Makaron ze szpinakiem i łososiem

* makaron-chyba nazywa się penne-grube, krótkie rurki,ale generalnie jaki kto lubi
* szpinak – mrożony, najlepiej nie mielony, tylko siekany; dobry jest z frosty od razu ze śmietaną
* śmietana
* czosnek
* łosoś wędzony w kawałku – ilość wg uznania

szpinak rozmrażamy w garnku, dodając czosnek, sól (i ja dodaję cytrynę, ale ja lubię wersję kwaśną, więc musicie wyczaić, czy Wy też czy nie), śmietanę, ciutkę gałki muszkatołowej i biały pieprz. Łososia kroimy w kostkę albo na kawałki i wrzucamy do tego, chwilkę dusimy. Dodajemy do ugotowanego makaronu i wcinamy!

Można też dodać ser, wtedy wszystko fajnie się ciagnie.
Czasem robię też wersję bez łososia i też jest dobra

Monika (05.10)

4 odpowiedzi na pytanie: Makaron ze szpinakiem i łososiem

  1. Re: Makaron ze szpinakiem i łososiem

    Jadlam cos takiego bez szpinaku. Bylam sceptycznie nastawiona ale smakowalo, ze no:)

    • Re: Makaron ze szpinakiem i łososiem

      oj widze, ze kolejna fanka della cucina italiana 🙂

      Carmella z marzeniami

      • Re: Makaron ze szpinakiem i łososiem

        tak tak tak tak tak tak tak

        Monika (05.10)

        • i jeszcze raz tak. Pychotka

          Znasz odpowiedź na pytanie: Makaron ze szpinakiem i łososiem

          Dodaj komentarz

          Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
          Logo