Pytanie do mam gotujących zupki – dotąd dodawałam do zupy kleik ryżowy, ale okazało się, że zatwardza, więc chciałabym zagęszczać zupę kukurydzianą. Czy używa się jej tak samo jak kleiku (wsypać do gotowej zupy i zamieszać), czy np. wsypuje się na początku i gotuje się razem z zupą?
A w ogóle, czy takie zagęszczanie kleikiem/ kaszką jest konieczne? Wszędzie w przepisach jest kleik, ale po co?
Kinga i Łucyjka (6 m-cy)
1 odpowiedzi na pytanie: kaszka kukurydziana do zupki – jak?
Re: kaszka kukurydziana do zupki – jak?
Konieczne nie jest, ale zupa jest wtedy bardziej pożywana no i ma nieco inną konsystencję. A co do przyrządzenia to robi się to dokładnie tak jak napisałas o kleiku – na koniec zo zupy wsypać i wymieszać.
Znasz odpowiedź na pytanie: kaszka kukurydziana do zupki – jak?