* makaron-chyba nazywa się penne-grube, krótkie rurki,ale generalnie jaki kto lubi
* szpinak – mrożony, najlepiej nie mielony, tylko siekany; dobry jest z frosty od razu ze śmietaną
* śmietana
* czosnek
* łosoś wędzony w kawałku – ilość wg uznania
szpinak rozmrażamy w garnku, dodając czosnek, sól (i ja dodaję cytrynę, ale ja lubię wersję kwaśną, więc musicie wyczaić, czy Wy też czy nie), śmietanę, ciutkę gałki muszkatołowej i biały pieprz. Łososia kroimy w kostkę albo na kawałki i wrzucamy do tego, chwilkę dusimy. Dodajemy do ugotowanego makaronu i wcinamy!
Można też dodać ser, wtedy wszystko fajnie się ciagnie.
Czasem robię też wersję bez łososia i też jest dobra
Monika (05.10)
4 odpowiedzi na pytanie: Makaron ze szpinakiem i łososiem
Re: Makaron ze szpinakiem i łososiem
Jadlam cos takiego bez szpinaku. Bylam sceptycznie nastawiona ale smakowalo, ze no:)
Re: Makaron ze szpinakiem i łososiem
oj widze, ze kolejna fanka della cucina italiana 🙂
Carmella z marzeniami
Re: Makaron ze szpinakiem i łososiem
tak tak tak tak tak tak tak
Monika (05.10)
i jeszcze raz tak. Pychotka
Znasz odpowiedź na pytanie: Makaron ze szpinakiem i łososiem