Kolacja

Prosze o jakis latwy i sprawdzony przepisik na syta kolacyjke a i jeszcze jedno musi byc dosc szybkie w wykonaniu…pzodrawiam i czekam

Dorota i Zosia <16.07.2003.>

3 odpowiedzi na pytanie: Kolacja

onka Dodane ponad rok temu,

Re: Kolacja

moze rolady z mielonego?
[Zobacz stronę]

onka i ;18.08.03

sliczna24 Dodane ponad rok temu,

Re: Kolacja

hmmm moze byc smaczne jutro probuje…
pozdrawioam

Dorota i Zosia <16.07.2003.>

iwonan Dodane ponad rok temu,

Re: Kolacja

Jesli lubisz parowki to proponujer cos takiego:)
Kilka cienkich parowek (5-6 na dwie osoby starczy) kroje na ukosnie na kawalki i podsmazam na patelni. Jak beda zrumienione to wrzucam do tego troche pokrojonych pieczarek, cebulke, czosnek (pod koniec, zeby sie nie przypalil). Jak juz wszystko jest miekkie posypuje wegeta, do tego 2 lyzki przecietu pomidorowegi i przesmazam ten przecier chwilke-ma obkleic kielbaski. Doprawiam tabasco, lub chili (tak lubie) i gotowe:) Podstawa to parowki, a potem wrzucasz to co masz pod reka i doprawiasz jak lubisz. Podajesz z pieczywem. Zapewniam cie, ze robi sie szybko i jest sycace. Ja osobiscie nie przepadam za parowkami, ale to danko naprawde mi smakuje. Mialam to wczoraj na kolacje. Pycha:))

Piersi drobiowe kroje w kostke, wrzucam na patelnie, sole, pieprze i skrapiam sokiem sojowym. Por kroje w talarki, papryke w paseczki, czosnek miazdze.Kiedy mieso rumiane, wrzucam por, paptyke, czosnek. Krotko obsmazam, zeby byly miekkie, ale chrupiace, pol surowe. Najlepsze z bulka lub bagietka.

Odkrawam wierzch bulek (najlepsze wczorajsze) i wydrazam miazsz ze srodka. Kielbase, papryke i cebule kroje na drobne kawalki. Podsmazam cebule na odrobinie oliwy z lyzka masla. Kiedy cebula zaszklona, dodaje kielbase i papryke.Kiedy wszystko ladnie przysmazone dodaje polowe wydlubanego miazszu z bulek i mieszam. Odstawiam chwilke zeby przestyglo. Kiedy bardziej chlodne niz gorace dodaje jajko i posiekany szczypior lub natke pietruszki. Do kazdej bulki wkladam kawalek masla i nadzienei, mocno je upychajac. Tak przygotowane bulki wkladam do piekarnika (180 st.) na ok 10 min.Obok bulek klade sciete wierzchy-spryskuje kilkoma kroplami wody- dzieki temu beda chrupiace:) Na minute przed koncem pieczenia posypuje bulki serem-kiedy sie rozpusci czas wolac wszystkich do stolu:). Kazda bulke pokrywam scietym wierzchem i posypuje zieleninka.

Smacznego.

Pozdrawiam.IwonaN

Znasz odpowiedź na pytanie: Kolacja

Dodaj komentarz

Mam z dzieckiem taki problem
13-m-czniak-stres i inne problemy związane
Mój synek jest dzieckiem bardzo pogodnym. Nasz problem polega na tym iż nad ranem synek przeżywa koszmary senne, płacze i bardzo trudno go wtedy dobudzić. Nie wiem co może być
Czytaj dalej
Oczekując na dziecko
Wizyty u gina od 30 tyg.
Dziewczyny jak czesto trzeba chodzic na wizyty do gina po 30 tyg. Czy starczy raz na miesiac czy na 2 tyg? Bacha i lutowe szczescie
Czytaj dalej