Patent na słodki, owocowy deser…
Składniki:
– melony (takie żółte) – po połówce na jedną osobę
– brzoskwinie z puszki (ale może być też arbuz)
Przygotowanie:
Melony trzeba przekroić na pół, ale w poprzek i wydziubać łyżeczką nasionka. Potem łyżeczką, albo taka łyżeczką do wydłubywania kuleczek, wydłubać kilka kawałeczków melona ze środka. Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki i razem z wydłubanymi kawałkami melona wrzucić w dziury naszych połówek melona. Zamiast brzoskwiń moga byc tez kawałki arbuza, pewnie mogą być też inne owoce, ale to już zależy oczywiście od gustów smakowych. Pewnie możan to tez osłodzić np. bita śmietana albo kulką lodów, ale same owoce też sa rewelacyjne, gdyż melon jest bardzo słodki sam w sobie.
Uwaga! Melon jest najlepszy z lodówki, więc trzeba go przed przyrządzeniem deseru [przetrzymać w lodówce, albo po przygotowaniu włożyc gotowy deser do lodówki na trochę.
Smacznego!
Uwa
Karolka i Przecinek (7.08.03)
1 odpowiedzi na pytanie: Melonowy deser-Karolka
Re: Melonowy deser-Karolka
A po czym poznać, że kupowany melon jest dobry?
Agnieszka i Olo (ur. 11.01.2002)[Zobacz stronę]
Znasz odpowiedź na pytanie: Melonowy deser-Karolka