Murzynek palestyński

2 kostki margaryny
2 szklanki cukru
6 łyżek wody
6 łyżek kakao ( ja daję kakao wedel )

Wszystko to zagotować

———————–

Do wystudzonej masy dodać:
6 łyżek wódki
6 żółtek
olej migdałowy

Wszystko wymieszać i odlać 2 szklanki.

To co odlane narazie odstawić, a do pozostałej masy dodać:

1,5 szklanki mąki
1 łyżczkę proszku do pieczenia
pianę z 6 białek

I piec to 45 min w temp 180 st.
—————-

Upieczone ciasto przekrajamy na dwie części i przekładamy marmoladą, lub dżemem wiśniowym ( kto co lubi)

———–

Do masy (tej drugiej) dodajemy orzechy, migdały, rodzynki, co komu pasuje i polewamy gotowe, podstudzone ciasto.

Pycha

Znasz odpowiedź na pytanie: Murzynek palestyński

Dodaj komentarz

Tematy, których nie znalazłam w forum
Jestem ponownie:)
I chcę donieść wszem i wooobec, że wróciłam na łono Forum już nie sama:) 11.07.07 o 15.25 pojawił się na świecie Jeremi- z wagą 3780kg i 56cm:) Urodzony sn. Jestem szczęśliwa, przerażona,
Czytaj dalej
Wiek przedszkolny
Czy tuczyć??
Jakieś takie mieszane uczucia mnie naszły........ poczytałam chwilkę na temat wagi 4-5 latków i..... stwierdziłam, że Basiuta to na prawdę suchelec. Na bilansie 4-latka pediatra powiedziała mi, że ma ok. 4 kg
Czytaj dalej