Dziewczyny ta salatka smakuje jak farsz do kebabu-sprobujcie,polecam:)
Skladniki:
-piers z kurczka
kapusta pekinska
-kukurydza z puszki
-jogurt naturalny(170g)
-majonez
-ketchup
-przyprawa do gyrosa
-przyprawa do sosu tzatzyki
Piers pokroic w paski,podsmazyc(w polowie smazenie dodac przyprawe do gyrosa wedle uznania). Pokroic kapuste,wsypac troche na dno salaterki. Na kapeste wylozyc piers,na to znowu kapuste(wiecej niz na dno).Jogurt wumieszac z przyprawa do tzatzyki i polac nim kapuste. Na to dodac kukurydze(ile chcesz),potem majonez ( ja daje pol sloiczka),na majonez ketchup(ilosc dowolna) i przykryc to mala iloscia kapusty. Na talez nakladac warstwowo.
Jezeli dodacie do tego cebule,ser feta,ogorka i pomidora to bedziecie mialy klasyczne nadzienie do kebaba.
SMACZNEGO!!
Ania i 20.09.2005
6 odpowiedzi na pytanie: “Kebabowa” salatka
Re: “Kebabowa” salatka
To ulubione danie mego męża, zawsze wcina to ze świeżymi bułeczkami! mniam mnia 🙂
Aśka z Dawidkiem
Re: “Kebabowa” salatka
U nas się robi podobną tylko bez przyprawy tzatzyki.
A nazywamy ją sałatka gyros. Mniam, mniam
pzdr
Aga i Martynka
Re: “Kebabowa” salatka
to tak jak my:)
dodaję jeszcze czerwoną cebulę i ogórki kiszone.
Iwona i Ninka
Re: “Kebabowa” salatka
ja daje cebulę czerwoną..mniammmm..będzie na święta
Re: “Kebabowa” salatka
U mnie tez:))
Ania i 20.09.2005
Re: “Kebabowa” salatka
Ja rowniez znam ja z czerwona cebula i nazywam “Salatka Gyros”. Robilam ja za czesto i troche mi sie przejadla… Przepis byl podawany na forum wczesniej, jak dobrze pamietam
Monia i Maja (28 stycznia 2004)
Znasz odpowiedź na pytanie: “Kebabowa” salatka