Jak to zrobić?
Typu pulpety, tak żeby w słoiku przetrwało dłużej
Trzeba mi dla dzieciaków na wyjazd wakacyjny
Czy jak się to zawekuje to szkodzi temu wysoka temperatura?
6 odpowiedzi na pytanie: Mięso słoikowe?
beasiaDodane ponad rok temu,
ooo, ja też jestem zainteresowana, np. gołąbki bym powekowala
i czy powinno się jeszcze słoiki z załadowanym jedzeniem pogotować trochę?
bo jak robię bigos, to po prostu gorący nakładam do słoików, stawiam an zakrętce, zostawiam do ostygnięcia i mi ładnie zasysa zakrętkę, jeszcze nigdy żaden się nie popsuł, ale przechowuje w lodowce lub w piwnicy, gdzie niska temp., no i one jakoś strasznie długo nie stoją, na pewno nie kilka m-cy…
Zamieszczone przez ciapa:Jak to zrobić?
Typu pulpety, tak żeby w słoiku przetrwało dłużej
Trzeba mi dla dzieciaków na wyjazd wakacyjny
Czy jak się to zawekuje to szkodzi temu wysoka temperatura?
Kurcze! Nie wiem Moja Mama robiła schab w klarownym sosie wekowała w słoikach. Zabierała to na różne “zagramaniczne” wczasy – gdzie wyżywienie kosztowało fortunę. Wysoka temp otoczenia nie szkodziła, a na ostre słońce nie wystawialiśmy.
Także możesz zrobić pulpety, bitki, przykryć sosem i zawekować… Będzie git.
Zamieszczone przez Bep:Kurcze! Nie wiem Moja Mama robiła schab w klarownym sosie wekowała w słoikach. Zabierała to na różne “zagramaniczne” wczasy – gdzie wyżywienie kosztowało fortunę. Wysoka temp otoczenia nie szkodziła, a na ostre słońce nie wystawialiśmy.
Także możesz zrobić pulpety, bitki, przykryć sosem i zawekować… Będzie git.
Zamieszczone przez ciapa:🙂 ale nie wiem jak mam to zrobić
Jak zrobić pulpety czy bitki? A może sos? Czy o wekowanie Ci chodzi? Bo ja jakaś mało kumata jestem
Zamieszczone przez Bep:Jak zrobić pulpety czy bitki? A może sos? Czy o wekowanie Ci chodzi? Bo ja jakaś mało kumata jestem
hehehe ja sama nie wiedziałam o co mi chodzi
Poczytalam trochę na necie
Zrobię pulpety z sosem pomidorowym i łopatkę do słoja wsadzę
Tylko zasada z pasteryzacji jest taka, ze robi się to 3 razy w odstepcach 24 godzinnych i powinno być git:)2
Witam
Dziewczyny pomózcie, w jakim banku można szybko, sprawnie i łatwo dostac kredyt.Wiem ze w tych czasach nie jest tak łatwo ale moze wiecie gdzie??
Chodzi mi o 30 000 zł.
6 odpowiedzi na pytanie: Mięso słoikowe?
ooo, ja też jestem zainteresowana, np. gołąbki bym powekowala
i czy powinno się jeszcze słoiki z załadowanym jedzeniem pogotować trochę?
bo jak robię bigos, to po prostu gorący nakładam do słoików, stawiam an zakrętce, zostawiam do ostygnięcia i mi ładnie zasysa zakrętkę, jeszcze nigdy żaden się nie popsuł, ale przechowuje w lodowce lub w piwnicy, gdzie niska temp., no i one jakoś strasznie długo nie stoją, na pewno nie kilka m-cy…
Kurcze! Nie wiem Moja Mama robiła schab w klarownym sosie wekowała w słoikach. Zabierała to na różne “zagramaniczne” wczasy – gdzie wyżywienie kosztowało fortunę. Wysoka temp otoczenia nie szkodziła, a na ostre słońce nie wystawialiśmy.
Także możesz zrobić pulpety, bitki, przykryć sosem i zawekować… Będzie git.
🙂 ale nie wiem jak mam to zrobić
Jak zrobić pulpety czy bitki? A może sos? Czy o wekowanie Ci chodzi? Bo ja jakaś mało kumata jestem
hehehe ja sama nie wiedziałam o co mi chodzi
Poczytalam trochę na necie
Zrobię pulpety z sosem pomidorowym i łopatkę do słoja wsadzę
Tylko zasada z pasteryzacji jest taka, ze robi się to 3 razy w odstepcach 24 godzinnych i powinno być git:)2
Może tu cos znajdziecie 🙂
[Zobacz stronę]
Znasz odpowiedź na pytanie: Mięso słoikowe?