kto robił snickersa???

które ciacho idzie na spód to z orzechami ??

5 odpowiedzi na pytanie: kto robił snickersa???

mamaala Dodane ponad rok temu,

Re: kto robił snickersa???

nie wiem jaki masz przepis na snickersa, ale u mnie na spód idzie ciasto z orzechami i rodzynkami w karmelu, potem krem karpatkowy na to ciasto bez dodatków, na wierzch polewa czekoladowa 🙂

Aga i Ala (10.02.2003)

elzbieta Dodane ponad rok temu,

Re: kto robił snickersa???

Ja mam tak że ciasto zwykłe – masa – ciasto – na to orzechy w karmelu. Pycha. Wzięłam z tego przepisu: [Zobacz stronę]

Ela i Tymcio (09.09.04.)

Dodane ponad rok temu,

ja mam taki przepis

Ciasto:
– 0,5kg mąki (3szkl.),
– kostka margaryny,
– 2 duże łyżkimiodu,
– pół szklanki cukru,
– 4 żółtka,
– 2 płaskie łyżeczki sody,
– 2 łyżki śmietany
Zagnieść, podzielić na dwie części.
Upiec jedną część z orzechami, zaś drugą bez orzechów

Masa orzechowa:
– 30dkg. orzechów włoskich,
– 4 łyżki miodu,
– pół szklanki cukru,
– 2 łyżkimasła
Masło roztopić z miodem, dodać orzechy, chwilę podgotować. Posmarować jeden placek i upiec.

Masa:
– 3 jajka,
– szklanka mleka,
– 5 łyżek mąki ziemniaczanej,
– pół szkl. cukru,
– cukier waniliowy,
– kostka masła
3/4szkl. mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.
Mąkę z jajami roztrzepać w 1/4szkl. mleka, dodać do pozostałego mleka.
Odczekać aż się schłodzi. Dodać masło i dobrze zmiksować.

Polewa
– 3 łyżki kakao, cukier puder, masło.
Wszystko zamieszać i na malutki ogień. Cały czas mieszać. Następnie polać ciasto.

mamaala Dodane ponad rok temu,

Re: ja mam taki przepis

mój się troszkę różni drobiazgami :)))

ciasto:
0,5kg mąki
1 szklanka cukru
20dkg masła
2 jaja
2 łyzki miodu
1 łyżeczka sody
2 łyżki ciepłego mleka

zagniatam jak ciasto kruche, wałkuje na dwa placki, na jednym układam smażone bakalie

Bakalie:
10dkg rodzynek
30dkg orzechów
10dkg masła
2 łyzki miodu

smazyc około 15 minut na wolnym ogniu

Krem – ide na łatwiznę i robię krem karpatkowy Delecty 😉

polewa:
3 łyzki cukru
3 łyzki kakao
3 łyzki wody
3 łyzki masła

wymieszać, zagotować, polac ciasto

najlepsze jak postoi zamknięte albo przykryte w chłodzie przynajmniej 12 godzin :)))

Aga i Ala (10.02.2003)

ewkakk Dodane ponad rok temu,

Re: ja mam taki przepis

Pychotka!!! Właśnie wypróbowałam….

Ewka i Bartosz (18.10.2005r)

Znasz odpowiedź na pytanie: kto robił snickersa????

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Polecam
kosmetyczka - warszawa?
Polećcie proszę gabinet kosmetyczny w Warszawie (najlepiej okolice Bródna). Chodzi mi o oczyszczenie twarzy - mam dobrą cerę i zawsze sobie sama radziłam, ale odkąd jest Asia, to tak się
Czytaj dalej
Noworodek, niemowlę
pytanie ciut intymne
chcialabym odstawic cerazette. nie czuje sie po nich jakosc rewelacyjnie, a i mam pelno oporow natury moralnej. ale nie wiem czy musimy (mimo brania pigulek) zrobic sobie chwilke przerwy w
Czytaj dalej