Opinie na temat METODY CALLANA

…. No własnie co możecie powiedzieć na naukę angielskiego tą metodą? czy ktoraś z Was uczyła sie w ten sposób ang? Poleciłybyście?

Z góry dziękuję, Justyna z Martynką.

20 odpowiedzi na pytanie: Opinie na temat METODY CALLANA

  1. Re: Opinie na temat METODY CALLANA

    Jako nauczyciel angielskiego odradzam. Uczylam Callanem przez pol roku, eksperymentalnie. Moze ja zawiodlam, choc robilam wszystko wedlug zalecen i mialam dobre oceny z inspekcji, ale efekty nie byly oszalamiajace.
    Chociaz sa osoby, na ktore to dziala. Moze to tylko moje wrazenie, ale istnieje grupa osob, ktora w duszy nazywam “nienauczalnymi” (ot, antytalenty jezykowe) i w ich przypadku byly jakies efekty. Niestety, tylko na poziomie podstawowym.

    • Re: Opinie na temat METODY CALLANA

      Ja nic nie wiem, ale fajnie Cie widziec 🙂

      • Re: Opinie na temat METODY CALLANA

        Znajoma się uczyła i odradzała ale osobiscie nie wiem…

        Nati, Kamilka 05.04.04 i Kacper 25.05.06

        • Do Lei

          Cześć Lea,

          Miło, ze ktoś jeszcze mnie pamieta :-)) Po urlopie wych wróciłam do pracy i bardzo cięzko mi znależć troszkę czasu na forum. Praca zmianowa- PORT LOTNICZY więc często padam z nóg po całym dniu :-)) A Ty widzę udzielasz się na bieżąco- elita forum, brawo :-)) tak trzymać. Całuski dla Mateuszka.

          Pozdrawiam gorąco- Justyna i Martynka.

          • Re: Opinie na temat METODY CALLANA

            Osobiście chodziłam przez 1 semestr, chcąc przygotować się do FCE. Tam wyliczyli mi, że mogę zdawać po 3 semestrach. Po 1 semestrze, znudzona monotonią zajęć przeszłam do Profi Lingua i po 1 semestrze nauki udało mi się zdać FCE. To chyba mówi samo za siebie?

            Pozdrawiam,

            Magda z Małgosią (22.05.2005)

            • Re: Opinie na temat METODY CALLANA

              Każda szkoła ucząca języka metodą Callana proponuje bezpłatne, próbne lekcje. Możesz więc spróbować czy będzie Ci się podobało. Jest to metoda bardzo specyficzna i każdy ma inne odczucia po tych lekcjach. Spróbuj, może właśnie dla Ciebie okaże się odpowiednia.

              Ja przekonywałam się do Callana przez 1,5 roku (bardzo brakowało mi luźnych konwerscji), ale w końcu sięprzekonałam. Callan pomógł mi sie rozgadać, bo właśnie z czynnym angielskim miałam kłopot. Sprawdzianem była dla mnie zagraniczna, prawie tygodniowa delegacja czyli lotnisko, dworzec, hotel, sklepy i oficjalna kolacja. Wtedy powiedziałam do siebie “o kurcze ten Callan działa”

              GOHA i Dareczek (02.04.03)

              • Re: Opinie na temat METODY CALLANA

                podzielam zdanie kantalupy. dodam tylko, ze ta metoda pozwala moze na nieco wieksza ilosc zapamietania slow – ale co z tego – jestes jak slownik. znasz znaczenie poszczegolnych wyrazow ale nie potrafisz pozniej sklecic z nich porzadnego zdania.
                jezeli rozwazasz jednak taka forme nauki, to idz na lekcje probna. pomoze ona zorientowac sie, jak kurs bedzie sie odbywal, kto prowadzi zajecia, itp.

                ania i makary 🙂

                • Re: Opinie na temat METODY CALLANA

                  DZIĘKUJĘ CI BARDZO PODNIOSŁAŚ MNIE NA DUCHU :-))

                  JUSTYNA I MARTYNKA- 29.05.03r.

                  • Re: Opinie na temat METODY CALLANA

                    W mojej szkole proponujemy naukę Callanem w bloku trzygodzinnym. Godzina Callana – godzina gramatyki – godzina Callana.
                    Mamy w tej chwili super oferte bo naprawdę tani kurs.
                    Super lektorów (muszi byc dwóch) o zróżnicowanych temperamentach uczących Callanem od dłuzszego czasu z powodzeniem.
                    Sama mam ochote sie zapisac tylko nie wiem czy mi starczy czasu.
                    Osobiscie nie uczestniczyłam w podobnych zajeciach wiec opinie buduję na tym co przekazali mi metodycy.

                    Jonatan (20.04.2005)

                    • Re: Opinie na temat METODY CALLANA

                      Daj znać po lekcjach próbnych czy Ci się podobało

                      P. S. Dodam tylko, że ja zaczynając naukę Callanem byłam trochę zaawansowana – to nie była nauka od podstaw.

                      GOHA i Dareczek (02.04.03)

                      • Re: Opinie na temat METODY CALLANA

                        Podoba mi się taki układ. Nie macie może filii w Warszawie??

                        GOHA i Dareczek (02.04.03)

                        • Re: Do Lei

                          Eeee wez mi nie mow, ze jestem elita hihihi ja mam wlasne sciezki 😉
                          wiesz, mnie juz nie bylo na forum w sumie, wrocilam, bywam, ostatnio troche czesciej 🙂

                          A Ciebie, jak nie pamietac… pierwszogrudniaki musza trzymac sie razem 🙂

                          • Re: Opinie na temat METODY CALLANA

                            Ja zdecydowanie polecam. Chodziłam przez rok a teraz od września zaczęłam drugi rok nauki Callanem.
                            Wiadomo, że są różni ludzie, ale większość w grupie dobrze przyswajała wiadomości. Jedna pani tak po 50-tce nie mająca styczności z ang. dotychczas wogóle, po roku nauki właściwie nie odstawała od reszty.
                            Ja z kolei w pracy mam kontakt z Hiszpanem. Gdy spotkaliśmy się na targach poznańskich w miarę swobodnie porozmiewaliśmy się – oczywiscie nie były to rozmowy skomplikowane, ale mimo wszystko.

                            • Re: Opinie na temat METODY CALLANA

                              Też chodziłam na próbne lekcje i pomimo początkowych oporów metoda mi się bardzo spodobała właśnie jako sposób na “rozgadanie się”. Uprzednio(inną, tradycyjną metodą) doszłam już dwukrotnie do etapu tuż do FCE ale nie odważyłam się podejść do egzaminu właśnie ze względu na brak odwagi w mówieniu. Gdyby mi tylko czas i rodzina pozwoliły, myślę, że dawno miałabym już za sobą i cały cykl lekcji callanem i egzamin. A tak, poprzestałam tylko na próbnych ale wciąż wracam do myślenia o tym, że chętnie bym “porecytowała” callanem.

                              Magda, Iga(10) i Filip(7)

                              • Re: Opinie na temat METODY CALLANA

                                odradzam

                                • Re: Opinie na temat METODY CALLANA

                                  podpiszę się pod Tobą i kantalupą

                                  Nina (niedługo 3)

                                  • Re: Opinie na temat METODY CALLANA

                                    Jeszcze nie ale może… chyba bedziemy musieli sie przeprowadzic do Wawy (z mezem i oczywiście Jonkiem) to zaproponuje szefom, moze dadza sie namówić :o))))))))))))))

                                    Jonatan (20.04.2005)

                                    • Re: Opinie na temat METODY CALLANA

                                      a w jakiej szkole pracujesz? jeśli mogę spytać

                                      Nina (niedługo 3)

                                      • Re: Opinie na temat METODY CALLANA

                                        :o)))
                                        Szkoła Językowa Blue House Gdańsk

                                        Jonatan (20.04.2005)

                                        • witajcie, chciałam odświeżyć wątek bo widzę, że trochę osób się o callanie wypowiadało. Aczkolwiek ciekawi mnie czy ktoś z Was uczył się już może tym new callanem? Mam na oku kurs u siebie w katowicach i chcę iść na kurs metodą bezpośrednią, która jest właśnie taką nowszą wersją. Poza rozmówkami, ma być nowsze słownictwo, są książki do konkretnych stage’y i platforma online do nauki poza szkołą także. Jeśli ktoś miał jakieś do czynienia z tą metodą to byłoby super gdyby sie podzielił opinią 🙂

                                          Radzicie może aby pójść na lekcję próbną taką metodą przez startem kursu? bo widziałam na [edycja reklamy], że jest taka możliwość, to może warto przedzwonić do szkoły i się zapisać.

                                          Znasz odpowiedź na pytanie: Opinie na temat METODY CALLANA

                                          Dodaj komentarz

                                          Mozarella w ciąży

                                          Dzisiaj naszła mnie ochota na mozarellę. I tu mam wątpliwości – czy w ciąży można jeść mozzarellę?? Na opakowaniu nie ma ani słowa na temat pasteryzacji.

                                          Czytaj dalej →

                                          Ile kosztuje żłobek?

                                          Dziewczyny! Ile płacicie miesięcznie za żłobek? Ponoć ma być dofinansowany z gminy, a nam przyszło zapłacić 292 zł bodajże. Nie wiem tylko czy to z rytmiką i innymi. Czy tylko...

                                          Czytaj dalej →

                                          Dziewczyny po cc – dreny

                                          Dziewczyny, czy któraś z Was miała zakładany dren w czasie cesarki? Zazwyczaj dreny zdejmują na drugi dzień i ma on na celu oczyszczenie rany. Proszę dajcie znać, jeśli któraś miała...

                                          Czytaj dalej →

                                          Meskie imie miedzynarodowe.

                                          Kochane mamuśki lub oczekujące. Poszukuję imienia dla chłopca zdecydowanie męskiego. Sama zastanawiam się nad Wiktorem albo Stefanem, ale mój mąż jest jeszcze niezdecydowany. Może coś poradzicie? Dodam, ze musi to...

                                          Czytaj dalej →

                                          Wielotorbielowatość nerek

                                          W 28 tygodniu ciąży zdiagnozowano u mojej córeczki wielotorbielowatość nerek – zespół Pottera II. Mój ginekolog skierował mnie do szpitala. W białostockim szpitalu po usg powiedziano mi, że muszę jechać...

                                          Czytaj dalej →

                                          Ruchome kolano

                                          Zgłaszam się do was z zapytaniem o tytułowe ruchome kolano. Brzmi groźnie i tak też wygląda. dzieciak ma 11 miesięcy i czasami jego kolano wyskakuje z orbity wygląda to troche...

                                          Czytaj dalej →
                                          Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
                                          Logo
                                          Enable registration in settings - general