Propozycja dla amatorów miąska na słodko;-)
A więc bierzemy jeden podwójny filet z piersi kurczaka i kroimy go na 4 porcje; umyte i obsuszone nacieramy przyprawami: pieprz, ostra papryka, można solą (ja nie używam), np. delikatem do mięs lub vegetą.
odstawiamy do lodówki na 10 min.
A w tym czasie mieszamy ok. 1 szkalnkę tłustego mleka z łyżką miodu. Rozgrzewamy oliwę na głębokiej patelni i obsmażamy piersi z obu stron. Następnie zalewamy mlekiem z miodem i dusimy pod przykryciem ok. 15-20 min. Na koniec można sos zagęścić odrobiną mąki i ewentualnie doprawić go (smak powinien być lekko pikantny z nutą słodyczy).
Podawać z ryżem i surówką.
Życzę smacznego tym, którzy się skuszą
Iwona & dzidzia
Znasz odpowiedź na pytanie: