się nie zepsuła wykorzystałabym ją

dorotka1 Dodane ponad rok temu,

moze – bedzie troche tlustsze (ja lubie lopatke ogolnie 😉 )

kotus Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez dorotka1:moze – bedzie troche tlustsze (ja lubie lopatke ogolnie 😉 )
dzięki:-)
lecę robić
ja wolę tłuste bo chude za suche i za długo trzeba rzuć;)

kotus Dodane ponad rok temu,

Dorotka pozdrów braciszka i powiedz, ze gulasz wyśmienity:)
mięso było troszkę za chude,więc dodałam wiecej smietany kremówki:)

kasia Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez alina24:jutro zrobię na obiadek

no i ja chyba też

kasia Dodane ponad rok temu,

zrobiłam, mam obiad na dwa dni

gosia Dodane ponad rok temu,

Trzeba wypróbować

aborka Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez kotuś:dorotka,a może być karkówa??bo rozmrażam jakieś mięcho
mam trochę kapusty i żeby mi się nie zepsuła wykorzystałabym ją

ja tez – to jutro robie dwa dania – połowe dusze z kapustą a połowe z pomidorami suszonymi (drugi wątek mnie natchną)

usianka Dodane ponad rok temu,

fajny przepis, wyprobuje
dzieki Dorotko

Zamieszczone przez dorotka1:czy to jest MM?

mieso chyba troche za tluste no i zalezy jaka ta kostka rosolowa, ale własciwie

lea Dodane ponad rok temu,

mm dyskwalifikuje jakies miesa z powodu tluszczu?

snoopy Dodane ponad rok temu,

gotuje się, na jutrzejszy obiadek będzie

z czym to podajecie? z ziemniakami?

w sumie nie wiem jak to potraktować
bo dla mnie gulasz to mięsko + sos i wtedy ziemniaki lub kasza
a to raczej jak bigos, to ma być takie bardziej wodniste? i ta śmietana ma to zawiesić?
czy raczej wody/sosu w tym jak najmniej

no i jak lepiej? śmietana w garnek? czy na talerze?
wiem wiem głupie pytania

kasia Dodane ponad rok temu,

ja ugotowałam do tego makaron, bo my w ogóle tacy makaronowi jesteśmy i surówkę z pekinki i pora z majonezem, dla mnie super obiadek
śmietany nie dodawałam

dorotka1 Dodane ponad rok temu,

dla mnie to potrawa jednogarnkowa i jem bez niczego

snoopy Dodane ponad rok temu,

to ja tylko napiszę ze gulasz jest rewelacyjny!!!

podałam z ziemniakami zapiekanymi

wyki Dodane ponad rok temu,

właśnie sie robi

ahimsa Dodane ponad rok temu,

Niedługo dostane mięsko prosto od świnaczka w dużych ilościach… No jak ulał sie przyda przepis:)

Znasz odpowiedź na pytanie: Gulasz segedyński mojego brata ;)

Dodaj komentarz

Wszystko o porodzie
W lęborskim szpitalu umiera kobieta po porodzie...
[url]https://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090221/LEBORK/95359622[/url]
Czytaj dalej
Polecam
zlew granitowy- mycie?
mozecie polecic cos sprawdzonego do mycia zlewow granitowych? probowalam juz chyba wszystkiego......cuda niewidy- a zlew brudny ;( W sklepie nie widzialam zadnego preparatu z przeznaczeniem do takich zlewow...
Czytaj dalej