Melonowy deser-Karolka

Patent na słodki, owocowy deser…

Składniki:
– melony (takie żółte) – po połówce na jedną osobę
– brzoskwinie z puszki (ale może być też arbuz)

Przygotowanie:

Melony trzeba przekroić na pół, ale w poprzek i wydziubać łyżeczką nasionka. Potem łyżeczką, albo taka łyżeczką do wydłubywania kuleczek, wydłubać kilka kawałeczków melona ze środka. Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki i razem z wydłubanymi kawałkami melona wrzucić w dziury naszych połówek melona. Zamiast brzoskwiń moga byc tez kawałki arbuza, pewnie mogą być też inne owoce, ale to już zależy oczywiście od gustów smakowych. Pewnie możan to tez osłodzić np. bita śmietana albo kulką lodów, ale same owoce też sa rewelacyjne, gdyż melon jest bardzo słodki sam w sobie.

Uwaga! Melon jest najlepszy z lodówki, więc trzeba go przed przyrządzeniem deseru [przetrzymać w lodówce, albo po przygotowaniu włożyc gotowy deser do lodówki na trochę.

Smacznego!
Uwa

Karolka i Przecinek (7.08.03)

1 odpowiedzi na pytanie: Melonowy deser-Karolka

pikpok Dodane ponad rok temu,

Re: Melonowy deser-Karolka

A po czym poznać, że kupowany melon jest dobry?

Agnieszka i Olo (ur. 11.01.2002)[Zobacz stronę]

Znasz odpowiedź na pytanie: Melonowy deser-Karolka?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Książka kucharska
Sałatka krabowa... rewelacyjna na upał! -Karolka
Sałatka jest super prosta i na upał świetna, bo bardzo lekka... Składniki: - Makaron sojowy opakowanie 100 g - paczka paluszków krabowych - 1 ogórek (nie wąż, tylko taki krótszy)
Czytaj dalej
Książka kucharska
Ciekawostki kulinarne
Kochane forumowiczki, każda z nas zna niezawodne sposoby na smaczne potrawy lub kupienie najlepszego owocu ( ja np,. dopiero niedawno dowiedziałam się, że dojrzały grejfrut rzucony powinien odbić się od
Czytaj dalej