Masło czy margarynka?

Dziewczyny, przeczytajcie. Moim zdaniem ciekawy artykuł. Wiem, że ile osób tyle opinii – ale do mnie osobiście przemawia to co ta pani pisze.

[Zobacz stronę]

13 odpowiedzi na pytanie: Masło czy margarynka?

  1. Zamieszczone przez EWI
    Dziewczyny, przeczytajcie. Moim zdaniem ciekawy artykuł. Wiem, że ile osób tyle opinii – ale do mnie osobiście przemawia to co ta pani pisze.

    Argumenty tej Pani są bliskie temu co ja myślę w tym temacie
    Ale juz sama nie wiem co myśleć
    Me dziecko margaryny nigdy nie jadało (nie wiem co w p-lu podają) i ma za wysoki cholesterol 🙁

    • Zamieszczone przez ania_st
      Argumenty tej Pani są bliskie temu co ja myślę w tym temacie
      Ale juz sama nie wiem co myśleć
      Me dziecko margaryny nigdy nie jadało (nie wiem co w p-lu podają) i ma za wysoki cholesterol 🙁

      Z mojego (a raczej mojego męża) doświadczenia margaryna nie ma wpływu na obniżenie cholesterolu.
      Mój mąż przez rok ( z zalecenia lekarza!) jadał margarynę – z tych obniżających cholesterol.
      Po roku zrobił badania i co wyszło? Otóż cholesterol spadł mu minimalnie natomiast trójglicerydy poszybowały w górę!!!!
      Wrócił do masła….. Ja margaryny nie brałam i nie wezmę do ust.

      A jeśli chodzi o Twoje dziecko. Może watroba lub trzustka nie pracuje jak należy.
      Zróbcie badania. A nie bierze przewlekle leków?

      • Zamieszczone przez ania_st
        Argumenty tej Pani są bliskie temu co ja myślę w tym temacie
        Ale juz sama nie wiem co myśleć
        Me dziecko margaryny nigdy nie jadało (nie wiem co w p-lu podają) i ma za wysoki cholesterol 🙁

        Aaaaa, przeczytałam w wątku niżej że syn bierze leki na alergię. Zrób mu próby wątrobowe.
        Leki przeciwhistaminowe bardzo obciążają ten organ niestety :(.

        • Zamieszczone przez EWI
          Aaaaa, przeczytałam w wątku niżej że syn bierze leki na alergię. Zrób mu próby wątrobowe.
          Leki przeciwhistaminowe bardzo obciążają ten organ niestety :(.

          Dziękuje za wskazówki, oby to nie było to….biedak na lekach od 5mż

          • szczerze mowiac od bardzo dawna na kazdym kroku staram sie zastepowac maslo i margaryne oliwa
            nawet do pieczenia staram sie uzywac raczej oleju z pestek winogron

            i daje sie zyc:)

            • Nie czytałam artykułu, ale u mnie w domu tylko i wyłącznie masło.
              Margaryny nie jadamy.

              • masło…
                Pani Ameryki nie odkryła. Słyszałam to już od jednego lekarza jakieś 10 lat temu i od tamtej pory nie ruszamy margaryny.

                • u mnie i tak tylko maslo.
                  odrzuca mnie zapach margaryny, nie mowiac juz o jej smaku…

                  • Tylko i wyłącznie masło… Zawsze i do wszystkiego – pieczenia, gotowania 🙂 Ew olej.

                    • Zamieszczone przez EWI
                      Dziewczyny, przeczytajcie. Moim zdaniem ciekawy artykuł. Wiem, że ile osób tyle opinii – ale do mnie osobiście przemawia to co ta pani pisze.

                      Szczerze mówiąc nie doczytałam do końca

                      Ale z tym co doczytałam – zgadzam się.

                      Poza tym margaryna smakowo mi nie odpowiada. A nie widzę powodu, żebym musiała jeść to co mi nie smakuje ;)…
                      No i lubię wiedzieć co jem – w maśle wiem (przynajmniej teoretycznie ;), bo też podrabiają) co jem -> jest mleko, zbierze się śmietana, ubije – i jest.
                      A co mi wleją do kubełka z margaryną i jak to jest zrobione – dla mnie to jest zbyt zagadkowe, żebym to jadła.

                      • margaryna to sztuczne swiństwo… moje jadaja raczej masło ale mało. częsciej smaruje majonezem albo serkiem. masła u mnie malo idzie.

                        a jak mnie wkurzala reklama RAMY z super nianią… takie robienie wody z mózgu. ze ten sztuczy wyrób, pełen tłuszczów trans i chemii jest zdrowy dla dzieci…

                        • niedoczytałam do końca ale u mnie dzieci nie wiedzą co to margaryna, używam praktycznie tylko do wysmarowania blachy do pieczenia i to też już nie od kiedy pokochałam papier do pieczenia…

                          …tylko tym olejem do smażenia się zaniepokoiłam…

                          • Zamieszczone przez awkaminska
                            niedoczytałam do końca ale u mnie dzieci nie wiedzą co to margaryna, używam praktycznie tylko do wysmarowania blachy do pieczenia i to też już nie od kiedy pokochałam papier do pieczenia…

                            …tylko tym olejem do smażenia się zaniepokoiłam…

                            wczoraj zakupiłam masło omega 3. i olej omega 6-3. nadaje sie do smazenia. Normalnie głównie kujawski – rzepakowy stosuje… ale w sumie ja tak mało smaze ze to nie ma znaczenia. za to musze zobaczyc co tam babcie dają i zabronic babci tej margaryny, no i w przedszkolu to na bank margaryne daja…

                            Znasz odpowiedź na pytanie: Masło czy margarynka?

                            Dodaj komentarz

                            Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
                            Logo