kotlety cielece w bialym winie – proste!

znam przepis od bardzo dawna, czesto jakos o nim zapominam
ale wczoraj znalazlam sliczna cielecine w sklepie i zrobilam:)

cielecine (moze tez byc wieprzowina, najlepiej schab) kroic w bardzo cienkie plastry (czesto kroje taki na pol zamrozony kawalek)
obtoczyc w panierce z maki z sola i pieprzem
wrzucic na goracy olej i lekko przyrumienic

kotlety trzeba wyjac i taki goracy tluszcz z pozostalosciami maki zalewany spora iloscia bialego wytrawnego wina; zmniejszyc ogien, wrzucic mieso na powrot i dusic do miekkosci podlewajac od czasu do czasu winem lub woda jesli trzeba

na koniec wrzucic garsc kaparow

podawac z ziemniakami i jakas zielona salatka, np. swiezy mlody szpinak z jagodami i serem plesniowym

3 odpowiedzi na pytanie: kotlety cielece w bialym winie – proste!

ahimsa Dodane ponad rok temu,

Te jagody mnie rozłożyły na łopatki:)))) GDZIE TY takie rzeczy wynajdujesz?!:) ale mniaaaam!

ewike Dodane ponad rok temu,

hmmm, a ja cielęciny to ładnych kilka lat w sklepie nie widziałam …

kiara Dodane ponad rok temu,

W zamrazalce mam spory kawal cielenciny od tesciow i nic z niej nie robie, bo nie wiem co ( a ze nie lubie to sobie lezy tam spokojnie).
Zrobie ja wg Twojego przepisu:)

Znasz odpowiedź na pytanie: kotlety cielece w bialym winie – proste!?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Polecam
Tesco
Polecam (i wiem że nie na pewno u wszystkich mam się sprawdzi) pieluszki i chusteczki do pupy firmowe tesco. Ja polecam w 100 %. Kornelce bardzo służą. Po pieluszkach Pampers "Sleep and
Czytaj dalej
A-psik: moje dziecko jest uczulone…
Uczulenie - jak ugryzienie komara?!
Najpierw pojawiło się na przegłubie ręki, po jakimś czasie zninknęło, potem pojawiło się na policzku i na skroni - juz jest blade i znika, to zeby było mało, dzis pokazało
Czytaj dalej