Przeczytajcie…..
Wrzucam tez tutja art. który jest pod tym linkiem:
W odpowiedzi na:
‘Jak producenci wędlin przestrzegają przepisów sanitarnych?
Widziałem w szynkach wieprzowych żółte wrzody przy kościach i w środku w mięsie. Powinno to iść w całości do wyrzucenia. Ale niestety. Brygadzista odcinał tylko kawałek z wrzodem – opowiada jeden z byłych pracowników firmy produkującej wędliny.
Aby rzeczywiście sprawdzić jak wygląda produkcja w największym zakładzie mięsnym w Polsce reporterka “UWAGI” postanowiła się w nim zatrudnić.
Pierwszego dnia pracy dziennikarka wraz z innymi nowoprzyjętymi pracownikami przeszła wszystkie wymagane szkolenia. Główny nacisk kładziono na przestrzeganie przepisów sanitarnych i BHP.
Zapleśniałe wędliny
Kiełbasy, jeśli nie wyglądały świeżo i wchodziła na nie pleśń, smarowało się olejem i szły w folie. To jest zatruwanie ludzi – mówi inny pracownik tej firmy.
Reporterka pracowała także przy maszynie, która pakuje próżniowo wędliny. Na halę przywieziono w kartonach baleron..
Termin przydatności do spożycia właśnie się kończył.
Ten sam baleron, przejeżdżając zaledwie kilka metrów, zyskał cały miesiąc przydatności.
Wydawało się to niewiarygodne. A jednak drugi, zapytany o to samo pracownik, potwierdził, że ta stara wędlina będzie po odświeżeniu ponownie zapakowana.
Pracownicy mówią, że zmienianie dat przydatności w tym zakładzie mięsnym jest nagminne, podobnie jak przefoliowywanie zepsutych i spleśniałych wędlin.
Więcej szokujących informacji w programie “UWAGA” TVN dzisiaj, w piątek i sobotę o godzinie 19.45. O tej bulwersującej historii także w jutrzejszej “Rzeczpospolitej”. ”
Ciekawi mnie czy paróweczki dla dzieci, mięsko niby bez konserwantów za kosmiczne ceny też jest w taki sposób robione….. wrrr… I daj tu dziecku wędlinkę Samo zdrowie!!!!
[i]Asia i 14 m-cy
Strona 2 odpowiedzi na pytanie: !!! Jak producenci wędlin …. !!!
Re: !!! Jak producenci wędlin…. !!!
Ja też W ZYCIU nie dam dziecku PARÓWECZKI, wedliny tez nie dam przez najbliższych parę lat. Sama bedąc w ciąży odstawiłam wędline. Ale wiesz co…..mnie raz naszło na parówkę,nie wiem co mi sie stało, ale mnie naszło, to było jakiś miesiąc temu,kupilam sobie te “dla dzieci” takie ” z tygryskiem”, bo pomslałam-będą ok, w domu przeczytałam skład…. No i co???- głównym składnikiem były oczywiście skórki wieprzowe !!!! Syf, kiła i mogiła…. Bleeeeeeeeeeeee!!!!!!Nie dotknęlabym tego kijem…. Wyrzuciłam to do kosza.
Re: !!! Jak producenci wędlin…. !!!
a nawet mi nie mow :((( jak bylismy w Polsce to kupilismy troche wedlin (aby miec ten polski smaczek na obczyznie 😉 no i co…. jakos brzuch mnie pobolewal ale myslalam, ze to od czegos innego… po programie UWAGA, polecialam poczytac o producencie mojej sniadaniowej wedlinki i niestety okazalo sie to co sie okazalo :((( kielbasa ta to sucha KRAKUS :(( maz tylko to je ;)))… bo ja sie boje 😉
Pozdrawiam 🙂
Jagoda 01.08.03.+? 22.10.05
Re: !!! Jak producenci wędlin…. !!!
jak dobrze ze niejem miesa 🙂
JOLA I KLAUDIA 13.09
Znasz odpowiedź na pytanie: !!! Jak producenci wędlin …. !!!