kurczak w zupie ogonowej

szybkie i pyyyyszne 🙂

2 podwojne piersi z kurczaka
25 dag pieczarek
olej
sol
2 zupy ogonowe (torebki)
pojemnik smietany 22%

umyte, pokrojone w mniejsze kawalki piersi nalezy obtoczyc w proszku zupy i obsmazyc z obu stron na nagrzanym oleju
tak przygotowane nalezy umiescic w naczyniu zaroodprnym, przykryc podsmazonymi wczesniej zlocistymi pieczarkami i polac smietana
piec 25 minut w temp 180 stopni
po upieczeniu mozna posypac koperkiem

polecam na szybki obiadek 🙂

Znasz odpowiedź na pytanie: kurczak w zupie ogonowej

Dodaj komentarz

Tematy, których nie znalazłam w forum
Smutny sms z rana...:(((((((((((((
Dzisiejszy dzien zaczal sie bardzo smutno!!! Dostalam smsa od bardzo bliskiej kolezanki ze jest w szpitalu bo M. (jej syn) ma bialaczke!!! Nie wiedzialam jak zareagowac, wyslalam jakiegos beznadziejnego smsa, pozniej
Czytaj dalej
Wiek przedszkolny
zerowkowy problem
od poczatku....jak mlody mial 2,5 roku zapisalam go do przedszkola u nas na osiedlu, 5 min drogi od domu...wytrzymal 4 dni i go wypisalam bo darl sie w nieboglosy i
Czytaj dalej