Niby gołąbki

1/2 główki kapusty (posiekać, posolić i odcisnąć)
1/2 kg mięsa mielonego
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 jajka
1 torebka ryżu (surowego)
przyprawy

Wszystkie składniki mieszamy razem w misce, formujemy coś na kształt gołąbka (można robić mniejsze i płaskie), gołąbka należy obtaczać w tartej bułce, obsmażyć jak kotlety i włożyć do brytfanki.
Całość zalać rosołem i dusić ok. 40 min.

Można zamiast rosołu zrobić sos pomidorowy i zalać nim gołąbki. Potem dusić na ogniu lub w piekarniku.

I jeszcze jedno, nie zalewamy tak aby wszystko było przykryte tylko tak ok. 1/3

Mam nadzieję, że załapałyście o co chodzi 😀

Kasia i Michałek (2004-01-09)

2 odpowiedzi na pytanie: Niby gołąbki

iwonatrinity Dodane ponad rok temu,

Re: Niby gołąbki

Kiedyś robiłam coś podobne tylko że ryż był ugotowany. A czy taki surowy dobrze się lepi do reszty?

Iwona i Wiktoria (11.08.03)

kasia-j Dodane ponad rok temu,

Re: Niby gołąbki

wg mnie tak

Kasia i Michałek (2004-01-09)

Znasz odpowiedź na pytanie: Niby gołąbki

Dodaj komentarz

Noworodek, niemowlę
Mleko z kartonu + woda ...
Od kiedy mleko z kartonu takie zwykle, zwyczajne dla calego ogolu populacji??? Pytam poniewaz wczoraj, zabraklo mi mleka i taka starsza babka dala mi na droge do butelki zwykle przegotowane
Czytaj dalej
Książka kucharska
Sałatka makaronowa
12,5 dkg makaronu (najlepsze rurki) ugotować w osolonej wodzie 10 dkg gotowanego mięsa - pokroić w paski 10 dkg szynki - też w paski 25 dkg pomidorów - w kostkę
Czytaj dalej