jakiego masła używacie?
ja używałam śmietankowe w takim jasnym opakowaniu, ale ostatnio go u nas nie widzę, jest w podobnym opakowaniu – stołowe, ale nie podchodzi mi i ciężko się rozsmarowuje, ostatnio kupiłam jakąś złotą kostkę – nie najgorsza, ale to nie to…
polećcie jakieś dobre
Strona 2 odpowiedzi na pytanie: masło
“osełka górska” z firmy Sobik.
Najczęściej kupuję całe kilo w Makro, porcjuję i mrożę – po rozmrożeniu jak nowe, więc jest to uczciwy mleczny tłuszcz 😀
z czystym sumieniem mogę polecić wymieniane już masło czeladzkie i kerrygold-tradycyjne masło irlandzkie
uwielbiam irlandzkie maselko…slonawe;-) i naprawde trudne do rozsmarowania na zimno
Ja też osełkę górską
Ale nie cały kilogram, tylko mniejsze porcje.
e tam nie jest tak źle, miewałam już bardziej oporne masła 😀
Tez 🙂
Ja masła nie jadam…
O- wątek nas natchnął na degustację różnych masełek:)
mnie tez 🙂
kupilam dzis finskie – dobre i pachnie jak maslo z “dawnych lat” 😉
Osełkowe lub łaciate !!!!!!!!!
dzięki dziewczyny, będę próbować
Kurde-ja tam różnicy zbytniej nie widzę między tymi masłami wszystkimi
Teraz degustuję Presidenta-dobre ale np. do bułki tartej się nie nadaje
nie wiem co się stało ze sprzedażą internetową
zakupuję w bomi 😉
A dlaczego się nie nadaje? (pytam teoretycznie, bo bułki tartej nie używam, ale mnie zaintrygowałaś ;))
a ja się zastanawiam, czemu te droższe (fińskie, irlandzkie) mają taki długi okres przydatności do spożycia…? Teraz kupiłam i widzę, że termin do października!
Więcej E mają
ps. do bułki tartej się P. nie nadawał- wg smakowo;)
masło extra – zawsze 82%
Tez polecam- pyszne, i mieciutkie do rozsmarowania nawet z lodowki. Co jest fajne, ze sa rozne wielkosci kostek i w sumie do kanapek uzywam margaryny sniadaniowej niskotluszowej, ale do ziemniaczkow, jajecznicy itd. tylko irlandzkie!
Irlandzkie z dluga data waznosci?? To chyba jakas podroba, albo data przebita, ja je od lat stosuje, i maja z reguly nie dluzej, niz 3 tyg. waznosc!!
Znasz odpowiedź na pytanie: masło