Proste i pewnie znane, ale mam dzisiaj na obiad i chciałam sie podzielić !!!!!
Ugotować makaron, najlepiej kolanka.
W rondelku rozpuścić pół kostki masła, dodać ząbek świeżego rozdrobnionego czosnku ( no moze byc tez taki z prochu ), potem na koniec dodać koperek – dużo.
Następnie wszystko wlac do ugotowanego makaronu i wymieszać. Cos pysznego, a taki makaron można podawać z wszystkimi rodzajami mięsa, koltecikami, gulaszem z czym tylko chcecie….zawsze to inny dodatek niż ziemniaki
7 odpowiedzi na pytanie: Makaron do wszystkiego
Proste i pyszne ale ja zamiast koperku daję natki pietruszki.
U uu muszę spróbować, taki makaron to ja tonami nawet sam na zimno zjadam, uwielbiam ten smak czosnku i makaronik oblepiony zieleninką – pycha
Ale mi smaka narobiłaś-dzięki za przepisik-na pewno wypróbuję:)
A ja podsmażam czosnek na oliwie z oliwek i dorzucam oregano.
Potem mieszam z makaronem.
a ja zamiast oregano daje bazylie 🙂
moj syn uwielbia (jsko jedno z niewielu dan);)
A ja rozgrzewam olej na patelni (nie za duzo), wrzucam ugotowany wczesniej makaron, przyprawiam Vegeta, maggi, podsmazam, byle nie byl za twardy, wbijam jajka (w zaleznosci od ilosci makaronu), i podsmazam, az sie jajka zetna!! Pycha 🙂
Dzisiaj robiłam dzieciom na śniadanie. Zawsze jak zostanie makaron z obiadu, to w zależności na kolacje lub śniadanie dzieci chętnie zjadają z jajkiem.
Znasz odpowiedź na pytanie: Makaron do wszystkiego