Pączki angielskie- szybkie i pycha!!!

Składniki:

serek homogenizowany waniliowy – 250g, jajka – 3 szt., mąka – 1,5 szkl., proszek do pieczenia – 1 łyżeczka, cukier puder do posypania, olej do smażenia.

Do miski wkładamy serek homogenizowany, jajka i bardzo dokładnie łączymy składniki. Następnie wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i mieszamy aby powstała jednolita masa. Na patelni rozgrzewamy olej. Ciasto nakładamy małymi porcjami łyżeczką maczaną w tłuszczu. Odsączamy na bibule i posypujemy cukrem pudrem.

Natalka 19.05.05

14 odpowiedzi na pytanie: Pączki angielskie- szybkie i pycha!!!

  1. Re: Pączki angielskie- szybkie i pycha!!!

    A głęboko muszą w tym tłuszczu być?

    Dorota 08.08.04

    [Zobacz stronę]

    • Re: Pączki angielskie- szybkie i pycha!!!

      nie ja robiłam właśnie na patelni i je odwracałam bo robi sie je małą łyżeczką

      Natalka 19.05.05

      • Re: Pączki angielskie- szybkie i pycha!!!

        Dziękuję:-) Muszę spróbować

        Dorota 08.08.04

        [Zobacz stronę]

        • Pycha

          Pyszne są, proste i błyskawiczne!!!
          Ja zamiast serka waniliowego przez głupotę homogenizowany kupiłam, ale dodałam cukier waniliowy i wyszło super – POLECAM:-)))))))))

          Dorota 08.08.04

          [Zobacz stronę]

          • Re: Pączki angielskie- szybkie i pycha!!!

            to taki zwykły serek homogenizowany danio może być? jaki ty używasz?

            Ela&Nikodem 10-01-04

            • Re: Pączki angielskie- szybkie i pycha!!!

              ja kupiłam zwykły serek homogenizowany danio tez może być

              Natalka 19.05.05

              • Re: Pączki angielskie- szybkie i pycha!!!

                zrobiłam wczoraj.. PYYYYYCHA !!!!!!!!!!!!!1

                • Re: Pączki angielskie- szybkie i pycha!!!

                  Faktycznie są przepyszne
                  Jednak mam pytanie
                  Jak długoje smażycie? Bo ja chyba przesadziłam i za mocno nasiaknely tluszczem
                  A moze cos innego zle zrobilam? Prosze o rade 🙂

                  • Re: Pączki angielskie- szybkie i pycha!!!

                    oj trzeba uważać, bo one bardzo szybko się rumienią ;))

                    • Re: pycha 🙂

                      zrobiłam wczoraj……..mniam mniam……..czadowe 🙂

                      do nie których paczusiów wcisnełam strzykawką dżem 🙂 mniam mniam palce lizać……….. tak się zastanawiam co by bylo gdyby do ciasta zetrzeć na tarce jabłek…… będę musiała spróbować……. POLECAM

                      Andzia i Kacperek ur 21.07.2003
                      i fasolka 18.08.2006

                      • Re: Pączki angielskie- szybkie i pycha!!!

                        sama tez czesto je robie i bardzo lubie:)tez polecam:)

                        • Re: Pączki angielskie- szybkie i pycha!!!

                          a ja zawsze je robilam w garnku i one tam sobie plywaly:)trzeba tylko uwazac zeby olej nie byl za goracy bo sie spala a w srodku beda surowe

                          • Re: pycha 🙂

                            Andzia to ci teraz zadam głupie pytanie 🙂

                            Dzem dawałaś przed smażeniem czy po? 🙂

                            bo moj maz mowil ze pyszne, ale byly by lepsze gdyby z dzemem… wiec następnym razem chciałabym go uszczesliwic 🙂

                            • Re: pycha 🙂

                              ja tez spróbowałam z dżemem wstrzyknęłam strzykawką po usmażeniu.

                              Natalka 19.05.05

                              Znasz odpowiedź na pytanie: Pączki angielskie- szybkie i pycha!!!

                              Dodaj komentarz

                              Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
                              Logo