masło

jakiego masła używacie?
ja używałam śmietankowe w takim jasnym opakowaniu, ale ostatnio go u nas nie widzę, jest w podobnym opakowaniu – stołowe, ale nie podchodzi mi i ciężko się rozsmarowuje, ostatnio kupiłam jakąś złotą kostkę – nie najgorsza, ale to nie to…
polećcie jakieś dobre

Strona 2 odpowiedzi na pytanie: masło

  1. “osełka górska” z firmy Sobik.
    Najczęściej kupuję całe kilo w Makro, porcjuję i mrożę – po rozmrożeniu jak nowe, więc jest to uczciwy mleczny tłuszcz 😀

    • z czystym sumieniem mogę polecić wymieniane już masło czeladzkie i kerrygold-tradycyjne masło irlandzkie

      • uwielbiam irlandzkie maselko…slonawe;-) i naprawde trudne do rozsmarowania na zimno

        • Zamieszczone przez kurczak
          ”osełka górska” z firmy Sobik.
          Najczęściej kupuję całe kilo w Makro, porcjuję i mrożę – po rozmrożeniu jak nowe, więc jest to uczciwy mleczny tłuszcz 😀

          Ja też osełkę górską
          Ale nie cały kilogram, tylko mniejsze porcje.

          • Zamieszczone przez nato
            uwielbiam irlandzkie maselko…slonawe;-) i naprawde trudne do rozsmarowania na zimno

            e tam nie jest tak źle, miewałam już bardziej oporne masła 😀

            • Zamieszczone przez nato
              masło polskie w ciemnoniebieskim opakowaniu

              Tez 🙂
              Ja masła nie jadam…

              • Zamieszczone przez szpilki

                Zamieszczone przez Gosia
                I ja się zastanawiam co to 😉

                • O- wątek nas natchnął na degustację różnych masełek:)

                  • Zamieszczone przez ahimsa
                    O- wątek nas natchnął na degustację różnych masełek:)

                    mnie tez 🙂
                    kupilam dzis finskie – dobre i pachnie jak maslo z “dawnych lat” 😉

                    • Osełkowe lub łaciate !!!!!!!!!

                      • dzięki dziewczyny, będę próbować

                        • Kurde-ja tam różnicy zbytniej nie widzę między tymi masłami wszystkimi

                          Teraz degustuję Presidenta-dobre ale np. do bułki tartej się nie nadaje

                          • Zamieszczone przez
                            ewka….

                            link sie nie otwiera
                            .
                            .
                            .
                            .
                            .
                            .
                            .
                            .
                            .
                            .
                            .
                            .
                            .
                            .
                            .
                            .
                            .
                            .
                            .
                            .
                            .
                            .
                            .
                            .
                            .
                            .
                            .
                            .
                            .
                            .
                            ciekawe czemu

                            nie wiem co się stało ze sprzedażą internetową
                            zakupuję w bomi 😉

                            • Zamieszczone przez ahimsa
                              Teraz degustuję Presidenta-dobre ale np. do bułki tartej się nie nadaje

                              A dlaczego się nie nadaje? (pytam teoretycznie, bo bułki tartej nie używam, ale mnie zaintrygowałaś ;))

                              • a ja się zastanawiam, czemu te droższe (fińskie, irlandzkie) mają taki długi okres przydatności do spożycia…? Teraz kupiłam i widzę, że termin do października!

                                • Zamieszczone przez morena
                                  a ja się zastanawiam, czemu te droższe (fińskie, irlandzkie) mają taki długi okres przydatności do spożycia…? Teraz kupiłam i widzę, że termin do października!

                                  Więcej E mają

                                  ps. do bułki tartej się P. nie nadawał- wg smakowo;)

                                  • masło extra – zawsze 82%

                                    • Zamieszczone przez Ewa
                                      z czystym sumieniem mogę polecić wymieniane już masło czeladzkie i kerrygold-tradycyjne masło irlandzkie

                                      Tez polecam- pyszne, i mieciutkie do rozsmarowania nawet z lodowki. Co jest fajne, ze sa rozne wielkosci kostek i w sumie do kanapek uzywam margaryny sniadaniowej niskotluszowej, ale do ziemniaczkow, jajecznicy itd. tylko irlandzkie!

                                      • Zamieszczone przez morena
                                        a ja się zastanawiam, czemu te droższe (fińskie, irlandzkie) mają taki długi okres przydatności do spożycia…? Teraz kupiłam i widzę, że termin do października!

                                        Irlandzkie z dluga data waznosci?? To chyba jakas podroba, albo data przebita, ja je od lat stosuje, i maja z reguly nie dluzej, niz 3 tyg. waznosc!!

                                        Znasz odpowiedź na pytanie: masło

                                        Dodaj komentarz

                                        Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
                                        Logo