Masło klarowane – do czego używacie?

Witam

Pierwszy raz zakupiłam – poleciła mi sąsiadka do ryby.
Też używacie? Do czego szczeglnie?

9 odpowiedzi na pytanie: Masło klarowane – do czego używacie?

  1. Zamieszczone przez GorącaKawa
    Witam

    Pierwszy raz zakupiłam – poleciła mi sąsiadka do ryby.
    Też używacie? Do czego szczeglnie?

    jajecznica jest na tym boska….
    rybe też bym na tym usmazyła…

    • do smażenia-przede wszystkim,nie pali sie jak zwykłe masło,oliwa czy olej.

      moja mama smaży na nim rybkę (karp wychodzi super smaczny),ale wszelkie mieska tez mozna smażyc na nim

      • Jestem zachwycona – upiekłam na nim karpia i pieczarki – cudo.
        Z pewnością pozostanie w mojej kuchni i o dziwo – nie trawię zwyklego masła (cały czas go czuje po zjedzeniu) – to klarowane mi nie zaszkodziło.

        • Smaze ryby i grzyby i czasem filety z kurczaka

          • do podsmażenia mięsa wołowego, wieprzowego i dziczyzny przed duszeniem
            do jajecznicy

            • Ja go nie kupuje tylko sama klaruje

              • a jak to robisz?

                • Tez nie mialam jeszcze!Trochę drogie jak na moją kieszeń :)Ale może faktycznie mozna samej takie stworzyć-piszcie przepis!

                  • Zamieszczone przez Regi
                    a jak to robisz?

                    Zamieszczone przez Aga4
                    Tez nie mialam jeszcze!Trochę drogie jak na moją kieszeń :)Ale może faktycznie mozna samej takie stworzyć-piszcie przepis!

                    Masło do garnka, roztopić, pozwolic chwilke odstać – tłuszcz się oddzieli i będzie na wierzchu. Zlac delikatnie, białe z dna garnka won.

                    Ja tez uzywam do smażenia i zaprawiania tego co zaprawiam masłem.

                    Znasz odpowiedź na pytanie: Masło klarowane – do czego używacie?

                    Dodaj komentarz

                    Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
                    Logo